Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

ØKONOM (GERNE PH.D.) TIL ANALYSE AF SYSTEMISKE FINANSIELLE RISICI

Danmarks Nationalbank

Fuldtidsstilling

Vil du bruge dine stærke analytiske evner i krydsfeltet mellem analyse og politik, og brænder du for at sikre Danmark en robust økonomi gennem stabilitet i det finansielle system?

Jobbet

Danmarks Nationalbank søger to dygtige og engagerede økonomer, der vil være med til at sikre et stærkt analytisk fundament for Nationalbankens arbejde med systemiske finansielle risici. Stillingerne er i sektionen Systemisk Risiko Analyse og Politik, der er en del af afdelingen Finansiel Stabilitet. Sektionens arbejdsområde spænder bredt. Vi er tæt på beslutningerne, når vi leverer analyser og policy-materiale til Det Systemiske Risikoråd og deltager i internationalt samarbejde i regi af European Systemic Risk Board. Samtidig har vi et stærkt fokus på dybdegående analyser, der skaber ny viden om risici i det finansielle system og effekterne af policy-tiltag. Analyser, som vi bl.a. formidler i arbejdspapirer og internationale økonomiske tidsskrifter. Vi samarbejder tæt med Nationalbankens øvrige afdelinger herunder med forskningsafdelingen. Det er vigtigt for os, at vores viden formidles bredt, og vi har derfor i foråret udbudt et valgfag i makroprudentiel politik og systemiske finansielle risici på Københavns Universitet.  

Vi tilbyder

Et fagligt udfordrende job af høj samfundsmæssig relevans. Du bliver en del af en afdeling præget af en uformel omgangstone og et højt engagement, klare mål og fokus på at finde robuste og holdbare løsninger i forhold til risici i den finansielle sektor. Vi lægger vægt på sammen at løfte hinanden og kvaliteten af vores output gennem ærlig feedback. Du lykkes i stillingen, fordi du udnytter din eksponering over for policy-arbejde til at finde de vigtige spørgsmål, som du derefter besvarer med dine stærke analytiske evner.

Din profil

Vi forestiller os, at du har en kandidat- eller ph.d.-grad i økonomi, matematik-økonomi eller tilsvarende. Du kommunikerer klart og præcist i skrift og tale på både dansk og engelsk. Du er vant til at arbejde med kvantitative metoder gerne i R eller Python. Erfaring med at publicere i internationale økonomiske tidsskrifter vil være et plus. Skal du have succes, får du også brug for dit engagement, din lyst til at tage initiativ og ikke mindst din evne til at samarbejde bredt både i forhold til konkrete opgaver og i forhold til mere overordnede faglige diskussioner. Både erfarne og nyuddannede økonomer kan komme i betragtning til stillingerne. Vi sammensætter en udfordrende opgaveportefølje, der er afpasset til din erfaring.

Vil du vide mere

Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Thomas Sangill, chef for Systemisk Risiko Analyse og Politik, tlf. 6169 7766 (thsa@nationalbanken.dk). Oplysninger om ansættelsesforhold kan fås hos HR-partner Rikke Møller Fastø, tlf. 3363 6086 (mfa@nationalbanken.dk).

Ansøgning

Motiveret ansøgning med CV og relevante bilag sendes senest søndag 27. september 2020.

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Danmarks Nationalbank

Geografi

København

Ansøgningsfrist

27 september 2020

Søg jobbet

Søg jobbet online