En guide til en udvidet horisont

Anne Sophie Schytt Lassen

Du kan integrere, differentiere og optimere. Du bruger ord som efficiens, pareto-optimal og dødvægtstab i dit daglige sprog. Du var tilmeldt DM i Excel. Du er stud.polit. Men nogen gange drømmer du i al hemmelighed om at udvide din horisont.

I din søgen efter en udvidet horisont har du været til arrangementer hos Socialøkonomisk Samfund, hos Kritiske Politter og måske endda Nationaløkonomisk Forening, men du er endnu ikke tilfreds. 

Til din store lettelse bringer Altandetlige.dk derfor en guide til, hvordan du kan få udvidet din horisont. København bugner nemlig med studenterforeninger, debatarrangementer og oplæg, der kan forøge din nytte uanset dine præferencer. 

Masseovervågning og robotter
Lær mere om dataindsamling, digital beskyttelse af private oplysninger, og hvordan du kan tage kontrollen tilbage. ”Crypto Conference” er blot et af de arrangementer som ITU arrangerer i løbet af foråret. Hvis du er mere interesseret i hvilken rolle robotter kommer til at spille i vores hverdag, kan du tage til ”The Good, the Bad and the Robot”. Du kan også komme til en hel weekend med LAN. De fleste arrangementer på ITU er gratis, men tilmelding er nødvendig.

På med skjorten og tag Børsen under armen
Under det mundrette slogan ”Bringing leadership to CBS” afholder CBS Talks oplæg med toppen af dansk erhvervsliv. Sidste år kom selveste Nils Smedegaard fra Mærsk forbi, og andre tidligere gæster har også inkluderet bestyrelsesmedlemmer og direktører fra Nordea, Danfoss, Saxo Bank og Velux. Arrangementer offentliggøres løbende. 

Se et rødt flag smælde
Det er vist ingen hemmelighed at Frit Forum ligger til venstre for midten. Men uanset dine politiske præferencer kan du deltage i foreningens ugentlige oplæg og debatarrangementer med prominente talere. Tidligere undervisningsminister Christine Antorini om uddannelses- og forskningspolitik og Dansk Flygtningehjælps generalsekretær Anders Kamm om flygtningekrisen er blot nogle af de oplæg, der er ligger i kalenderen i løbet af foråret. Der er både kage, kaffe og en enkel øl efterfølgende på foreningens regning – men pas på du ikke bliver socialdemokrat! 

Mød DJØF studerende
I makro har du sikkert lært at fagforeningerne fremfor alt fastsætter lønninger. Det er jo som bekendt ikke tilfældet med DJØF, der i stedet fremhæver medlemsfordele. Vil du have lidt ekstra ud af medlemskabet, kan det anbefales at opdatere studie og interesser og sige ”ja tak” til mails om arrangementer, som DJØF tror falder i din smag. I løbet af foråret besvares spørgsmålet "Hvordan bliver ejendomsvurderingen retfærdig og mulig?”, som vist nok har holdt mange økonomer vågne om natten. Der afholdes også et arrangement under titlen ”Mobile payment – The last step towards a cashless society”. Det er gratis og forbeholdt DJØF’s medlemmer. 

På besøg hos ingeniørerne
Synes du DJØF’s arrangementer er utilstrækkelige, kan det anbefales at undersøge hvad andre agenter på markedet udbyder. IDA’s arrangementer er nemlig for det meste åbne for alle, og kræver blot at du opretter en brugerprofil. Til tider benytter ingeniørerne sig dog af prisdiskriminering, så med mindre du har taget nok valgfag på Mat-Øk eller DTU til at skifte fagforening, må du frem med dankortet. Til gengæld spænder arrangementerne i kalenderen vidt: alt fra kurser i LaTeX, besøg hos et ”hackerspace” til oplæg om robotbaseret iværksætteri

Flirt med fjenden
Meget kan man sige om statskundskab, men studenterorganisationer er i hvert fald deres stærke side. Stats-lit inviterer samfundsdebattører til at oplæse og diskutere litterære klassikere. International Debat holder debatter med forskere, journalister, embedsmænd og politikere om international politik – tidligere emner har blandt andet været russiske hybridkrige og det amerikanske valg. Desuden findes også Politologisk Filmklub, der – som navnet afslører – afholder filmvisninger med oplæg. 

Kom rigtig på udebane
Hvis du er rigtig modig, kan du komme på udebane hos juristerne, humanisterne eller sågar teologerne. Progressive Jurastuderende har arrangementer, der favner bredt: fremtidens politi, menneskerettigheder og TTIP. Filosofisk studenterkollokvium på KUA holder arrangementer hver fredag helt ude på Amager. SMiK: Den Grønne Kuppel afholder arrangementer om alt fra radikaliseringer til medborgerskab. 

Tags: #studieliv  #Guide  #studenterforening 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om