Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Ambitiøs medarbejder til Finansministeriets kontor for undervisning, uddannelse og forskning

Finansministeriet

Fuldtidsstilling

Har du høje ambitioner for dig selv og det danske samfund? Interesserer du dig for policyudvikling og økonomisk politik? Og kunne du tænke dig en af Danmarks bedste 'embedsmandsuddannelser' i det politiske maskinrum på Slotsholmen? Så er en stilling i Finansministeriets 4. kontor måske dit næste job. 

Om Finansministeriet
Finansministeriet varetager en bred vifte af opgaver, som bidrager til at give regeringen det bedst mulige grundlag for at træffe centrale politiske beslutninger og for at føre en sund økonomisk politik.

I 4. kontor har vi ansvaret for at understøtte regeringens policyudvikling, økonomiske politik og styring på undervisnings-, uddannelses- og forskningsområdet. På disse områder bistår vi bl.a. finansministeren i finanslovsarbejdet, foretager analyser af uddannelsessystemets indretning, deltager i ekspertgrupper og forbereder politiske udspil.

Konkret har vi i kontoret – og i samarbejde med andre ministerier – bl.a. udarbejdet forslag til SU-udspil, folkeskolereform, nyt taxametersystem for de videregående uddannelser, erhvervsuddannelsesudspil og en reform af universitetsområdet. Kontoret udarbejder desuden løbende registerbaserede analyser inden for undervisnings- og uddannelsesområdet.


Om os
Kontoret består aktuelt af 7 medarbejdere, 2 studenter og en kontorchef. Vi er et relativt ungt kontor, og du vil blive en del af et miljø, hvor vi arbejder i teams om større projekter og prioriterer at hjælpe hinanden, når der er behov for det. Du vil opleve at få en stejl læringskurve, fordi du allerede i starten af ansættelsen får et stort ansvar for egne opgaver og projekter. Samtidig bliver du en del af et kontor og et ministerium, hvor der er stort fokus på at skabe resultater i fællesskab.

Vi kan med andre ord tilbyde et job, hvor du kommer tæt på den politiske beslutningsproces, hvor du har gode muligheder for at videreudvikle dine faglige og personlige kompetencer i tæt samarbejde med engagerede og dygtige kolleger.


Om stillingen
Vi søger en medarbejder, der kan bidrage til kontorets projekter og indsatsområder. Som medarbejder i kontoret vil du blandt andet have ansvaret for selvstændigt at udarbejde konkrete forslag til policytiltag, der kan fremme givne politiske målsætninger, og analysere de udgiftsmæssige konsekvenser heraf, og ofte sammen med vores eksterne samarbejdspartnere. Du vil samtidig blive en del af de årlige finanslovforhandlinger. 

Du kan være nyuddannet eller have nogle års erfaring. Din opgaveportefølje vil blive tilpasset din faglige profil og erfaring. 


Om dig
Konkret lægger vi vægt på, at du: 

  • har en stærk samfundsvidenskabelig profil, fx cand.polit, cand.oecon eller cand.scient.pol
  • har drive og arbejder selvstændigt med opgaver og udfordringer
  • har flair for tal og gode analytiske kompetencer, som du formår at anvende i praksis 
  • er god til at kommunikere - både mundtligt og skriftligt
  • har lyst til at indgå i et tæt og konstruktivt samarbejde med dine kolleger i kontoret og i andre ministerier om konkrete projekter
  • er ambitiøs både på egne og på samfundets vegne
  • er interesseret i at arbejde tæt på de politiske processer
  • trives med, at hverdagen kan være travl, og at arbejdsdagene nogle gange kan være lange. 

Ansættelsesvilkår
Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer. 

Ansættelsesområdet er Finansministeriet med tilhørende institutioner, pt. Finansministeriets departement, Digitaliseringsstyrelsen, Statens Administration, Statens It og Økonomistyrelsen.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Simon Gravers Jacobsen på tlf. nr. 25 26 27 80 (sgj@fm.dk), chefkonsulent Kasper Gori Verdoner på tlf. nr. 33 92 80 36 (kgv@fm.dk) eller specialkonsulent Katrine Erntgaard Anhøj på tlf. nr. 50 96 74 98 (kaena@fm.dk).

Ansøgning
Hvis stillingen har din interesse, så tryk på ”Søg her” og send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag. Vi skal modtage din ansøgning senest mandag den 10. august 2020.  

Finansministeriets departement opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion, handicap eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Vi forventer at holde samtaler i uge 33-34. 


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Finansministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

10 august 2020

Søg jobbet

Søg jobbet online