Polit-postkort fra LSE

Andreas Orebo Hansen

Postkort af Andreas Orebo Hansen fra LSE summer school

Sommerskoleophold på London School of Economics, sommeren 2011
af Andreas Orebo Hansen

Jeg var i juli måned på et 3-ugers sommerskoleophold ved London School of Economics & Political Science (LSE), hvor jeg fulgte faget International Economics sammen med et par medstuderende fra polit. Min motivation til opholdet var, at jeg ønskede at udjævne studiebyrden over året og samtidig få mulighed for at stifte bekendtskab med LSE såvel som byen London. Opholdet havde med andre ord et både fagligt og socialt sigte.
Vi ankom til London søndagen inden ”studiestarten” om mandagen, og brugte dagen på at finde os til rette i vores lejlighed og derefter snuse til byen. Vi havde lejet en lejlighed igennem tre danske piger bosat i London i de tre uger som opholdet varede. Det betød, at vi slap med en huslejeudgift på godt 3.000 kr. Alternativt kan man bo på LSE’s egne kollegier, men disse koster fra ca. 8.000 kr. op til ca. 13.000 kr. Retfærdigvis skal det siges, at disse kollegier har en ret unik beliggenhed meget tæt på LSE.
Den første dag starter med en introduktionsforelæsning, hvor man af sommerskolelederen bliver budt velkommen og formanet om ikke at tilbringe for meget tid med Londons mange muligheder, men i stedet bruge tiden på studierne – et råd som vi tog imod med en sund skepsis. Herefter forløb dagen som de følgende dage, nemlig med forelæsning fra 10.00-13.00 og holdundervisning fra 15.00-16.00 (mandag til fredag). I løbet af de tre uger bliver man eksamineret skriftligt (closed book, selvfølgelig) to gange – midterm og final.
Det faglige niveau på kurset matchede umiddelbart niveauet på Københavns Universitet. Om dette er forventeligt eller ej, vil jeg lade være op til andre at vurdere, men jeg vil understrege, at man bliver undervist af LSE’s egne professorer, hvilket ikke nødvendigvis er tilfældet på eksempelvis Harvards sommerskole.
I løbet af de tre uger fik vi rig mulighed for at udforske London som by – både de klassiske dele af byen (Big Ben, Hyde Park, Houses of Parliaments, etc.) samt de steder man ikke nødvendigvis når at besøge på en storbyweekend. Mit ønske om at få både en faglig gevinst samt en kulturel oplevelse blev således opfyldt.

Prisen på et 3-ugers sommerskoleophold er godt 11.000 kr., hvilket dækker 12 forelæsninger á 3 timer samt 12 holdundervisninger á 1 time. Det skal i denne sammenhæng bemærkes, at hvis man vælger et meritgivende kursus, så er det muligt at få udlandsstipendium, hvilket svarer til ca. 6.000 kr. for 7,5 ECTS-point. Udover udgifterne til undervisning skal der selvfølgelig påregnes udgifter til husleje samt rigeligt med lommepenge – London er en dyr by!

Tags: #postkort LSE Andreas Orebo Hansen 

13 kommentarer


Gæst

Gæst (gæst) @ d. 14. november 2011 #1

Det skal lige nævnes for folk der kunne være fristet af gøre det samme at man ikke skal forvente at blive undervist af originale LSE undervisere. I mange fag henter de dem udefra. Som med alle sommerskoler er det heller ikke anset for at være en vej ind på en hel uddannelse på LSE.


Patrick Kofod Mogensen

Patrick Kofod Mogensen @ d. 15. november 2011 #2

@"Gæst": Nu skriver du det sikkert fordi det er en erfaring du har, men fra LSE's hjemmeside:
"Courses taught during the Summer School are based on regular LSE undergraduate courses, and taught to the same standards by leading LSE faculty. Lecturers are experts in their chosen fields and committed to teaching with academic rigour and contemporary relevance. Our faculty are actively involved in academic research and many act as advisers and consultants to companies and Government bodies."

Leading LSE faculty passer meget godt med Andreas beskrivelse.


Gæst

Rasmus (gæst) @ d. 15. november 2011 #3

Hvordan fungerer det helt praktisk med det udlandsstipendie? Hvor skal man ansøge, hvilke bilag, etc?


Patrick Kofod Mogensen

Patrick Kofod Mogensen @ d. 15. november 2011 #4

Jeg tror der er tale om et SU-stipendie. Se mere på http://www.su.dk/udland/studieophold/udlandsstipendium/Sider/default.aspx .


Andreas Orebo Hansen

Andreas Orebo Hansen @ d. 15. november 2011 #5

@Rasmus: se følgende link, hvor du finder svar på dine spørgsmål: http://udrejse.ku.dk/Stipendier_og_Oekonomi/udlandsstipendie/. Proceduren er såre simpel, og du får udlandsstipendiet umiddelbart efter du har ansøgt - det er i hvert fald min erfaring!


Gæst

Casper Bork (gæst) @ d. 15. november 2011 #6

Nu var jeg selv afsted på sommerskole (jeg er iøvrigt ikke "gæst"). Jeg tog finance derovre, men blev rent indholdsmæssigt relativt skuffet. I forhold til undervisere var det heller ikke de undervisere der underviser i faget normalt. En anden forskel var at pensum var væsentligt mindre, og eksamenerne var lettere end når man sammenlignede med eksamensopgaverne der var i faget i løbet af det normale semester (min storebror gik på LSE på det tidspunkt, så havde adgang til gamle eksamensopgaver i faget derigennem). Mit indtryk af faget var at det primært handlede om "how to make money", hvilket ikke var årsagen til jeg tog det. Til gengæld var mine venner glade for deres fag, f.eks. International economics. Men finance på LSE sommerskole er fint i forhold til signalværdi, men ikke i forhold til indhold :). Jeg ville personligt ikke tage på LSE sommerskole igen, men med det sagt så er London en fed by :)


Sidsel Halben-Feld

Sidsel Halben-Feld @ d. 15. november 2011 #7

Jeg har også været på sommerskole på LSE, og min erfaring derfra er helt sikkert også, at man skal gøre det for oplevelsen og ikke det faglige. Det faglige niveau er ikke overvældende, så hvis man vil have noget ud af det, skal man gøre det ret tidligt på studiet og vælge et fag på det højeste niveau de tilbyder.


Patrick Kofod Mogensen

Patrick Kofod Mogensen @ d. 15. november 2011 #8

Hvilket fag fulgte du Sidsel? Lader til der er enighed omkring finance er for let, og International Economics er udemærket?


Sidsel Halben-Feld

Sidsel Halben-Feld @ d. 15. november 2011 #9

Jeg fulgte Environmental Economics & Sustainable Development som er et niveau 2 fag (ud af 3), og fagligt var der ikke meget udfordring. Ligesom Casper ville jeg ikke gøre det igen, men jeg gjorde det også primært pga. det faglige.


Andreas Orebo Hansen

Andreas Orebo Hansen @ d. 15. november 2011 #10

Og international economics er et 300-fag (=3 ud af 3), men er tilbøjelig til at være enig i Casper og Sidsel.


Gæst

Sebastian Barfort (gæst) @ d. 15. november 2011 #11

Jeg tog min master på LSE sidste år, og en del af mine medstuderende havde været på summer school året før. Der er selvfølgelig alle mulige kausalitetsproblemer, men det er måske værd at have i baghovedet hvis man er interesseret i at læse derovre mere permanent. Min vejleder underviser vist også summer school og jeg tror ikke det gør noget for ens chancer at have en anbefaling med fra en af de fastansatte den dag man søger.


Gæst

(gæst) @ d. 16. november 2011 #12

Jeg læser lige nu på LSE – ja jeg er faktisk fanget på deres bibliotek lige nu. Jeg var på sommerskole samme med Sidsel, og har derfor en smule erfaring med både sommerforløbene såvel som deres masteruddannelser.

Jeg vil tilslutte mig dem, der giver udtryk for at LSE's sommerskoler er under det niveau man ofte møder på Polit – og det gælder særligt det matematiske indhold. Men underviserne på sommerskolerne er altså LSE-professorer og derfor af høj faglig kvalitet. Jeg tror det er vigtigt at forstå, at sommerskoleforløbene er forholdsvis åbne, der bliver altså ikke opstillet betydelige krav til de studerendes forhåndskundskaber. Resultatet er at eleverne kommer fra mange forskellige baggrunde og med mange forskellige kvaliteter – undervisningen er selvsagt præget af det forhold. Derfor er det naturligt at man som Polit/tal-dræbermaskine måske bliver en smule skuffet over oplevelsen. Jeg vil lade det være usagt om vi KU-økonomer måske har godt af at møde personer fra andre fagområder, og evt. lære af disse mærkelige individers anderledes anskuelser.

På deres masteruddannelser er situationen en anden. Her er kravene betydelige og niveauet højt og hektisk fra start. Men jeg vil dog sige at LSE-sommerskoler er en god prøveklud. Sommerforløbende giver således indsigt i hvordan det er at leve i London såvel som en forståelse for universitetets almene filosofi -desuden har man adgang til alle universitetets faciliteter inklusiv institutionens glimrende offentlige forelæsninger.

Endeligt vil jeg tilslutte mig Sebastians glimrende bemærkning om at gode kontakter altid er en fordel. Det gælder både de studerende og de professorer man kommer i kontakt med.

De bedste hilsner fra en læsesal fyldt af folk fra alle verdenshjørner


Gæst

Gæst (gæst) @ d. 16. november 2011 #13

@ Patrik og anden gæst. Som Patrik gættede er det gennem flere personlige erfaringer at jeg kan prikke hul i varmluftsballonen om at det eget LSE personel. Det skriver de, men det er desværre ikke sandt (altid). Sommerskolen er en pengemaskine for LSE. Det faglige niveau er ikke i højsæde (folk skal jo ha' lyst til at søge fra hele verden), og formentlig pga det meget svage niveau (i gnm), er det ikke et rekrutteringsgrundlag for MSc eller PhD studier. Men det var en kæmpe oplevelse og utrolig sjovt. Halvt akademisk, halvt druk tur til Ibiza. Hvem kan stå for det?


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger