Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Finansministeriet søger fagligt stærk økonom til arbejde med data og registeranalyse

Finansministeriet

Fuldtidsstilling

Finansministeriet søger fagligt stærk økonom til arbejde med data og registeranalyse

Motiveres du af at arbejde i et politisk miljø, hvor vigtige samfundsmæssige beslutninger træffes, og har du analytisk og politisk sans – så er du måske vores nye kollega.

Om stillingen
Du vil fra første dag få dine egne ansvarsområder og blive omfattet af et udviklingsforløb i kontoret. Du vil være med til at udvikle Lovmodellens datagrundlag og komme til at arbejde tæt sammen med andre dygtige økonomer i et inspirerende fagligt miljø. Du vil få gradvist mere komplicerede opgaver og blandt andet kunne deltage i policyudvikling og arbejde med analyser til offentliggørelse.

Om dig
Vi forestiller os, at du både kan være helt nyuddannet eller en lidt mere garvet økonom. Erfaring med registerdata og SAS-programmering er en fordel, og vi lægger vægt på, at du:

  • er økonom (cand.oecon., cand.polit. eller lignende)
  • har lyst til at arbejde med registerdata og modeller
  • er initiativrig, resultatorienteret og god til at samarbejde
  • trives med at arbejde i et dynamisk og til tider hektisk arbejdsmiljø

Om os
Kontoret for lovmodel og registeranalyse har ansvaret for at udvikle og vedligeholde Lovmodellen, som er et registerbaseret system af mikrosimuleringsmodeller. Lovmodellen anvendes af en række ministerier til beregning af provenu-, fordelings- og adfærdsvirkninger på en bred vifte af lovgivningsområder, fx indkomstskat og overførsler. Lovmodellens datagrundlag er meget detaljeret og danner grundlag for udarbejdelsen af en bred vifte af samfundsøkonomiske analyser.

Kontoret har også ansvaret for publikationen Fordeling og incitamenter, som blandt andet redegør for udviklingen i indkomstforskellene og det økonomiske incitament til at arbejde.

I Finansministeriet er der fra begyndelsen af din ansættelse fokus på din faglige og personlige udvikling blandt andet gennem tilrettelæggelsen af arbejdsopgaverne og via introduktionsforløbet "FM KickStart". Hvert kontor og center er desuden organiseret i relativt små enheder, der giver gode rammer for faglig sparring og rådgivning fra din nærmeste chef.

Læs mere om at arbejde i Finansministeriet her: www.fm.dk/job-og-karriere/fm-som-arbejdsplads.

Ansættelsesvilkår
Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer. Stillingen er på fuld tid med gennemsnitlig 37 timer per uge.

Ansættelsesområdet er Finansministeriets koncern. Arbejdsstedet er Finansministeriets departement, Christiansborg Slotsplads 1, 1218 København K.

Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Nicolai Møller på tlf. 72 28 24 81 eller nsm@fm.dk.

Ansøgning  
Hvis stillingen har din interesse, så tryk på ”Søg her” og send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag. Vi skal modtage din ansøgning senest torsdag d. 24. oktober 2019.

Vi forventer at holde samtaler i uge 43-44.

Alle interesserede uanset alder, køn, religion, etnisk tilhørsforhold eller handicap opfordres til at søge stillingen.

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Finansministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

24 oktober 2019

Søg jobbet

Søg jobbet online