Doing Business In: Fra teori til virkelighed

Emil Grønnegaard

Ansøgningsfristen til Djøfs årlige studietur nærmer sig! I samarbejde med Novozymes og BCG går turen denne gang til Brasilien. Vi har talt med Sarah Schannong, som var med i år, så du kan få et indblik i, hvordan det er at være med som deltager.

Hvad motiverede dig til at ansøge?

Jeg kendte nogle stykker, der havde været med på tidligere ture, og de havde alle talt virkelig godt om både hele forløbet og selve turen. Jeg vidste derfor allerede, at jeg ville søge, inden destinationen blev afsløret – men at det var Malaysia og Singapore, hvor jeg aldrig havde været før, var ekstra fedt.

Generelt synes jeg, at hele setup’et er ret unikt. Det er virkelig fedt, at man er af sted og skal arbejde sammen med business-studerende fra CBS og ingeniører fra DTU, når man er vant til mest at omgås andre økonomer. Og så er det altid sjovt at få lov at bruge noget af den teori og tilgang til problemløsning, som vi lærer på studiet, i virkeligheden. Oven i det tænkte jeg, at det var en god mulighed for at lære både Novozymes og BCG, som står bag turen sammen med Djøf, bedre at kende.

Og så synes jeg selvfølgelig også, at hele den sociale del med at lære en masse nye mennesker at kende var et kæmpe plus.

Hvad har du fået ud af at være med til DBI? 

En hel masse! Først og fremmest en masse nye venner og et større netværk. Derudover har jeg fået et rigtig fint indblik i, hvad Novozymes og BCG er for nogle steder. Og fagligt var det enormt sjovt – og lidt hårdt – at lave den afsluttende case. Her bliver man sat sammen i grupper af fem, og så har man 24 timer til at løse en case. Vores handlede om digitalisering i palmeolieindustrien, så ikke ligefrem noget, man har lært om i Makro III! Men det er rigtig sjovt at opleve, hvordan man går ret forskelligt til sådan en opgave alt efter ens baggrund – efter tre år på polit ser man jo lidt verden gennem økonombriller, så det er meget fint at opleve, at der også er andre indfaldsvinkler.

Hvordan blev holdene sammensat?

Man laver ikke holdene selv. Ud over BCG, Djøf og Novozymes, så er det faktisk nogle studerende, der frivilligt arrangerer hele turen og også er med – og det er dem, der sammensætter holdene. Det var det i hvert fald, da jeg var af sted. Man får også først annonceret sit hold aftenen inden casen, hvilket er meget fint, da der går lidt konkurrence (på den gode måde) i den efter der. Det var mit indtryk, at der var lagt mange tanker bag, hvordan vi blev sammensat.

Hvad var rigtig godt?

Egentlig synes jeg, det hele var rigtig godt. Men så vil jeg da fremhæve forløbet inden turen her. Der havde vi nogle workshops hos både Novozymes og BCG samt nogle middage sammen, og det var dejligt, at man havde mødt hinanden, inden det rigtig gik løs. Derudover balancerer programmet på selve turen godt mellem at være både faglig og social.

Hvad var mindre godt? 

Jeg synes ikke, der var noget, der var mindre godt. Men det er værd at nævne, at man i de fem ugers tid, som forløbet spænder over, bruger rigtig meget tid på DBI. Det skal man selvfølgelig være med på – det kræver også noget af en selv, og man får den bedste oplevelse, hvis man forbereder sig ved at sætte sig ind i, hvad der rent faktisk skal ske.

Vil du anbefale andre at ansøge?

Helt klart! Ingen tvivl der!
Man behøver ikke være til det ene eller det andet (fagligt, red.). Man skal bare have en interesse i at engagere sig og blive udfordret og lære en masse nye mennesker at kende.

Tags: #polit  #bcg  #djøf  #novozymes  #DBI  #Doing Business In 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om