Studerende vil løse krisen

Altandetlige.dk - Polit Portal

I tider med global økonomisk usikkerhed, hvor samfundet står over for en række stigende sociale, økonomiske og miljømæssige udfordringer vil de studerende nu sætte dagsordenen.

DANSIC
DANSIC er en frivillig, studenterdrevet, non-profit organisation, der fungerer som platform for sociale entreprenører. DANSIC ønsker at inspirere til nye ideer, motivere til opstart og videreudvikling af sociale virksomheder, samt at engagere ledere på tværs af de traditionelle sektorer til nye samarbejder. Organisationen arbejder målrettet mod at kunne afholde en årlig heldagskonference. Den første af disse, DANSIC12, er planlagt til den 8. marts 2012 i København. DANSIC12 bygges op omkring paneldebatter og velforberedte workshops, der skal inspirere, udfordre og udforske potentialet for social innovation. DANSIC12 støttes af the Boston Consulting Group, der som hovedsponsor er med til at skabe de bedste rammer for konferencen.

Siden organisationen blev stiftet i juli 2011 i København, har der været stor opbakning omkring initiativet, fra blandt andre uddannelsesminister Morten Østergaard: “Minister for forskning, innovation og videregående uddannelser, Morten Østergaard, bakker op om gennemførelsen af DANSIC12 med den overbevisning, at DANSIC12 vil bidrage positivt til at fremme social innovation, iværksætteri og entreprenørskab blandt studerende i Danmark samt styrke samspillet mellem de videregående uddannelser og erhvervslivet med henblik på at skabe nye innovative løsninger på de (globale) udfordringer, som vi står overfor, samt fremtidig vækst.”

Bag DANSIC står et ambitiøst og mangfoldigt team af studerende fra blandt andet DTU, CBS, KU og RUC. De arbejder sammen med det til fælles, at de tror på, at det betaler sig at gøre en forskel.

Social Innovation
Social innovation betyder – kort sagt – nye ideer, produkter, ydelser, organisationer eller forretningsmodeller, der fokuserer på at løse sociale eller miljømæssige problemer i samfundet. Man taler typisk om tre områder, hvorigennem social innovation får sit virke; sociale entreprenører, sociale virksomheder og socialt innovative partnerskaber.

Sociale entreprenører og sociale virksomheder arbejder målrettet for at løse et socialt problem. Et eksempel herpå er Allehånde Køkken, der ansætter og uddanner unge døve inden for den gastronomiske verden med henblik på at give dem en plads på det ordinære arbejdsmarked. 

Det geniale ved sociale virksomheder er, at de formår at se muligheder, hvor andre ser kriser, og det gør social innovation til et væsentligt bud på, hvordan et samfund kan udvikle sig på trods af udfordringer.

Vil du gøre en forskel og er du interesseret i social innovation? Så deltag i konferencen! DANSIC12 er en studenterdrevet konference for 300 ambitiøse studerende i Danmark. Målet er at inspirere endnu flere til social innovation – og du skal med!

Foruden den danske keynote speaker, Uddannelsesminister Morten Østergaard, har vi inviteret international keynote, markante ledere og sociale entreprenører til en hel dag med paneldebatter, workshops og live finale i DANSIC’s idé-konkurrence pitch@DANSIC.

DANSIC12 afholdes den 8. marts 2012 i Porcelænshaven på CBS. Læs mere om konference og hvordan du tilmeldinger dig på http://www.dansic.org

Tags: #bcg 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om