Skatteministeriet søger en student til afgiftspolitik og analyse

Skatteministeriet

Som student i Skatteministeriet er du med til at få de helt store regnestykker til at gå op. Du sætter ord på tal og tal på ord, når sammenhænge og regnestykker skal formidles og forklares. Vores arbejde har stort offentligt og politisk fokus, og du vil opleve den politiske verden på tæt hold.   

I Skatteministeriet arbejder vi med store tal, store linjer og store ambitioner. Vi tager hver dag ansvar for den store indflydelse, vores arbejde har på danskernes liv. Som medarbejder i Skatteministeriet er du med til at skabe fundamentet for finansieringen af Danmark. Her får du stort ansvar og faglige udfordringer med format.

Om jobbet i kontoret Moms, Afgifter og Told 

Kontoret beskæftiger sig blandt andet med samfundsøkonomisk analyse, politikudvikling og beslutningsoplæg vedrørende moms, lønsumsafgift, tinglysningsafgift samt punktafgifter på fx øl, vin, spiritus og tobak. Vi betjener ministeren og Folketinget, deltager i internationalt arbejde og bidrager til finanslovsarbejde og lovgivning.

Dine opgaver vil spænde over et bredt område inden for kontorets virkefelt og blandt andet omfatte: 

•  Dataindsamling og beregninger som input til konsekvensberegninger, notater og analyserapporter.  

•  Løbende overvågning af udviklingen i afgiftsindtægter
•  Opdatering af beregningsmodeller

•  Bidrag til international statistik og publikationer på skatte- og afgiftsområdet som fx Skatteøkonomisk Redegørelse.  

•   Bidrag til skatteministerens breve, præsentationer og svar til folketinget.  

Du bliver en del af et team af dygtige kolleger og et arbejdsmiljø præget af højt engagement. Vi arbejder i åbent kontorlandskab og har en uformel omgangstone og god stemning. 

Om dig 

Du har minimum bestået 3. semester på polit-studiet, mat.øk eller en anden samfundsvidenskabelig uddannelse og er omhyggelig med talbehandling, har analytisk sans og gode formuleringsevner. Du arbejder selvstændigt, har gode samarbejdsevner, er ansvarsbevidst og udviser et stort engagement i dit arbejde. Arbejdsopgaverne vil blive tilrettelagt ud fra din erfaring, og hvor langt du er på studiet.

Arbejdsopgaverne kræver godt kendskab til MS-office-pakken særligt Excel, men også Word og PowerPoint, og det vil være en fordel, hvis du har kendskab til SAS eller tilsvarende system. 

Om at arbejde i Skatteministeriet  

Skatteministeriets arbejde har indflydelse på alle danskeres liv og på al offentlig finansiering. Og med stor indflydelse følger stort ansvar. Vores arbejde skal leve op til de højeste faglige standarder, og vi skal være både dybt fagligt specialiseret og have blik for hele samfundets behov.

I Skatteministeriet hjælper vi hinanden og samarbejder i hele koncernen om at løfte kvaliteten i alt, hvad vi gør. Høje ambitioner og fælles mål om integritet og transparens er kernen i vores arbejde. Vi har et stort fokus på ledelse og på udvikling af alle ansatte, professionelt såvel som menneskeligt. I ministeriet har vi en uformel og uhøjtidelig omgangstone, og vores daglige sparring, medarbejdere imellem, er en forudsætning for, at vi kan skabe gode løsninger, der fungerer i dag og er forberedt til i morgen. 

Ansøgning og ansættelse 

Ansøgning med CV og eksamenspapirer bedes sendt via nedenstående link senest den 31. oktober 2020. Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte chefkonsulent Anders Fuglsig Larsen på telefon 72 37 32 33. 

Arbejdstiden er gennemsnitlig 15-20 timer om ugen med mulighed for fleksibilitet i eksamensperioder. Tiltrædelse snarest muligt og ansættelse efter gældende overenskomst. Arbejdsstedet er Nicolai Eigtveds Gade 28, 1402 København K.  

Skatteministeriet opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Læs mere om ansættelse i Skatteministeriet på skm.dk/job. 

Søg stillingen

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Skatteministeriet

Geografi

Nicolai Eigtveds Gade 28, 1402 København K

Ansøgningsfrist

31 oktober 2020

Søg jobbet

Ansøgning med CV og eksamenspapirer bedes sendt via nedenstående link senest den 31. oktober 2020. Læs mere om ansættelse i Skatteministeriet på skm.dk/job.