Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Finansministeriets departement søger medarbejdere til arbejdet med at styrke offentlig ledelse

Finansministeriet

Fuldtidsstilling

Vil du være en del af maskinrummet på Slotsholmen og være med til at stå i spidsen for udviklingen af ledelse i den offentlige sektor? I Center for Udgiftspolitik og Modernisering (UPM) søger vi lige nu medarbejdere, som kan være med til at løfte ambitionerne for udvikling af ledelse i den offentlige sektor.


Om stillingen
Vi arbejder med at drive og understøtte regeringens politik for modernisering og fornyelse af den offentlige sektor, hvori udvikling af ledelse indgår som et centralt element. Arbejdet med modernisering og fornyelse af den offentlige sektor foregår i tæt samarbejde med bl.a. kolleger i Finansministeriets koncern samt andre ministerområder.

Udvikling af ledelse i den offentlige sektor
Vi søger nye kolleger, der vil være med på holdet og har lyst til at arbejde med at udvikle ledelse i den offentlige sektor. Arbejdet med at skabe rammer, der styrker de offentlige ledere i at omsætte politisk fastsatte mål til resultater for borgerne, udgør et centralt element i Finansministeriets indsats med fornyelse af den offentlige sektor.

Omdrejningspunktet for vores opgaver vil være politikudvikling, og opgaverne vil være mange og forskelligartede. Det vil eksempelvis være gennemførelse af en række konkrete initiativer og projekter om udviklings af offentlig ledelse, udarbejdelse af beslutningsoplæg til regeringen, koordinering med andre ministerier samt inddragelse af interessenter.
 
Det konkrete indhold i stillingen vil blive fastlagt i dialog med dig og med afsæt i din erfaring, kompetencer og interesser. Du vil blive en del af et hold, der sætter stærk faglighed, engagement, godt humør og samarbejde højt.
 
Det er vigtigt, at du trives i en til tider uforudsigelig og travl hverdag, som både indeholder arbejde på længerevarende projekter/initiativer og udarbejdelse af leverancer med kort frist. Det er desuden en fordel, hvis du har erfaring med udarbejdelse af politiske oplæg og samarbejde med eksterne aktører.
 
Hvem er du?
Konkret lægger vi vægt på, at du:
- Har en faglig stærk profil inden for samfundsvidenskab, fx cand.scient.pol., cand.oecon., cand.polit.,  el.lign.
- Har lyst til at arbejde med at udvikle ledelse i den offentlige sektor samt fornyelse og udvikling af den offentlige sektor generelt.
- Er ambitiøs, målrettet og initiativrig samt trives med en travl og afvekslende hverdag. Du kan være nyuddannet eller have flere års erfaring fx fra et andet departement eller lignende.
- Har gode analytiske kompetencer og formår at anvende dem i praksis.
- Har drive og gennemslagskraft til at varetage en udadvendt rolle.
- Det er en fordel, hvis du har erfaring med, hvordan ledelse kan bidrage til at styrke
  resultatskabelsen i den offentlige sektor.

Hvem er vi?
UPM består af to selvstændige enheder med hver sin kontorchef. Den ene enhed arbejder med koordinering og videreudvikling af regeringens arbejde med modernisering og fornyelse af den offentlige sektor. Endvidere varetager enheden også finanslovsarbejdet på § 7. Finansministeriet i tæt samarbejde med koncernens styrelser. Den anden enhed varetager en bred vifte af opgaver i forbindelse med den overordnede styring af den offentlige udgiftspolitik og koordinationen af arbejdet med de offentlige finanser.

I alt består centeret af ca. 19 akademiske medarbejdere og 7 studenter. De to opslåede stillinger er i enheden for arbejdet med modernisering og fornyelse af den offentlige sektor.

Maskinrummet på Slotsholmen
Finansministeriet er en central rolle i det politiske maskinrum på Slotsholmen og spiller en vigtig og koordinerende rolle i udarbejdelsen af regeringens politik.

Vi kan tilbyde et job, hvor du kommer tæt på den politiske beslutningsproces, og hvor du har gode muligheder for at videreudvikle dine faglige og personlige kompetencer. Du kommer til at arbejde tæt sammen med engagerede og dygtige kolleger i et dynamisk og uformelt arbejdsklima.

Det karakteriserer Finansministeriets medarbejdere, at de er ambitiøse på egne og samfundets vegne og motiveres af arbejdsopgaver, der løses i et højt tempo, og hvor resultaterne har betydning for samfundet. Samtidig er holdånd og samarbejde med kollegerne en bærende værdi for medarbejderne i Finansministeriet.
 
Din faglige og personlige udvikling i fokus
I Finansministeriet er der fra begyndelsen af din ansættelse fokus på din faglige og personlige udvikling gennem tilrettelæggelsen af arbejdsopgaverne og via introduktionsforløbet "FM KickStart". Hvert kontor og center er desuden organiseret i relativt små enheder, der giver gode rammer for faglig sparring og rådgivning fra din nærmeste chef.

Se mere om at arbejde i Finansministeriet her.

Ansættelsesvilkår
Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer. Tiltrædelse sker hurtigst muligt.

Vil du vide mere?
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef Signe Caspersen på telefon 41 85 14 29 eller på e-mail sigca@fm.dk eller specialkonsulent Jeppe Toft Hansen på 33 92 41 27 eller jth@fm.dk.

Sådan søger du
Din ansøgning med CV og eksamenspapirer (både for bachelor- og kandidateksamen) sendes via –Statens eRekruttering. Tryk på knappen ’Søg her'. Indsend din ansøgning senest d. 16. oktober 2019.

Finansministeriet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Vi forventer at holde samtaler i uge 43 og uge 44.


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Finansministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

16 oktober 2019

Søg jobbet

Søg jobbet online