En vild pjækkedag i Portugal

Frederik Plum Hauschultz

Portvin, økonomisk krisestemning og voksende ulighed var STUKO's nøgleord da vi tog afsted. Læs her om turen endte Portugalt eller hvad der egentlig skete.

For lidt over en måned siden var en flok håbefulde politter på tur til Lissabon for at besigtige den økonomiske situation.

Her ses nationalbankens prægtige hovedindgang

Som det ses på billedet var den ikke videre optimistisk. Som en del af kriseberedskabet har man åbenbart valgt at ombygge nationalbanken, hvilket selvfølgelig er meget fint. Det havde de dog glemt at fortælle os, så dette var synet der mødte os da vi steg ud af taxaen. Heldigvis fik STUKO bragt os ud af den pinefulde situaition. Vi fandt den kære nationalbank og blev beæret med et ganske fint foredrag.

Den sydeuropæiske siestastemning var der ellers generelt ikke meget af når vi var ude på faglige besøg. Generelt var det nogle virkelig velforberedte oplægsholdere, vi mødte. Følelsen af at se at slideshow skræddersyet til tilhøreren er noget, man som politstuderende godt kan finde eksotisk, men det var ikke desto mindre mere reglen end undtagelsen. Turen bød både på et rigtig godt foredrag af en udsendt fra IMF, besøg på to forskellige universiteter og et kort besøg hos  regeringspartiet i parlamentet.

Nationalbankombygningen var dog ikke det eneste skæve indslag på turen. På andendagen tog vi på virksomhedsbesøg for at besigtige to danske erhvervsklenodier: Mærsk-ejede Svitzer og ISS. Særligt opmærksomme læsere vil vide, at dette var før Mærsks alt for tidlige død. Vi var derfor heldige stadig at kunne mærke patriarkens ånd hænge tungt i bygningerne. Denne ånd kom bl.a. til udtryk ved, at der hang et stort – og majestætisk knejsende – billede af manden der blandt shippingentusiaster kendes som containerens Rockefeller.Moledepressionen rammer som et ubugseret containerskib mod en kajkant

Vores stort anlagte besøg hos Svitzer skuffede dog en anelse. Da Svitzer beskæftiger sig med slæbebådsdrift, svirrede det blandt turens deltagere med rygter om, at selskabet ville beværte os med en sejltur på Lissabons livlige bølger.

Disse forhåbninger blev dog gjort en anelse til skamme: vi blev istedet beriget med tre timers videovisning, hvoraf især en sikkerhedsvideo for Svitzermedarbejdere var noget der fik begejstringen til at ramme kogepunktet blandt turens filmaficionados. Derudover var turen krydret med to timers ventetid på fremvisning af en slæbebåd, noget der resulterede i en fuldstændig vanvittig høj molestemning, foreviget i billedet ovenfor.

 Mødet når et højdepunkt. Bemærk fisken, som var der i forvejen. Portugisere er nogle useriøse bavianer.

Ventetiden hos Svitzer blev dog brugt fornuftigt, og vi nåede igennem en lang mødedagsorden.

En hvid Portvin på portvinsinstituttet i Portugal. Det fås ikke flottere.

Portvin er et af de forbrugsgoder som Portugal er allermest kendt for. Nationaldrikken blev drukket de fleste aftener, og på vanlig politvis blev det gjort med måde.
Heldigt nok havde de kære stukaster også fundet tid til et besøg hos portvinsinstituttet hvor vi fik mulighed for at smage på fire varianter.

 God stemning på Benficas stadion da de overtog førstepladsen. Stemningen må være dalet en anelse siden, Porto er 6 point foran i tabellen.

Generelt bød turen på mange fede aftener med god stemning. En af aftenerne var vi en del der var ude at se fodboldkampen Benfica – Braga (billedet), hvilket var en sjov oplevelse selv om pølserne var kolde og fadøllene ikke-eksisterende. Andre af turens aftener blev anvendt ti l et feltstudie af prisstrukturen i drink- og ølmarkedet, hvilket i øvrigt var utrolig fagligt berigende. Alt i alt en uforglemmelig tur, og navnene på artiklens forfattere er sikre i tombolaen når næste års deltagere skal udtrækkes.

Faktaboks

På turen var vi heldige at møde en række (ikke perfekt multi)kulinariske oplevelser. Vi bringer her opskriften på portugisisk pølse, som artiklens forfattere var så heldige at møde en eftermiddag på en lille portugisisk bistro.

Ingredienser:

- En god håndfuld blendet kød.

- Kyllingestrimler fra sidste uges menu

- Sved fra en gammel portugisisk kogekone

- Asorteret krydderier af ukendt art

- 7 milliarder kilogram fedt

Fremgangsmåde: Resterne af gårsdagens kødserveringer samles sammen, blendes let og rustikt. De proppes i tarmen sammen med fedtet. Det er vigtigt at pølsen ikke rigtig hænger sammen. Hele skidtmøget frituresteges i et par minutter og er herefter klar til servering.

Garniture: det typiske tilbehør, vi mødte, var et bjerg af ris og pommesfrites som helst skulle dække pølsen fuldstændig. Mesterværket fuldendtes typisk med et halvfærdigt spejlæg på toppen og en håndfuld udkogt og utrolig bitter tanglignende kål ved siden af bjerget for at give den til tider tunge ret lidt modspil.

1 kommentar


Niels Storm Knigge

Niels Storm Knigge @ d. 09. may 2012 #1

De har nu øl på Estadio Da Luz... De er bare den håbløst elendige Sagres Zero. Som smager dårligt selv for en alkoholfri øl :)


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

På turen var vi heldige at møde en række (ikke perfekt multi)kulinariske oplevelser. Vi bringer her opskriften på portugisisk pølse, som artiklens forfattere var så heldige at møde en eftermiddag på en lille portugisisk bistro.

Ingredienser:

- En god håndfuld blendet kød.

- Kyllingestrimler fra sidste uges menu

- Sved fra en gammel portugisisk kogekone

- Asorteret krydderier af ukendt art

- 7 milliarder kilogram fedt

Fremgangsmåde: Resterne af gårsdagens kødserveringer samles sammen, blendes let og rustikt. De proppes i tarmen sammen med fedtet. Det er vigtigt at pølsen ikke rigtig hænger sammen. Hele skidtmøget frituresteges i et par minutter og er herefter klar til servering.

Garniture: det typiske tilbehør, vi mødte, var et bjerg af ris og pommesfrites som helst skulle dække pølsen fuldstændig. Mesterværket fuldendtes typisk med et halvfærdigt spejlæg på toppen og en håndfuld udkogt og utrolig bitter tanglignende kål ved siden af bjerget for at give den til tider tunge ret lidt modspil.