Frivillig i Polit Case Competition

Niels Enggrob Boon

Hvordan er det at være frivillig i Polit Case Competition? Mød Emilie og Bastian der begge fortæller om deres oplevelser ved at være en del af den dynamiske organisation.

Emilie er næstformand i Polit Case Competition og læser på 5. semester. Hun har været i organisationen i et år og har været en del af Accounting and Finance teamet. Hun fortæller her om sine erfaringer og bedste oplevelser ved at være med.

Hvad fik dig til at blive frivillig i Polit Case Competition?
Jeg så Main Case Finalen i 2019, da jeg gik på 2. semester, og blev inspireret af det produkt der blev leveret. Holdene var dygtige, arrangementet var veludført og hele opsætningen var professionel. Det gav mig lyst til at involvere mig i case verdenen, men det skulle ikke være som deltager. Jeg synes det var mere spændende at være med som frivillig og blive en del af et engageret og dygtigt team, hvor man stiller krav til hinanden, får et stort ansvar for planlægningen og har mulighed for personlig og professionel udvikling.

Hvad er det bedste ved at være med i organisationen?
Det fede ved at være i frivillig i PCC er det fællesskab man bliver en del af. Teamet består af ambitiøse studerende, der alle har et mål om at skabe de fedeste oplevelser for sine medstuderende og give dem muligheden for at opleve hvad studiet kan bruges til i den virkelige verden. Konceptet videreudvikles også hele tiden, og derfor er det spændende og utroligt givende at være en del af processen, som driver organisationen fremad og gør PCC og dets events endnu federe.

Hvad er dine bedste minder fra din tid i Polit Case Competition?
Jeg mindes specielt dengang vi sad i regnskabsgruppen og besluttede hvad vi skulle købe ind til The Case Experience. Det var virkelig fedt, fordi der var et godt workflow og vi skulle tænke kreativt. Min nye post som næstformand har også allerede nu givet mig spændende udfordringer og gode oplevelser med vores samarbejdspartnere. Jeg synes også, at vores månedlige møder i PCC giver nogle af de bedste minder, fordi vi ofte bliver hængende til øl og pizza efterfølgende.

Hvor tidskrævende er det at være med?
Det er meget fleksibelt og handler om hvad man gør det til. Generelt synes jeg ikke, at det er tidskrævende at være med, men du har altid mulighed for at lave mere, hvis du har lyst til det og du kan altid tilpasse din tid uden problemer ift. studie, venner og arbejde. Selvfølgelig er der dog mere at se til i ugerne op til uge 11, hvor vores største arrangementer ligger.

Hvad har du, personligt og professionelt, fået ud af at være med?
Jeg har personligt fået rigtig gode venskaber på tværs af forskellige semestre på studiet. Vores hyttetur og sociale arrangementer gør, at der er et godt fællesskab internt i PCC. Professionelt har jeg lært meget af, at der stilles krav til at overholde deadlines. Det har givet mig en bedre struktur og gjort mig bedre til at tage beslutninger. Og netop at tage vigtige beslutninger og skrive med en masse forskellige virksomheder for at lave aftaler og partnerskaber har været lærerigt og givet mig kompetencer, som gavner mig, når virkeligheden rammer efter studiet.

Hvorfor skal man som polit-studerende blive frivillig i Polit Case Competition?
Jeg synes man skal blive en del af PCC, hvis man gerne vil ind i en studenterorganisation, hvor man har mulighed for at blive udfordret fagligt, og samtidig søger det sociale og hyggelige aspekt. Jeg kom med på 3. semester, og jeg kan mærke allerede efter et år, at det har givet mig mange kompetencer som jeg vil tage med mig i fremtiden. Der bliver stillet krav til en, så man skal være klar på at tage kampen op og selvfølgelig have det sjovt i hele processen.

Bastian læser på kandidatdelen og har været med siden organisationens begyndelse. Han var Case Writer i Polit Case Competition 2020 og fortæller her om sine oplevelser i forbindelse med at skrive casen.

Hvordan adskiller en Case Writers opgaver sig fra en organizer's opgaver?
Når du er Case Writer bruger du i høj grad det faglige, du har lært på polit-studiet. PCC cases kombinerer økonomisk teori, metode, dataanalyse og forretningsforståelse. Som case writer skal du kombinere alle dele i en spændende, udfordrende og aktuel case. Casen laver du i samarbejde med en virksomhed eller organisation. Det betyder, at du som case writer lærer en organisation at kende indefra og får indsigt i dens udfordringer, forretningsmodel og strategi. Du arbejder desuden sammen med eksperter i casevirksomheden, som hjælper til i arbejdet med casen, fx research og dataarbejde. Det er en helt unik måde at lære en branche eller industri at kende samtidig med, at du får brugt en stor del af polit-værktøjskassen i praksis.

