Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

DREAM søger studenter til Finansministeriets nye makromodel

Finansministeriet

Vil du være med til at sikre det empiriske grundlag for Finansministeriets nye makromodel?

MAKRO er en modelgruppe (placeret hos DREAM), som står for udviklingen og opbygningen af en ny makroøkonomisk model for Danmark. Modellen skal på samme tid kunne beskrive den langsigtede udvikling i økonomien og den kortsigtede tilpasning til det strukturelle forløb. Det er afgørende, at modellen er empirisk velunderbygget.

Om stillingen
Vi søger en studentermedhjælper der kan hjælpe med udarbejdelsen af det empiriske og statistiske fundament for den nye model. Du vil i arbejdet få mulighed for at anvende de økonometriske værktøjer fra dit studie på relevante makroøkonomiske spørgsmål.

Om dig
Vi forventer, at du:

  • Har interesse for samfundsøkonomiske spørgsmål
  • Stærk faglig økonomisk profil (stud.polit eller stud.scient.oecon eller lignende) med særlig interesse for statistik og økonometri
  • Gode IT-kundskaber. Kendskab til R eller erfaring med lignende programmeringssprog er en fordel, men ikke et krav for at søge stillingen (du vil modtage den nødvendige oplæring)
  • Er ansvarsbevidst og trives med at arbejde såvel individuelt som sammen med andre
  • Som minimum har bestået 2. årsprøve og med et godt resultat

Om os
DREAM er en uafhængig institution, og er et førende og moderne modeludviklingsmiljø i rivende udvikling. Her finder du en fagligt udfordrende og inspirerende arbejdsplads med en uformel og afslappet omgangsform. Vi er i alt 26 medarbejdere i DREAM, herunder 10 studenter. Som ansat i MAKRO vil du blive en del af en modelgruppe bestående af 4 fuldtidsansatte, 3-5 studenter og en leder.

Det samlede DREAM-modelsystem består af de makroøkonomiske modeller MAKRO, DREAM og Grøn REFORM samt fremskrivningsmodeller for demografi, uddannelse og socioøkonomisk status. Herudover udvikler og vedligeholder vi multisektormodellen REFORM og mikrosimuleringsmodellen SMILE.

Vi udarbejder analyser til bl.a. Finansministeriet, Vismændene og private interesseorganisationer om aktuelle problemstillinger, og du vil således få mulighed for at bidrage direkte til den økonomiske debat.

Læs mere om oprettelsen af den nye modelgruppe på Finansministeriets hjemmeside https://www.fm.dk/nyheder/pressemeddelelser/2017/02/finansministeriet-vil-styrke-makrooekonomisk-model


Ansættelsesvilkår
Du ansættes efter fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det statslige område (OAO-fællesoverenskomst) og organisationsaftale for Kontorfunktionærer, Laboranter og It-medarbejdere (HK) i staten.

Ansøgeren forudsættes at være interesseret i beskæftigelse i ca. 15 timer om ugen i mindst et par år.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til specialkonsulent Anders Kronborg via e-mail ank@dreammodel.dk


Ansøgning
Ansøgning med CV og eventuelle bilag sendes via statens e-rekrutteringssystem – Tryk på knappen ”Søg stillingen”.

Indsend ansøgning senest mandag den 9. december 2019.

Alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge.

Du kan læse mere på www.dreammodel.dk og www.makromodel.dk


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Finansministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

09 december 2019

Søg jobbet

Søg jobbet online