Freakonomics på film - du er inviteret.

Altandetlige.dk - Polit Portal

Altandetlige.dk og DJØF inviterer dig gratis i biografen når Freakonomics kommer til Danmark. Tilmeld dig her.

Som nogen måske har set, så har filmfestivallen CPH DOX valgt at tage den vildeste Polit-film hjem: Freakonomics!! 

I den forbindelse har DJØF og altandetlige.dk købt 100 billetter til filmen torsdag d. 11/11 kl. 19.00 i Grand Teatret. For at kunne komme ind og se filmen skal du ikke gøre andet end at tilmelde dig her

[tilmelding lukket]

Når du tilmelder dig skal du sende en venlig tanke til DJØF, som har gjort det muligt at give disse billetter til de polit-studerende helt gratis. Dernæst skal du ringe rundt til dine bedste Polit-venner og fortælle dem om nyheden, så du kan få din bedste ven ved din side. Redaktionen på altandetlige.dk vil også anbefale, at du inviterer hende/ham den søde fra dit yndlingsvalgfag med. Vi kan ikke forestille os en bedre date, end at se en film om alternativ økonomisk tolkning af virkeligheden.

Før filmen vil Daniel le Maire (forelæser på polit) holde en 10-minutters præsentation af Freakonomics og Steven Levitt, der har været med til at skrive den bog filmen er baseret på.

Derudover foreslår redaktionen, at vi efter forestillingen går ned på et værtshus, drikker en øl og diskuterer filmen - vi har jo trods alt undervisningsfri uge (efterårsferie). Lurblæseren ligger lige om hjørnet fra Grand Teatret og vil sikkert være lykkelige for at få besøg af en masse glade politter.

Men skynd dig, der er kun 100 billetter og de bliver givet til de 100 første, der tilmelder sig.

[tilmelding lukket]

Faktaboks

Giv din bedømmelse af Frekonomics som film her: Quickpoll

10 kommentarer


Peter Juel Jensen

Peter Juel Jensen @ d. 29. october 2010 #1

Fedt med den kæmpe interesse! Hvilket har resulteret i at de 100 billetter er revet væk. Vi fintæller listen og undersøger muligheden for at få flere billetter, derfor kan jeg kun opfordre til at skrive sig på ventelisten. – vi mailer jeg alle sammen efter weekenden.


Gæst

Stigsby (gæst) @ d. 29. october 2010 #2

Puha, de røg godt nok hurtigt...


Gæst

CA (gæst) @ d. 31. october 2010 #3

Så er det måske også på sin plads, at indvende at Levitt nærmere er en pop-journalist, der presser teori ned over data og med alle mulige mærkelige fiflerier prøver at skabe en sammenhæng, der er "statistisk signifikant" (ikke at sammenligne med videnskabelig signifikans!).

Levitts brug af IV (instrument variable), som han bruger igen og igen, er ikke altid lige køn at se på, og det er også værd at bemærke, at denne "tvivlsomme" metode er på vej ud igen. Dermed falder fundamentet for Levitts "forskning" til grunden.

Husk: høj correlation er ikke nødvendigvis lig nogen form for kausal sammenhæng. Bare fordi cm og inches følges, så forklarer cm jo ikke inches.

Og husk også: Sand videnskabelig metode siger, at du ikke kan bevise noget som helst. Alt hvad du kan gøre er afvise den alternative hypotese. Og det er endda med enorme forbehold, da man med data-mining og alt mulig robustness kan presse sig ned under %-grænse...


Gæst

Lars S (gæst) @ d. 01. november 2010 #4

@CA: Jeg forstår ikke helt sammenhængen i dine argumenter i paragraf 2-4, og man skal også lige huske på at Chicago University ikke deler økonomiprofessorater ud til hvem som helst.

Hvis man skal sætte en konkret finger på noget af Levitts arbejde, må det være den påståede sammenhæng mellem legalisering af abort og faldende crime rates ca. tyve år efter - som fik et helt kapitel i Freakonomics. Det viste sig at der var basale fejl i den STATA-model som Levitt og hans medforfatter havde kodet op - og hvis man lavede de korrektioner der var krævet for at udregne det som Levitt sagde han havde gjort, forsvandt signifikansen. http://www.economist.com/node/5246700

Enhver økonometrikers mareridt!


Gæst

Ask Holme (gæst) @ d. 01. november 2010 #5

@CA: Uanset hvad er han sjov at læse/se :). Derudover er det da vist lidt en overfortolkning at IV er "på vej ud igen". Det er vel mere korrekt at sige at IV er genstand for en kraftig faglige diskussion. Men som alle diskussioner er der jo både fortalere og modstandere og der går nok noget tid før man kan konkludere hvilken vej det går med IV


Gæst

Ask Holme (gæst) @ d. 01. november 2010 #6

@CA: Også er det da i øvrigt rent teknisk nulhypotesen man kan afvise, ikke som du skriver alternativ hypotesen (Det fremgår også ret klart når man kikker på hvordan en teststørrelse er opbygget, det er jo nulhypotesens "styrke" man tester)


Peter Juel Jensen

Peter Juel Jensen @ d. 02. november 2010 #7

Så har vi 150 billetter klar til filmen. Derfor er næsten alle der har skrevet sig på venteliste indtil nu sikret en billet. Der følger en mail til alle inden for et par dage.


Gæst

mefn (gæst) @ d. 03. november 2010 #8

Det er muligt at "freakonomics" er pop-litteratur, men for mig har bogen da haft den effekt, at jeg har fået inspiration til at bruge mit fag på andet end hvad jeg præsenteres for til forelæsningerne. Det i sig selv må tælle som et plus, i og med man ofte hører at politter ikke kan tænke selv, ud over hvad der står i bogen. Dernæst har "freakonomics" fået et enkelt eller to familiemedlemmer til at interessere sig en smule mere for økonomi, så også der har bogen en eksistensberettigelse i mine øjne.
Som alternativ kan anbefales "Undercover Economist" af Tim Harford, som er knap så mainstream som "freakonomics"


Gæst

Morten (gæst) @ d. 10. november 2010 #9

"The Undercover Economist" er rigtig god! Den læner sig meget op af Varian, så den er meget relevant for politter.


Altandetlige.dk - Polit Portal

Altandetlige.dk - Polit Portal @ d. 11. november 2010 #10

Til alle jer, der skal med ind og se Freakonomics i aften. Vi håber I allesammen har lyst til at tage med på Cafe Guldhornene efter filmen, hvor du kan veksle din billet til en gratis kold øl!


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Giv din bedømmelse af Frekonomics som film her: Quickpoll