Spændende stilling til finanslovsarbejde og politikudvikling på gymnasieområdet i Center for Økonomisk Politik og Styring i Børne- og Undervisningsministeriets departement

Børne- og Undervisningsministeriet

Fuldtidsstilling

Vil du være med til at forme politiske initiativer på gymnasieområdet og er du klar til at varetage et stort selvstændigt ansvar? Så er du måske vores nye kollega. 

Vi arbejder for stærke uddannelsestilbud til børn, unge og voksne

I Center for Økonomisk Politik og Styring arbejder vi med politikudvikling, finanslov og økonomisk styring på ungdomsuddannelsesområdet, voksen- og efteruddannelsesområdet, fri- og privatskoler samt efterskoler i tæt samarbejde med vores kollegaer i departementet, i vores styrelser og i andre ministerier. Vi omsætter politiske ønsker til konkrete initiativer i tal og ord, vi forbereder oplæg til og udmønter politiske initiativer på finansloven, og vi rådgiver og hjælper børne- og undervisningsministeren i det daglige arbejde. Alt sammen med fokus på at skabe stærke uddannelsestilbud til børn, unge og voksne. Vi har samlet set ansvar for over 35 milliarder kroner på finansloven, og det er vores opgave at sikre, at politiske beslutninger og prioriteringer sker på et oplyst økonomisk grundlag. 

Opgaver

Vi søger nu en kollega, der med stor selvstændighed og som en del af et samlet team kan bidrage til finanslovsarbejdet og den politiske betjening og politikudvikling på gymnasieområdet, herunder: 

· Forhandlinger om elevfordeling på de gymnasiale uddannelser, taxameterreform mm.

· Budgettering på finansloven og udgiftsvurdering af politiske tiltag 

· Udformning og udmøntning af nye initiativer samt forberedelse af regeringssager 

· Generel ministerbetjening, fx vedr. udarbejdelse af svar til folketinget, forberedelse af møder og bidrag til taler 

Du bliver en del af et fagligt stærkt miljø med ca. 20 medarbejdere, hvor analytiske evner, samarbejde og faglig sparring er i højsædet, og hvor vi lægger vægt på godt kollegaskab og høj resultatskabelse. 

Din profil

Du er nyuddannet eller har tre-fire års erfaring. Du er initiativrig og selvstændig, og du har interesse for sammenhængen mellem økonomi, styring og uddannelsespolitik. 

For begge stillinger lægger vi konkret vægt på, at du:

• Har en relevant uddannelsesbaggrund, fx cand.scient.pol., cand.polit., cand.oecon., cand.scient.soc. eller lignende.

• Kan formidle komplekse sammenhænge på en let forståelig måde.

• Har en skarp pen samt flair for tal og økonomi.

• Har gode samarbejdsevner og lyst til at arbejde sammen med kolleger.

• Har god politisk forståelse og kan bringe analyser i spil i en politisk kontekst.

Løn- og ansættelsesvilkår

Snarest muligt - senest 1. april 2020. Du bliver ansat som fuldmægtig eller specialkonsulent efter fællesoverenskomst for akademikere i staten. Der kan være mulighed for at forhandle tillæg afhængigt af dine kvalifikationer.

Vil du vide mere? 

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte kontorchef Ida Bayer Kühl på 3392 5564. 

Du kan også læse mere om Børne- og Undervisningsministeriet på vores hjemmeside uvm.dk. 

Sådan søger du 

Send din ansøgning, CV og eksamensbevis elektronisk senest 20. september 2020. Du søger stillingen via vores hjemmeside uvm.dk/job. 

Bemærk, at der kan forekomme test i forbindelse med ansættelsesprocessen. Du får mere information herom, hvis det bliver aktuelt. 

Vi ønsker, at medarbejdernes sammensætning afspejler samfundets og ser frem til din ansøgning uanset personlig baggrund – vi ser kun på kvalifikationer og kompetencer.

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Børne- og Undervisningsministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

20 september 2020

Søg jobbet

Søg jobbet online