Altandetlige til Statskundskabsrevy

Helene Østergaard

Altandetlige er gået i lejr hos fjenden. Spøg til side. Altandetlige har været til premiere på statskundskabernes revy, som i år har titlen "Revyen om Danmark". Har du allerede købt billet, kan du roligt glæde dig!

Statskundskabsrevyen har i år 20 års jubilæum, og det blev fejret med et brag af et show til premieren i torsdags på Bremen Teater. 

Revyen om Danmark begyndte med imponerende sang og dans i farverige kostumer - og allerede her måtte man give statskundskaberne det - de kunne både synge og danse. 

Bezzerwizzer-vidensbæstet, en tur tilbage til barokken i det 17. århundrede og utro familiefædre

Sammenlignet med politrevy, hvor man indholdsmæssigt måske nok skal være polit for at forstå de skæve punch lines, indbyder statskundskabsrevyen til underholdning for alle. Revyen, som omhandler Danmarks historie og Danmark i dag, tager dig med på en tur fra bureaukratiet i DR-studiet til kælderen med svedige teenagere, som gamer CS-go.

I revyens sketches kan du få øvet dig lidt på procentregning, når Bezzerwizzerbæstet opgør de nødvendige andele af blandt andet held, flid og nepotisme for at klare sig på statskundskabsstudiet. 

Helt igennem genialt var det da der blev sunget på sønderjysk og kaldt til valg, så folket ved grænsen snart kan blive fri for alt det forbandede københavneri. Denne sketch lå blandt denne anmelders favoritter, ligesom sketchen om familiefædrene i skjorte og strik, som var i ulykke over deres borderline-personlighed mellem at være super-daddy og sugar-daddy.

Himmelsk lyd

Selv størrelsen på revyens band var forbløffende, og symfonien bestod af alt fra trommer til trompeter. Herudover er de fire sangere, som kom med musikalske input mellem alle sketches fra ende til anden, næsten værd at komme for i sig selv. De sang forrygende, og selvom der var mange sangstykker i løbet af forestillingen, fungerede det rigtig godt, da der blev vekslet mellem rap, klassikere og moderne pop-musik.  

Se revyen!

En revy er ikke komplet uden en god portion selvironi, og det formåede de medvirkende også at tage med på scenen. 

Til premieren var der dukket mere end 600 tilskuere op på Bremen Teater, og trods de 600 tilskuerpladser var alle billetter udsolgt. Forestillingen i går var også udsolgt, og ligeledes i aften, hvor den sidste forestilling en lørdag aften byder op til fest. Hvis du stadig vil nå at se revyen, kan du være heldig og få billetter til eftermiddagsforestillingen i dag kl. 14.00 på Bremen Teater. Du kan finde billetter ved at klikke her.


Tags: #css  #statskundskab  #revy  #Statskundskabsrevy2018 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om