Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Dygtig økonom til Finansministeriets Kontor for Økonomisk Politik

Finansministeriet

Fuldtidsstilling

Vi søger en dygtig økonom til arbejdet med fremskrivninger af dansk økonomi, herunder fremskrivningen af befolkningsudviklingen samt finanspolitikken. Har du ambitioner for dig selv og det danske samfund, og interesserer du dig for økonomisk politik, makroøkonomi og økonomiske modeller, så er en stilling i Kontor for Økonomisk Politik (KØP) måske dit næste job. 


Om stillingen
Vi søger aktuelt en medarbejder til at arbejde med centrale fremskrivnings- og analyseopgaver, herunder befolkningsregnskabet, som er et centralt input til de mellemfristede fremskrivninger af dansk økonomi. 

Vi forventer at du
er uddannet økonom (fx cand.polit. eller cand.oecon.) gerne med særligt fokus på makroøkonomi. 
Derudover har du:

  • høj faglighed og gode samarbejdsevner, og du motiveres af arbejdsopgaver, hvis resultater har betydning for samfundet
  • kendskab til arbejdet med økonomiske modeller og makroøkonomi
  • lyst til at arbejde tæt på de politiske processer og trives i et til tider hektisk miljø med korte deadlines.

Om os
Kontor for Økonomisk Politik spiller en central rolle i rådgivningen og planlægningen af den økonomiske politik. KØP har ansvaret for vurderinger af udfordringerne for finanspolitikken på kort og mellemlangt sigt og for fremskrivningerne af dansk økonomi, herunder 2025-planen.  Arbejdet i kontoret omfatter også konsekvensberegninger på makroøkonomiske modeller samt beregninger af strukturel saldo og outputgab. Arbejdet med de mellemfristede fremskrivninger er en central del af kontorets opgaver. 

Det er samtidig en vigtig prioritet, at der er tid til analyser af økonomisk politik og samfundsforhold, som kan bidrage til den økonomiske debat og understøtte medarbejdernes faglige udvikling. Vi tilbyder et job, hvor du sammen med dygtige kolleger er med til at præge dine egne arbejdsopgaver i et miljø med mulighed for stort ansvar fra start og høj selvstændighed i opgaveløsningen.

Finansministeriet som arbejdsplads
Finansministeriet indtager en central rolle i det politiske maskinrum på Slotsholmen og spiller en vigtig og koordinerende rolle i udarbejdelsen af regeringens økonomiske politik.
 
Finansministeriet kan tilbyde et job, hvor du kommer tæt på den politiske beslutningsproces, hvor du har gode muligheder for at videreudvikle dine faglige og personlige kompetencer, og hvor du kommer til at arbejde tæt sammen med engagerede og dygtige kolleger i et dynamisk og uformelt arbejdsklima. 
 
Det karakteriserer Finansministeriets medarbejdere, at de er ambitiøse på egne og samfundets vegne og motiveres af arbejdsopgaver, der løses i et højt tempo, og hvor resultaterne har betydning for samfundet. Samtidig er holdånd og samarbejde med kollegerne en bærende værdi for medarbejderne i Finansministeriet. I Finansministeriet er der fra begyndelsen af din ansættelse fokus på din faglige og personlige udvikling gennem tilrettelæggelsen af arbejdsopgaverne og via introduktionsforløbet "FM KickStart". Hvert kontor og center er desuden organiseret i relativt små enheder, der giver gode rammer for faglig sparring og rådgivning fra din nærmeste chef.
Se mere om at arbejde i Finansministeriet her.
 
Ansættelsesvilkår
Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer. 

 
Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere om stillingen er du velkommen til at kontakte kontorchef Christina Knudsen ckn@fm.dk, 33 95 18 27. 
 
Ansøgning
Din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag sendes via Statens eRekruttering - Tryk på knappen ’Søg her’. 
Indsend senest 22. november 2019. 
Finansministeriet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen. Samtaler afholdes løbende og stillingen forventes besat med start pr. 1. januar 2020. 

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Finansministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

22 november 2019

Søg jobbet

Søg jobbet online