Hvad synes du er det sjoveste ved at være Case Writer?
Det sjoveste ved at være case writer er samarbejdet med de andre case writers og resten af PCC-teamet. PCC er en ressourcestærk organisation, hvor der sjældent er langt fra idé til handling. At være en del af en dynamisk og ambitiøs organisation som samtidig har nogle rigtig gode samarbejdspartnere er noget helt unikt. Det betyder, at dine idéer bliver til noget og at alt er 100 pct. gennemført og professionelt udført. Og vigtigst af alt er PCC altid et godt og festligt selskab!

Hvor tidskrævende og udfordrende er det at være Case Writer?
Som case writer på årets hovedcase bruger du typisk 100 timer fordelt over mere end et halvt år. De første måneder bruger du på at brainstorme potentielle casevirksomheder, udarbejde pitches og holde møder i jakkesæt. Herefter udvikler og skriver du casen i samarbejde med virksomheden, hvilket tager størstedelen af tiden. Til sidst bliver casen testet og tilrettet, inden den er klar til opsætning og tryk. De forskellige dele af casearbejdet er udfordrende på forskellig vis. Heldigvis står du aldrig alene, for der er personer i PCC, casevirksomheden og hos PCC’s øvrige samarbejdspartnere, der kan hjælpe til, hvis der opstår problemer.

Hvad har du, personligt, professionelt og fagligt, fået ud af at være Case Writer?
Som case writer har du et stort ansvar for et af hovedelementerne i PCC, nemlig casen, fra start til slut. Du ender med at have mange bolde i luften og mange at have kontakt til, så dine organisatoriske og kommunikative evner udvikles rigtig meget. Der er typisk 20-30 personer involveret i at lave casen, bl.a. eksperter, case-testere og grafiker. Rent personligt er det en super fed oplevelse at arbejde på et projekt, som alle bakker op om, og hvor du skaber noget nyt og spændende, som bliver omdrejningspunktet en hel weekend.

Hvad er dine bedste minder som Case Writer?
Der er mange gode minder, og især tre er værd at nævne. 1) Vores foretrukne casevirksomhed ringer og siger, at den øverste direktion bakker op om PCC, og at de rigtig gerne vil være samarbejde med os. Vi fik alle vores ønsker opfyldt og mere til. Det var en super fed følelse og starten på et rigtig godt samarbejde. 2) Vi får case-emnet på plads og får formuleret tre case-spørgsmål. Spørgsmålene var igennem mindst 30 forskellige variationer, før vi landede på den endelige formulering. Det var rigtig tilfredsstillende at have gjort casen så skarp og aktuel som mulig. 3) Casen kommer fra trykkeriet og vi står med den i hånden for første gang. Alt hvad vi har lavet er blevet sat flot op grafisk og trykt på lækkert papir. Det var fedt at stå med et produkt, som vi var stolte af og glædede os til at præsentere for PCC deltagerne.

Hvorfor skal man som polit-studerende melde sig som Case Writer?
Som case writer får du som polit-studerende en masse erfaring på meget kort tid. Du vil lære mere som case writer i et halvt år end som studentermedhjælper i halvandet, fordi du får så meget ansvar og har så mange forskellige og faglig relevante opgaver. Som case writer er du en slags projektleder, hvor du både skal sælge PCC, udvikle en faglig stærk case, kommunikere skarpt og koordinere et stort projekt. Desuden får du et rigtig godt indblik i, hvordan det er at arbejde som økonom forskellige steder, så du kan blive inspireret til at tage skridt i din karriere, du aldrig selv havde tænkt på.

Lyder det interessant? Polit Case Competition søger motiverede og engagerede studerende, som har lyst til at udvikle og arrangere Polit Case Competition. Vi søger både medforfattere på næste års case og frivillige, som vil være med til at planlægge arrangementerne og drive udviklingen i organisationen. Læs mere om at blive frivillig her og om at blive Case Writer her. Du kan læse mere om Polit Case Competition på vores hjemmeside.

Tags: #studieliv  #Frivillig  #PCC  #Polit Case Competition  #Studie Organisation  #Polit Studerende 

Faktaboks

Polit Case Competition søger motiverede og engagerede frivillige og Case Writers, som ønsker at udvikle og arrangere Polit Case Competition og samtidig blive en del af et fantastisk team af medstuderende. Som frivillig får du en masse erfaring, professionel udvikling og muligheden for at stå bag et af de største arrangementer på studiet.

Læs mere om at blive frivillig her og om at blive Case Writer her.

Læs mere om Polit Case Competition på vores hjemmeside.

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Polit Case Competition søger motiverede og engagerede frivillige og Case Writers, som ønsker at udvikle og arrangere Polit Case Competition og samtidig blive en del af et fantastisk team af medstuderende. Som frivillig får du en masse erfaring, professionel udvikling og muligheden for at stå bag et af de største arrangementer på studiet.

Læs mere om at blive frivillig her og om at blive Case Writer her.

Læs mere om Polit Case Competition på vores hjemmeside.

Du vil måske også synes om