STAFET: Thomas Jensen

Altandetlige.dk - Polit Portal

Stafetten er denne gang landet hos Thomas Jensen - se hans svar her.

Hvor spiser du helst i København?
Da jeg har små børn, bliver det desværre ikke til så mange restaurantbesøg i øjeblikket. Men tidligere var Spiseloppen på Christiania en af favoritterne. Og i øvrigt kan jeg da også indimellem fristes af en ordentlig møghund af en kebab.

Hvis du skulle anbefale en god bog, hvad ville det så være?
En af mine favoritter er Generation X af Douglas Coupland – en cool 90’er-fortælling om nogle venner der er stået af ræset og lever af McJobs i Palm Springs. I en helt anden genre er Game Change en meget underholdende beskrivelse af den amerikanske præsidentvalgkamp i 2008. Guf for political junkies!

Hvad ville du gøre hvis du vandt en million?
Bruge dem på en masse rejser når mine børn for alvor bliver store nok til at rejse.

Hvad, hvis noget, burde du have indset lidt før i livet?
At der sjældent kommer noget godt ud af at gå og være halv-muggen ret længe ad gangen.

Hvad er den bedste del af dit job?
Friheden til at beskæftige mig med det, jeg har lyst til. Og til selv at tilrettelægge mit arbejde.

Hvilken regning hader du allermest at betale?
Udover at sørge for at regningerne betales til tiden, har betalingsservice den fordel (eller ulempe…), at man ikke tænker så meget over de regninger, man betaler.

Hvad synes du er den smukkeste sammenhæng, ligning eller resultat indenfor økonomien - og hvorfor?
Jeg er jo glad for politisk økonomi, så jeg vil pege på Downs’ median-vælger resultat: I en valgkamp med to kandidater vil disse foreslå samme politik, nemlig den der foretrækkes af den ”midterste vælger” (median-vælgeren). Resultatet er naturligvis ikke en fuldstændig beskrivelse af, hvad der sker i virkelige valgkampe, men det illustrerer fint en vigtig kausal mekanisme: At politisk konkurrence har en tendens til at ”trække politikere mod midten”.

Hvilken kendt økonom ville du helst tilbringe en eftermiddag i selskab med?
Det må blive Thomas Schelling, der vandt Nobel-prisen i 2005 (sammen med Robert Aumann). Hans ikke-formelle analyser af strategiske situationer er fantastiske, så det ville helt sikkert blive en spændende og lærerig eftermiddag.

Hvad er det vigtigste finanskrisen har lært os?
Uha, her er jeg lige ved at melde pas. Et forsigtigt bud er, at moral hazard problemer i den finansielle sektor (f.eks. hos långivere) virkelig skal tage seriøst.

Læs med næste gang og se hvem Thomas Jensen har sendt stafetten videre til. 

Tags: #stafet 

Faktaboks

Thomas Jensen har en Ph.D. i økonomi fra Københavns Universitet 2007. Siden 2009 har han været adjunkt på Økonomisk Institut. Han har interesse indenfor politisk økonomi, spilteori og adfærdsøkonomi. 

2 kommentarer


Gæst

Andreas Madum (gæst) @ d. 11. november 2011 #1

Wow. Vi kommer nok ikke udenom, at Thomas var lidt af en playboy med det hår.. Han har i den grad kunne vælge sin monopolmængde ved fredagsbarene som studerende!


Patrick Kofod Mogensen

Patrick Kofod Mogensen @ d. 11. november 2011 #2

Tja, det må også have krævet noget charme for sådan en matematikkandidat at få lov til at komme ind i det elfenbenstårn Økonomisk Institut er - nu hvor Thomas har fået sit professorat er charmen overflødig, og det lange hår erstattet med kort.

Fin stafet :)


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Thomas Jensen har en Ph.D. i økonomi fra Københavns Universitet 2007. Siden 2009 har han været adjunkt på Økonomisk Institut. Han har interesse indenfor politisk økonomi, spilteori og adfærdsøkonomi. 

Du vil måske også synes om