Økonom til Finansiel Statistik

Danmarks Nationalbank

Fuldtidsstilling

Vil du bruge dine kompetencer til at udvikle og formidle finansiel statistik og være med til at sikre Danmark en robust økonomi?

Danmarks Nationalbank er som centralbank uafhængig. De opgaver, vi er sat i verden for at løse, er både komplekse og udfordrende, og de kræver, at vi holder en høj faglighed. Hos os får du 150 af landets dygtigste økonomer som dine nye kollegaer. Sammen udarbejder vi de bedste og mest dybdegående analyser inden for makro-, monetær og finansiel økonomi.

Jobbet
Danmarks Nationalbank søger en dygtig og engageret økonom, der vil være med til at udvikle og sikre kvaliteten af vores brede vifte af finansielle statistikker. Du skal analysere og ikke mindst formidle danske finansielle forhold. Du vil indgå i Finansiel Statistiks team for formidling og analyse med en primær faglig tilknytning til området for kreditgivning. Her vil din rolle bl.a. være at følge og analysere udviklingen i kreditgivningen og formidle din viden. Du bliver også kontaktperson i forhold til henvendelser fra interne og eksterne brugere af flere af vores statistikker. Jobbet giver dig en unik mulighed for at arbejde med en bred vifte af makro- og mikroøkonomiske finansielle data.

Vi tilbyder
Et spændende og udfordrende job med stor samfundsmæssig relevans i et dynamisk og inspirerende arbejdsmiljø. Afdelingen er præget af et højt engagement og klare mål. Vi sidder i storrumskontor, fordi det giver en åben dialog og opgaveløsninger på tværs af afdelingen og Nationalbanken. Du kommer til at samarbejde med og lære af dygtige og dedikerede medarbejdere – både analytikere og it-specialister. Vi har en uformel og venlig omgangstone, hvor vi samarbejder, løfter i flok og konstant har fokus på at understøtte bankens formål. Hos os træder du ind til udvikling og opgaver, du ikke får andre steder. Vi skal omsætte viden til værdi – til gavn for økonomien og for samfundet. Som medarbejder får du gode muligheder for at bruge dine evner og bygge videre på din viden. Vi er fokuserede på din udvikling, fx gennem daglig dialog og individuel vejledning. Det kommer os alle til gode. Du lykkes i stillingen, fordi du har modet til at bidrage med gode ideer og valg på baggrund af dine ideer. Og så er din viden værdifuld for dine kolleger, så du skal både kunne udfordre og samarbejde, så vi kan få alle vinklerne med, når vi dykker ned i analyserne.

Din profil
Vi forestiller os, at du er økonom (fx cand.polit., cand.oecon., cand.scient.oecon., cand.merc.), og måske har du et par års erhvervserfaring. Du kan lide at arbejde med tal i Excel og også gerne i fx R, Power BI og SQL. Du er fagligt og analytisk stærk. Du brænder for at formidle din viden til andre og formulerer dig klart og præcist både i skrift og tale. Du er nysgerrig, har gåpåmod og ser frem til en stejl indlæringskurve. Endelig udviser du stort ansvar i dit arbejde og er i stand til at skabe resultater både alene og sammen med andre.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Rasmus Kofoed Mandsberg, tlf. 3363 6860 (rkm@nationalbanken.dk) eller Tue Mollerup Mathiasen, tlf. 3363 6802 (tmm@nationalbanken.dk). Oplysninger om ansættelsesforhold kan fås hos HR partner Dorte Kvisgaard, tlf. 2465 6940 (dkv@nationalbanken.dk).

Ansøgning
Ansøg med relevante eksamensbeviser og bilag senest 7. juli 2020. Vi inviterer løbende til samtale og sigter efter at holde første samtale i uge 29, og anden samtale i uge 31/32.

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Danmarks Nationalbank

Geografi

København

Ansøgningsfrist

07 juli 2020

Søg jobbet

Søg jobbet online