Mød din forsker: Peter Birch Sørensen

Ditlev Vang Wildt

Er den aktuelle kritik af økonomernes rolle i samfundet berettiget, og hvordan bruges ens politviden som vismand og vicedirektør i Nationalbanken? Det er nogle af de ting, som Peter Birch Sørensen holder foredrag om d. 8. maj fra 12.15-13.00.

Torsdag d. 8. maj inviterer Arrangementgruppen til foredrag med Peter Birch Sørensen i frokostpausen fra 12.15-13.00 i 35.3.12.

Peter Birch vil diskutere om den aktuelle kritik af økonomer i samfundsdebatten er berettiget samt økonomernes rolle i samfundet. Derudover vil han komme ind på hvilke forskningsmæssige problemstillinger, han har interesseret sig for, og hvordan han har brugt sin viden uden for universitetets mure som vismand, tidligere vicedirektør i Nationalbanken, deltager i offentlige udredningsarbejder i ind- og udland og som rådgiver for hhv. OECD, EU-kommisionen og IMF.

Dette er andet oplæg (og sidste i dette semester) i en række af oplæg med fokus på at fremme mødet mellem de studerende og instituttets professorer og forskere. Første oplæg var d. 8. april, 2014, hvor Søren Leth fortalte om effekten af udbetalingen af den Særlige Pensionsordning samt om vejen til instituttet fra studerende til forsker. Slides fra foredraget kan hentes fra foredragets eventside på Facebook.

Oplæggende fortsætter næste semester, hvor blandt andre Thomas Jensen, Carl-Johan Dalgaard og Claus Thustrup er klar til at indvie de studerende i interessante aspekter af økonomisk forskning.

Arrangementet er gratis og åbent for alle interesserede, og der gives naturligvis kaffe og kage til alle fremmødte. Se mere på foredragets facebookside


Tags: #politrådet  #peter birch sørensen  #Arrangementgruppen  #foredrag  #Mød din professor 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om