Sådan består du TOEFL-testen!

Tine Dührr

Skal du til TOEFL-test, men er i tvivl, om du kan bestå? Læs den her guide med håndgribelige råd, der sikrer dig et godt resultat! Du får indblik i alle dele af testen, og hvordan du skal gå til den.

TOEFL står for "Test of English as a Foreign Language", og er en amerikansk sprogtest, der ofte bliver anvendt når du tager på udveksling. Formålet er at vurdere dine evner til at bruge og forstå engelsk, og på flere danske universiteter har din score noget at sige, i forhold til, hvor du kan komme hen på udveksling. 

TOEFL testen tager 4 timer, hvor du læser opgaver inden for fire kategorier: Skrive, lytte, læse og tale. Derfor tager jeg dig gennem alle fire dele af testen. Hvis du vil læse meget mere om TOEFL-testen og hvordan du består den, kan du finde det lige her.

Læsedelen

Det første du skal igennem er læsedelen, som tager 60 til 80 minutter. Her får du 3-4 passager fra tekster på universitetsniveau. Du læser passagerne igennem, og herefter får du 12-14 spørgsmål du skal besvare. 

Overvej at tage ørepropper med til denne del, da der kan være en del larm omkring dig, med folk der kommer ind i rummet, og tester mikrofoner. 

Du har ret meget tekst og spørgsmål du skal igennem på din tid. Derfor er det vigtigt at du skimmer teksten, fremfor at læse i dybden. Du behøver ikke at kunne huske teksten udenad, da du altid kan gå tilbage og kigge i den. Spørgsmålene følger samtidig teksten kronologisk, hvorfor det er nemt for dig, at gå tilbage og finde svaret. 

Regn med 1 minut per spørgsmål - ellers har du ikke tid nok til alle spørgsmålene. 

Lyttedelen

Næste del handler om at lytte. Denne del tager 60 til 90 minutter. Her skal du lytte til to forelæsninger, klassediskussioner og samtaler. Herefter besvarer du spørgsmål. Husk derfor at tage noter, og lytte efter alle detaljer. 

Snakkedelen

Nu skal du til at snakke, hvilket du skal gøre i 20 minutter. Delen består af seks opgaver, som du skal besvare mundtligt. Du får 15 sek. til at forberede dit svar, hvorefter du snakker i 1 minut. 

Det er vigtigt at du lyder naturlig, så lad være med at tænke for meget over det akademiske ordvalg. Pointene kommer nemlig også fra, hvor naturlig du lyder. Derudover er det ikke så vigtigt, om du faktisk mener det du siger. Sig det, der giver det bedste svar. 

Skrivedelen

Sidste del handler om at skrive. Denne del er delt op i to. Først får du 20 minutter til at læse en tekst og høre en lydfil, og derefter skrive hvad du har læst og hørt. I anden del får du 30 minutter til at skrive et essay, hvor du udpensler din holdning til et emne. 

Her er det vigtigt du rammer minimum antal ord på 300, at du har et argument per afsnit, for at skabe sammenhæng. Og ikke mindst - at du husker at sætte tid af til at rette dit essay igennem! Du får en lav score hvis du har mange grammatik- og stavefejl.

Jeg håber du kommer godt igennem din TOEFL-test! 

Tags: #studieliv  #udveksling  #TOEFL  #engelsktest 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om