Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

DREAM søger dygtig studentermedhjælper til arbejdet med udvikling af modellen GrønREFORM

Finansministeriet

Vil du være med til at skabe klarhed over miljø-, energi- og klimarelaterede problemstillinger? Og kunne du tænke dig at indgå i vores engagerede team af studentermedhjælpere, hvor du kan anvende dine faglige kompetencer i praksis? Så søger vi en skarp og velkvalificeret studentermedhjælper til GrønREFORM.

Om stillingen

DREAM udvikler i samarbejde med forskere fra Københavns- og Århus universiteter Danmarks nye grønne regnemodel GrønREFORM. Modellen skal kunne simulere miljøeffekter af økonomisk aktivitet i Danmark og vurdere de økonomiske effekter af miljø-, energi- og klimarelaterede politiktiltag. Efter en 2-årig udviklingsperiode, aktuelt om et 1 år, skal der foreligge en model, der kan finde anvendelse i diverse ministerier, styrelser og institutioner, der beskæftiger sig med miljø, energi eller klima. Det er her, vi har brug for netop din hjælp.

Dine opgaver kan spænde vidt, alt efter aktuelle behov, og afhængig af dine kompetencer og evt. særlige interesser. Vores studentermedhjælpere bidrager blandt andet med databehandling og estimation af modelparametre i Python, bidrag til programmering af modellen i GAMS, og forberedelse af arbejdspapirer mv. Der kan forventes, at være gode muligheder for at kunne arbejde videre med modellen efter udviklingsperioden i enten DREAM eller i en af de organisationer, der forventes at tage modellen i brug.

Læs mere om modelprojektet på www.grønREFORM.dk.

Om dig

Vi forventer, at du:

  • har interesse for miljø-, energi- og klimarelaterede problemstillinger og økonomisk modellering
  • har en stærk faglig profil inden for økonomi og har flair for matematik og statistik (at du læser økonomi, matematik-økonomi eller lignende)
  • har bestået 2. årsprøve med et godt resultat
  • har gode evner for og lyst til at arbejde med statistisk og økonomisk programmering (herunder er kendskab til GAMS og Python en fordel, men du vil modtage den nødvendige oplæring)
  • har en god talforståelse, er analytisk skarp og har gode formuleringsevner
  • er ansvarsbevidst og trives med at arbejde såvel individuelt som sammen med andre.

Om os

DREAM er en uafhængig institution, og er et førende og moderne modeludviklingsmiljø i rivende udvikling. Her finder du en fagligt udfordrende og inspirerende arbejdsplads med en uformel og afslappet omgangsform. Vi er i alt 29 medarbejdere i DREAM, herunder 11 studentermedhjælpere.

Det samlede DREAM-modelsystem består af de makroøkonomiske modeller, MAKRO og DREAM, samt fremskrivningsmodeller for demografi, uddannelse og socioøkonomisk status. Herudover udvikler og vedligeholder vi multisektormodellen REFORM og mikrosimuleringsmodellen SMILE.

Vi udarbejder analyser til bl.a. Finansministeriet, Vismændene og private interesseorganisationer om aktuelle problemstillinger, og du vil således få mulighed for at bidrage direkte til den økonomiske debat.

Yderligere oplysninger

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte Projektchef, Jens Sand Kirk på mail jsk@dreamgruppen.dk eller på tlf. 27 20 94 43.

Arbejdsstedet er Landgreven 4, 1301 København K.

Ansættelsesvilkår

Ansøgeren forudsættes at være interesseret i at arbejde hos os i gennemsnitligt 15 timer om ugen i mindst et par år. Arbejdstiden tilpasses dit skema, og vi udviser stor fleksibilitet i forbindelse med dine ferier, eksamensperioder og større opgaver.

Du ansættes efter fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer - Det Statslige Område (OAO-fællesoverenskomsten) og organisationsaftale for Kontorfunktionærer, Laboranter og It-medarbejdere (HK) i staten eller anden relevant overenskomst. 

Ansøgning

Ansøgning med karakterudskrift, CV og eventuelle bilag sendes via statens e-rekrutteringssystem – Tryk på knappen ”Søg stillingen”.

Indsend ansøgning senest onsdag den 30. september 2020. Opstart er den 1. november 2020 eller efter aftale.

Alle interesserede uanset alder, køn, religion, etnisk tilhørsforhold eller handicap opfordres til at søge.


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Finansministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

30 september 2020

Søg jobbet

Søg jobbet online