Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Finansministeriets departement søger ambitiøse medarbejdere til arbejdet med at forny den offentlige sektor

Finansministeriet

Fuldtidsstilling

Har du ambitioner for dig selv og det danske samfund, og vil du være med til at stå i spidsen af udviklingen af den offentlige sektor?

Vi søger nye kolleger til arbejdet med fornyelse af den offentlige sektor i Finansministeriets velfærdspolitisk center (VPC). 

Vi arbejder med at drive og understøtte regeringens politik for modernisering og fornyelse af den offentlige sektor. Et arbejde, der foregår i tæt samarbejde med kolleger i Finansministeriets koncern, andre ministerier samt andre repræsentanter i og omkring den offentlige sektor


Om stillingen
Vi søger nye kolleger, der vil være med på holdet, og har lyst til at arbejde med udvikling af den offentlige sektor – helt inde i regeringens maskinrum. Det kan være ved at bidrage til forberedelse og implementering af regeringens kommende Nærhedsreform eller til gennemførsel af indsatser, der skal styrke ledelse og kompetenceudviklingen i den offentlige sektor. Omdrejningspunktet for vores opgaver vil være politikudvikling, og opgaverne vil være mange og forskelligartede. Det vil eksempelvis være udarbejdelse af beslutningsoplæg til regeringen, koordinering med andre ministerier, inddragelse af interessenter, samt gennemførelse af en række konkrete initiativer og projekter.

Det konkrete indhold i stillingen vil blive fastlagt i dialog med dig, og med afsæt i din erfaring, kompetencer og interesser. Du vil blive en del af et hold, der sætter stærk faglighed, engagement, godt humør og samarbejde højt. 

Det er vigtigt, at du trives i en til tider uforudsigelig og travl hverdag, som både indeholder arbejde på længerevarende projekter/initiativer og udarbejdelse af leverancer med kort frist. Det er desuden en fordel, hvis du har erfaring med udarbejdelse af politiske oplæg og samarbejde med eksterne aktører. 


Om dig
Konkret lægger vi vægt på, at du:

  • har en faglig stærk profil inden for samfundsvidenskab, fx cand.scient.pol., cand.oecon., cand.polit., el.lign.
  • har lyst til at arbejde med fornyelse af den offentlige sektor, herunder emner som ledelse i den offentlige sektor
  • er ambitiøs, målrettet og initiativrig, samt trives med en travl og afvekslende hverdag. Du kan være nyuddannet eller have flere års erfaring fx fra et andet departement eller lignende
  • har gode analytiske kompetencer og formår at anvende dem i praksis
  • har drive og gennemslagskraft til at varetage en udadvendt rolle.

Om os
VPC har en central rolle i koordineringen af større velfærdspolitiske indsatser. Dette indebærer eksempelvis de økonomiske aftaler med kommunerne og regionerne, samt arbejdet med den primære sundhedssektor. Hertil arbejder centeret med koordinering og videreudvikling af regeringens arbejde med modernisering og fornyelse af den offentlige sektor. Det omfatter eksempelvis udvikling af ledelse i den offentlige sektor, samt gennemførelse af regeringens kommende Nærhedsreform. Endvidere varetager centeret opgaver i relation til finanslovsarbejdet for Sundheds- og Ældreministeriet, Social- og Indenrigsministeriet og Finansministeriet i tæt samarbejde med de enkelte ressortministerier og koncernens styrelser.

I alt består centeret af tre kontorchefer, 23 akademiske medarbejdere og syv studenter. De opslåede stillinger er i enheden for arbejdet med modernisering og fornyelse af den offentlige sektor.


Finansministeriet som arbejdsplads
Finansministeriet indtager en central rolle i det politiske maskinrum på Slotsholmen og spiller en vigtig og koordinerende rolle i udarbejdelsen af regeringens politik.

Finansministeriet kan tilbyde et job, hvor du kommer tæt på den politiske beslutningsproces, hvor du har gode muligheder for at videreudvikle dine faglige og personlige kompetencer, og hvor du kommer til at arbejde tæt sammen med engagerede og dygtige kolleger i et dynamisk og uformelt arbejdsklima.

Det karakteriserer Finansministeriets medarbejdere, at de er ambitiøse på egne og samfundets vegne og motiveres af arbejdsopgaver, der løses i et højt tempo, og hvor resultaterne har betydning for samfundet. Samtidig er holdånd og samarbejde med kollegerne en bærende værdi for medarbejderne i Finansministeriet.

I Finansministeriet er der fra begyndelsen af din ansættelse fokus på din faglige og personlige udvikling gennem tilrettelæggelsen af arbejdsopgaverne og via introduktionsforløbet "FM KickStart". Hvert kontor og center er desuden organiseret i relativt små enheder, der giver gode rammer for faglig sparring og rådgivning fra din nærmeste chef.

Se mere om at arbejde i Finansministeriet her.


Ansættelsesvilkår
Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer

Tiltrædelse sker hurtigst muligt.

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Moderniseringsstyrelsen, Digitaliseringsstyrelsen, Statens It og Statens Administration.


Yderligere oplysninger
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte specialkonsulent Jeppe Villumsen på telefon 50 84 70 06 eller på e-mail jepvi@fm.dk.


Ansøgning
Hvis stillingen har din interesse, så tryk på ”Søg her” og send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag. Vi skal modtage din ansøgning senest mandag den 2. marts 2020.

Finansministeriet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Vi forventer at holde samtaler i uge 10 og 11

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Finansministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

02 marts 2020

Søg jobbet

Søg jobbet online