En anmeldelse: Politrevyen 2011

Anne Nylev

Politrevyen 2011 er et veloplagt miks af skarp satire og velbegrundet ros til de politstuderende. Fik du ikke set dette års revy, eller trænger du allerede til en genopfriskning, så læs med her…

Revyen i auditoriet på CSS kommer flot og sikkert fra start med en første akt, der byder på utallige grine-hit. Bedst er Mogens Nørregaard starring i Den hvide døds død. Denne sketch gør en tvivlende polit-studerende bekendt med sit afstumpede, matematiske vokabularium, som udvikles proportionalt med studietiden og som sætter selv en optimistisk humaniora af helt fra showets begyndelse. 

Hvem der befinder sig i hhv. egen-, under- og vektorrummet på gerningstidspunktet  fortaber sig i det uvisse, men sketchen tager matematikkens diskurs til nye højder. Ikke længe har man siddet i det bløde sæde i Chr. Hansen Auditoriet, før man bekræftes i, at man har foretaget sig en fornuftig investering. Både hvad angår billetten til revyen og billetten til resten af livet, valget af uddannelse.

En gennemgående historie er tøffelhelten BS og hans kloge ven CBS, der æælsker breezers. Med Bubber på slæb skal BS opklare en sag, som (selvfølgelig!) i sidste ende bliver løst af polit-studerende (det scenarie kender vi vist alle?). Undervejs spiser Bubber bl.a. hashkage og erklæres efterfølgende død. Og da der på polit ikke er plads til dødvægt, må han efterlades.

Af skæve typer møder vi desuden quasilineær og estimaralda, der danser 2 steps least squares, og superheltene hhv. mean og lag operater, hvoraf sidstnævnte altid er ét step bagud. Desuden anklages Jesus for brud på konkurrenceloven.

Anden akt byder indledende på det ironiske indslag ’økonomiudsigten’, hvor en smilende vært giver en fireårs-prognose, der ikke just spår, at lavkonjunkturtrykket fra Sydeuropa driver over.

På den videre rejse gennem polituniverset, møder vi i anden akt The Pareto of Caribbean, som længe har sejlet fra cost til cost.  Initialt har de tre anti-helte problemer med deres valg af skattekort. Skal det nu være bikortet, hovedkortet eller kaffekortet? De finder dog et kort, der leder dem til den glimtende skat. Men før de når at leve lykkeligt til deres dages ende heraf, møder de Jack Arrow i hvis umulighedsteorem de havner, mens mr. Arrow flygter med skatten.

Revyen viser også sin sans for det absurde, da Star Wars –filmen ’Return of the Jedi’ fra ende til anden dirigeres via sas-kodning . Sketchen er dog ud over sit lettere absurde element også et af aftenens højdepunkter, http://www.youtube.com/watch?v=H1aaC7u__NM. Til dels fordi man pludseligt konfronteres med sin indre programmeringsnørd og til dels fordi nummeret blot er hylende morsomt.

’Har konkluderet at polit det er en investering’ synger de i teaser-nummeret til dette års politrevy http://www.youtube.com/watch?v=T5C97uNjyMg, og når man har set revyen 2011, kan man kun bekræfte dette udsagn. Med flotte sangnumre og mange lattervækkende sketchs er Politrevyen 2011 helt på højde med redaktionens forventninger.

Vi glæder os til næste år!

Tags: #politrevy  #anmeldelse 

Faktaboks

Instruktion: Hmm…

Skuespillere: ihærdige studerende med klart potentiale

Varighed: Ca. halvanden forelæsning

Censur: 20 år, lidt forbudt for børn og humaniora

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Instruktion: Hmm…

Skuespillere: ihærdige studerende med klart potentiale

Varighed: Ca. halvanden forelæsning

Censur: 20 år, lidt forbudt for børn og humaniora

Du vil måske også synes om