Polit-postkort fra Down Under

Simon  B. Kristiansen

Læs med her og hør hvordan det er at være polit i udlandet. Altandetlige har fået endnu et polit-postkort fra Simon Kristiansen der er Down Under

Kære polit
Den overhængende eksamensperiode markerer afslutningen på mit studieophold her i Australien. Det har været et halvt år med nye bekendtskaber, masser af oplevelser og få faglige udfordringer.

Jeg læser andet semester af min kandidatdel her på University of Western Australia (UWA), der ligger i Perth på øens vestkyst. Jeg valgte at studere et semester i udlandet, fordi jeg gerne ville give mit studie et mere internationalt præg og fordi det virkede som en mulighed for at krydre studielivet med nogle nye oplevelser. At Vestaustralien er et af de bedste steder at kitesurfe i verden, og at jeg tilfældigvis surfer, havde (næsten) intet med beslutningen at gøre. Jeg har virkelig nydt at være her nede og kan kun opfordre andre studerende til at søge til udlandet.

UWA skulle eftersigende være et af de bedre universiteter i Australien, men efter at have læst et halvt år her nede, klinger deres motto; "achieving international excellence" lidt hult i mine ører. Undervisningsformen kan nok bedst sammenlignes med den på RUC, altså gruppearbejde, og undervisningen har tendens til at blive en smule abstrakt når man er vant til at formler og empiri styrer ens verdenssyn. Men som ældre og erfarne mennesker siger; "det er sundt at prøve noget nyt". 

Lektier er der ikke det store af, til gengæld tæller alle afleveringer og deltagelse i timer med i den endelige karakter. Undervisningen er obligatorisk; for mit vedkomne betød det kun ca. 7 timer om ugen så jeg havde rigeligt af tid til at surfe ved siden af. Man møder hurtigt en masse andre studerende, og dem der er bekendt med den australske mentalitet ved at unge mennesker her nede minder meget om dem hjemme i Danmark, omend lidt brunere. 

Vejret er fantastisk og næsten hver dag vågner man op til sol og over 20 grader. Alkohol er mega dyrt, og grønsager ligeså. Til gengæld er fastfood billigt og der er mange eksotiske kæder at afprøve. Pigerne er lige som danske piger, bare grimmere og tykkere. Det vrimler med folk fra Asien, af åbenlyse årsager, ikke at det er en dårlig ting, det er bare en observation. Vandet er fyldt med ting der kan dræbe dig, og efter at være blevet bidt af en ond edderkop, kan jeg bevidne at landjorden heller ikke er sikker. Hvad der til gengæld er masser af, er flinke mennesker, store naturoplevelser og generelt happy times.

Jeg sidder i øjeblikket og læser op til mine to eksaminer. Når de er veloverstået, vender jeg for en kort stund hjem til Danmark. Her fra  går turen videre til USA, hvor jeg er blevet tilbudt et internship hos DI’s International Business Development kontor i New York. Rigtig god eksamen og sommer til alle polit’er.

Tags: #Udlandsophold  #postkort 

2 kommentarer


Gæst

Kristoffer Berg (gæst) @ d. 09. june 2011 #1

Fremragende eksamenslæsning! Artiklen bærer tydeligvis præg af Børsens solide oplæring - fornøjelse :)


Gæst

Anders Munk-Nielsen (gæst) @ d. 09. june 2011 #2

Hej Simon,
God læsning! Hilsen her fra Melbourne.


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om