4 nye valgfag til efteråret

Thomas Motzfeldt

Når fagtilmeldingen åbner til sommer, er der et par nye fag på programmet. Det er primært på kandidatdelen at fagkataloget er udvidet - et fag er målrettet bachelor studerende.

Når du skal vælge fag til efterårssemesteret, da vil du udover de gamle travere, have et par nye fag at vælge i mellem. På Altandetlige.dk har vi fået tilsendt oplægget til de nye fag. Da fagene ikke er 100% på plads, foreligger der endnu ikke færdigskrevet formålsbeskrivelser. Nedenfor kan du dog læse den første beskrivelse af de nye fag og se om de er noget for dig.

Produktivitetsteori (k)
Forelæser: Carl-Johan Dalgaard & Peter Birch Sørensen

Formålsbeskrivelse:
I Danmark er der stor fokus på hvor væksten skal komme fra. Øget produktivitet kunne være løsningen for fremtiden. Faget vil lægge vægt på hvordan man med økonometri kan estimere produktivitet. Faget vil have en stor arbejdsbyrde med ugentlige afleveringer og fremlæggelser. 

Makroøkonomi D (bachelorfag)
Forelæser: Martin Gonzalez-Eiras

Formålsbeskrivelse:
Hvis du ikke kan få nok af Makro, så er Martin Gonzalez-Eiras klar med et 5 points-fag, der stiller skarpt på den udvidede makroøkonomi. Pensum er ikke helt fastlagt, men Martin udtaler at pensum, og specielt eksamen, vil være: "hårdt, men fair". Kurset vil gå i dybden med alt fra optimal kontrolteori til co-integrerede var-modeller. Bemærk at hvis du tager faget vil du ikke længere kunne tage et fag på kandidatdelen der hedder noget med Makro eller Økonometri, da kurset dækker disse emner.


Realøkonomisk Analyse (k)
Forelæser: Jesper Jespersen

Formålsbeskrivelse:
Den økonomiske teori har med finanskrisen bevist at den ikke kan bruges i sin nuværende form. Vi trænger til at komme med nye bud på hvordan vi kan forudsige fremtiden, uden at have en krystalkugle. Pensum der forelæses efter er Jesper Jespersens bog "Realøkonomisk Analyse", og der bliver opfordret til at man læser denne inden fagets start, da der ikke vil blive brugt tid til at citere fra den i undervisningen, eller i diskussioner.

Economics of Investment Banking (k)
Forelæser: Ukendt

Formålsbeskrivelse:
Faget er primært et casebaseret kursus, om hvordan Goldman Sachs har opkøbt gamle statslige monopolvirksomheder og fået dem til at tjene penge, modsat tidligere tider, hvor deres primære formål var at bruge dem. PPP-teorien vil blive påvist gennem undervisningen. PPP-teorien har fokus på de tre vigtige P'er; profitmax, profitmax, profitmax. Mød op med din blyant og vær klar til at differentiere, sætte lig nul og isolere for profit.

8 kommentarer


Mikael Olai Milhøj

Mikael Olai Milhøj @ d. 01. april 2014 #1

Fedt med så mange nye fag. Men hvordan kan et 5 ECTS point gøre således, at man ikke også kan tage f.eks. adv. macroeconometrics (som, hvis rygterne taler sandt, bliver udbudt igen fra efterårssemestret), der mig bekendt er et 10 ECTS point fag? Det forstår jeg ikke helt. Men fedt at se, at udbuddet af valgfag bliver større. Kritiske Politter er vel også glade for et JJ fag?

Thumbs up herfra


Frederik Plum Hauschultz

Frederik Plum Hauschultz @ d. 01. april 2014 #2

Mikael jeg tror du skal huske at det i dag er frist for ansøgning til kandidatoptag.


Mikael Olai Milhøj

Mikael Olai Milhøj @ d. 01. april 2014 #3

Jeg faldt vist i med begge ben :)


Søren Skotte Bjerregaard

Søren Skotte Bjerregaard @ d. 22. may 2014 #4

Hej - ved i om produktivitetsteori bliver til noget ? Jeg kan ikke finde det i kursuskataloget. Vh Søren


Frederik Plum Hauschultz

Frederik Plum Hauschultz @ d. 22. may 2014 #5

Hej Søren, artiklen er fra 1. april. :)


Søren Skotte Bjerregaard

Søren Skotte Bjerregaard @ d. 22. may 2014 #6

Sandt, men den omhandler hvilke nye fag, der udbydes i efteråret, så det gør den vel relevamt igen. Men hvis der er nogle, der ved om kurset bliver oprettet eller om det ikke bliver til noget alligevel, så vil jeg sætte stor pris på svaret :)


Jakob Saugbjerg Kristensen

Jakob Saugbjerg Kristensen @ d. 22. may 2014 #7

Hej Søren,
Hvis du nu tænker en ekstra gang over hvilke andre nyheder du læste 1. April, så tror jeg godt du selv kender svaret på dit spørgsmål :-)


Søren Skotte Bjerregaard

Søren Skotte Bjerregaard @ d. 22. may 2014 #8

Oh crap. Det lød ellers så lovende.


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger