Postkort fra University of Melbourne

Peter Juel Jensen

Et semester som stud.polit i udlandet er næsten slut. Både Melbourne University og byen får de bedste anbefalinger med på vejen.

Kære Altandetlige
Et enkelt semester på University of Melbourne afsluttes i morgen med en sidste eksamen. Herefter stiller jeg mig op i rækken af folk, der klart anbefaler at springe ud i det og få overkommet de bureaukratiske bump på vejen til et udenlandsophold.

Til første briefing af de internationale studerende her i Melbourne, fik vi et råd af en ansat på universitet; man skulle undgå at starte samtaler med "at home we do it this way". Alligevel har det været en stor del af oplevelsen at mærke hvordan universitetslivet er her på den anden side af kloden. I det store hele er forskellen i forhold til de trygge rammer på Økonomisk Institut overraskende små. Dog er både det personlige forhold til forlæserne og den løbende arbejdsbyrde klare undtagelser. Især de løbende opgaver krævede lidt tilvænning, men uden det erhvervsarbejde der normalt ligger beslag på en stor del af ugen, har semesteret alligevel budt på stor frihed.

Campuslivet på universitet er fantastisk. Der er blandt andet de første 15 spisesteder, en håndfuld kaffebarer, en bank, frisør, et rejsebureau og en pandekagestand på campus. Derudover er der en lang række foreninger (over 100) der dyrker hver deres interesse. Her kan for eksempel løbes, jongleres, drikkes vin, spises chokolade, dykkes eller spilles kinesisk teater. 

Som verdens "most livable city" er det oplagt at Melbourne også har fungeret fantastisk som studieby. Der er masser af liv, gode spisesteder og barer og så har de en kaffekultur der er helt fantastisk. Selv de mest skumle steder kan servere en fantastisk kop kaffe i Melbourne. Desuden er man tæt på - så tæt man nu kommer i dette enorme land - en lang række oplevelser og rejsemål.

Den sidste eksamen i morgen, der bliver afslutningen på opholdet, bliver holdt i et meget velstruktureret kaos. Hernede åbner eksamenlokalet i det minut eksamen starter og da ca. 2.000 mennesker fra hele universitet sidder sammen er der tryk på ved indgangen. Alt foregår i hånden, hvilket er til at forstå med det antal studerende. Alligevel kommer jeg sikkert (igen) til at savne stavekontrollen fra Peter Bangs Vej en smule. Jeg har i stedet dette fremragende citat i baghovedet (og håber at censor har det samme).

"Never make fun of someone who speaks broken English. It means they know another language" - H. Jackson Brown, Jr

De bedste hilsner
Peter

Tags: #postkort  #melbourne 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om