Kaffeafhængig?

Sasha Lauridsen

Det dunkende hjerte fra en overdosis koffein og randerne under øjnene er svære at skille sig af med. I stedet for de anbefalede 8 timers søvn pr. nat, kan man derfor lige så godt pleje det usunde forhold til kaffe. Her er der listet gode, og billige.

Som studerende er kaffebehovet højt, særligt for polit-studerende. Dette kan Cafélitten bevidne om, da mange hårdtarbejdende politter træder ind hos dem med større poser under øjnene dag efter dag. Men udover den fantastiske Cafélitten, hvilke kaffebarer findes så i omegnen? Og er priserne retfærdige nok til, at en fattig studerende kan godtgøre sine utallige køb af kopper med kaffe? Der vil her blive givet 5 bud på mulige kaffebarer, som forhåbentlig kan tilfredsstille kaffebehovet.

 • Democratic Coffee Bar
  Krystalgade 15, 1172 København K

Tæt på strøget, og belejligt placeret i det københavnske bibliotek, finder man Democratic Coffee Bar. Man skal derfor ikke langt fra bjerget af bøger for at få en kop kaffe. En kop filterkaffe er til 25 kr., hvoraf påfyldning derefter koster 15 kr. Altså de ideelle forhold til sit misbrug af kaffe. Derudover har kaffebaren croissanter i verdensklasse. Den klassiske croissant er til 22 kr., men hvis man glemte frokost, kan man også købe sig til en croissant med skinke og ost for 40 kr. Det er derfor muligt at begrave sig i de mange bøger og notater på biblioteket, uden at skulle gå særlig langt for at få sine daglige kopper af kaffe og en croissant, hvis sulten skulle melde sig. Hvis croissanter ikke kan slukke for sulten, er strøget heldigvis tæt på og utallige muligheder for madvarer er derefter muligt. Dog skal man inden dette eventyr have afklaret med sig selv, at sandsynligheden for, at man kommer tilbage til sin opgave og er produktiv, er små.

Studierabat er ikke muligt.

Afstand fra CSS: 1,3 km
Billigste kaffe: 20 kr.
Åbningstider: man-fre 7:30-19, lør 9-16, søndag lukket. 

 • Paludan bog og cafe
  Fiolstræde 12, 1171 København K

På Fiolstræde befinder den velkendte Paludan bog og cafe sig, med en lille filter kaffe til 15 kr. Det er en tur på cyklen på 1,1 km som, hvis man er hurtig, kan klares på 6 minutter. Resten af kaffesortimentet er fra 20-35 kr. Paludan bog og cafe er en af de store kaffebarer med adskillige tætstående borde, så hvis man ikke er forsigtig, kan man nemt komme til at ramme en kop kaffe i svinget. Til trods for dens størrelse, er den alligevel godt fyldt, og der kan derfor være kamp om siddepladserne. Den er dog et af de bedste bud på en kaffebar til gruppearbejde, da der er utallige af store borde, og ét især, hvor der kan sidde omkring 20 kaffeafhængige studerende Charme er der masser af, og kaffen er heller ikke dårlig. Hvis det skulle blive en frustrerende dag med studiet, er der også mulighed for at købe øl. En 0,5l Carlsberg øl vil mellem 17-22 kunne fås til 30 kr., hvis man viser sit studiekort. Hvis man vil starte tidligt koster den selvsamme øl 45 kr., og priserne svinger derefter mellem 25-49 kr., afhængig af størrelse og brand. Skulle man gå hen og blive sulten i stedet, tilbyder de ligeledes et stort udvalg af måltider. Der må dog advares om at priserne for mad ikke er lige så studievenlige som kaffepriserne, og kan gå helt op til 149 kr. Det er selvfølgelig hvis man mener, at man har overskud på betalingsbalancen og vil forkæle sig selv for sit hårde arbejde.

Studierabat mulig for 0,5l Carlsberg øl mellem kl 17-22.

Afstand fra CSS: 1,1 km
Billigste kaffe: 15 kr. 
Åbningstider: man-tors: 09-22, fre: 09-23, lør: 10-23, søn: 10-22

 • Cafe Fiol
  Fiolstræde 42, 1171 København K

Denne hyggelige lille cafe er placeret på hjørnet af Fiolstræde og Rosengården. Den er derfor ikke mange meter fra Paludan bog og cafe, hvis man skulle have lyst til at gå ud på et længere eventyr blandt de anbefalede kaffebarer. Derudover er den kun 800m fra CSS, som snildt kan klares på 5 minutter. Cafeen har alt fra den nødvendige dosis af kaffe, til kage og ristet panini. Så hvis man skulle gå hen og blive sulten, mens man ihærdigt prøver at forstå matematikken, er det blot at bestille. Kaffebaren er lille og hyggelig, men det kan dog være svært at erobre nogle af sofaerne, hvis man er mange. Derudover kan der på travle tidspunkter være meget støj, som kan være en ulempe. Derudover er der wifi og vigtigst af alt; masser af kaffe. Priserne for kaffen bevæger sig mellem alt fra 20 til 45 kr. for en kop, afhængig af størrelse. En skøn latte koster 30/40kr., hvor en americano kan købes til 25/30kr. Et fristende stykke kage på siden er til 35 kr., hvor resten af maden på menuen ellers bevæger sig op i pris. Brunch går som det dyreste til 89 kr. (men der indgår en kop kaffe, så mon ikke det er det hele værd?), hvis man er gået tidligt i gang, men glemte morgenmaden. 

Studierabat er muligt.

Afstand fra CSS: 800m
Billigste kaffe: 20kr.
Åbningstider: man-fre: 07:30–19, lør-søn: 08–19.

 • Cafe Mellemrummet
  Ravnsborggade 11, 2200 København N

Over søerne og tæt på Fakta finder man Cafe Mellemrummet, som placerer sig 1 km fra CSS. Kaffebaren er placeret i kælderen og når man er trådt ind, befinder man sig i en hyggelig lille hule. Den klassiske cafe latte kan skaffes til 25 kr. oppe i baren, og man kan da finde en af de utallige sofaer placeret i det aflange lokale, til at begynde med sit arbejde. Igen kan der være kamp om pladserne, men når der endelig er ledige pladser, vil det være en hel sofa. Cafeen har derfor fine muligheder til gruppearbejde. Hvad der er værd at bemærke er, at personalet er frivillige, og at overskuddet går til Mellemfolkeligt Samvirke (MS). Derfor kan dit køb af en kop kaffe hos Cafe Mellemrummet nemt retfærdiggøres, da det vil have en positiv eksternalitet i og med, at dit køb støtter MS i at udvikle demokratiske og bæredygtige samfund i ellers fattige lande. Selve kaffen er heller ikke tosset, og kan varmt anbefales.

Studierabat er ikke muligt.

Afstand fra CSS: 1 km
Billigste kaffe: 20 kr.
Åbningstider: man-ons: 09-23, tors: 09-00, fre-lør: 09-02 og søn: 09-22.

 • Zaggi´s coffee
  Frederiksborggade 43, 1371 København K

Sidst men ikke mindst har vi Zaggi´s coffee. Det er kaffebaren som er tættest placeret på css, OG har den billigste kaffe! Man skal kun af med 15 kr. for en kop. Til gengæld er stedet ikke velegnet til de store grupper, da det er forholdsvis lille, og der er som regel kamp om de få pladser. Zaggi´s er lige ved søerne, så hvis man pga. frustrationerne over de uforståelige mængder af læsestof har brug for en gåtur (eller en løbetur afhængig af mængden af frustrationer), er en hyggelig tur rundt om noget roligt vand ikke langt væk. Man kan med sig tage et par krummer fra sin croissant (også til 15 kr.) og fodre de mange ænder ved søerne. Gennem dette kan man føle, at man igen bidrager til samfundet og ikke er en fiasko, som studiet ellers til tider får en til at tænke. Zaggi´s byder dermed på mange muligheder for den gængse studerende, og er velegnet til den som har brug for koffeinen, men gerne vil have mulighed for at afstresse hurtigt ved en tur langs søerne.

Studierabat er ikke muligt.

Afstand fra CSS: 500 m
Billigste kaffe: 15 kr.
Åbningstider: man-tors: 8:30-18, fre: 8-18, lør: 10-18, søn: 11-17

Til trods for den hårde konkurrence blandt disse 5 bud på kaffebarer er og forbliver Cafélitten blandt vinderne hos de trætte politter. Den er stadig billigst, placeret belejligt og har for længst vundet vores hjerter. Dette udelukker dog ikke mulighederne for at besøge de nævnte kaffebarer, eller en hel syvende som ikke er blevet nævnt. Hvis man brænder inde med den forrygende opdagelse af at netop have fundet en lige så fantastisk kaffebar, så frygt ej. Der er mulighed for at dele sin viden med sine medstuderende gennem kommentarsporet. For hvem ønsker sig ikke en kop kaffe?

Tags: #Guide  #kaffe 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om