CPH:DOX - en guide

Anne Sophie Schytt Lassen

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX løber af stablen i København 15.-25. marts, og Altandetlige.dk giver dig her en overskuelig guide til, hvad du skal se.

Vinteren vil ikke rigtig slippe os, og pensum er allerede rimelig svært. Men frygt ej!
I biografmørket kan du glemme sorgerne for en stund, læne dig tilbage i de røde plysstole og nyde en række film, der tilnærmelsesvis er studierelevante. Netop derfor er der ikke grund til at have dårlig samvittighed over at forlade læsesalen i utide, og i stedet bruge marts på at arbejde sig igennem Altandetlige.dks guide til CPH:DOX.

Om finanskriser og spekulanter
Hvis du gerne vil føle dig endnu mere på hjemmebane, når snakken falder på finanskriser, spekulanter og bobler, så er filmen 'The China Hustle' noget for dig. Filmen optrævler en helt ukendt historie fra tiden efter finanskrisen i 2008, hvor spekulanterne vendte blikket mod Kina. 

CINEMATEKET: TORSDAG D. 15/3 KL. 19.30
EMPIRE: MANDAG D. 19/3 KL. 17:00
CINEMATEKET: TIRSDAG D. 20/3 KL. 14:30

Bonus: Efter visningen i Empire vil der være paneldebat med professor i finansering fra Økonomisk Institut, Peter Norman Sørensen og chefstrateg i Carnegie Investment Bank, Henrik Drusebjerg.

Om markedskræfter og kunstkøb
Nogle vil måske ryste på hovedet over de beløb, der betales for kunstværkerne i 'The Price of Everything'. Men enhver polit ved jo, at ingen rational agent vil betale mere end præcis den pris, hvor de er indifferent mellem at eje et kunstværk eller ej. Så kom med til forberedelserne til en Sotheby-auktion, hvor kunstnere, sælgere, samlere og auktionshuse fortæller om en verden, man sjældent får indblik i.

CHARLOTTENBURG: TORSDAG D. 22/3 KL. 18:30
DAGMAR: FREDAG D. 23/3 KL. 14:15
CINEMATEKET: SØNDAG D. 25/3 KL. 14:30

Om Big Data og Big Brother
I filmen 'Pre-Crime' møder big data og en god gang Black Mirror-noia, når algoritmer forudser forbrydelser før de er blevet begået. I denne doku-thriller møder du computereksperter og de allerede mistrænkte, der endnu ikke har overtrådt loven. 

GRAND TEATRET: TORSDAG D. 15/3 KL. 16.40
PALADS: SØNDAG D. 18/3 KL. 21.30
EMPIRE: FREDAG D. 23/3 KL. 17:00

Om revolutioner og store løsninger
Savner du økonomisk historie og snak om revolutioner? Så skal du se 'The Third Industrial Revolution', hvor økonom og data-analytiker Jeremy Rifkin vil komme med løsninger og nye ideer som svar på de udfordringer, verden står overfor. 

PALADS: TORSDAG D. 15/3 KL. 12:00
VESTER VOV VOV: FREDAG D. 16/3 KL. 17:00
FALKONER BIOGRAF: TIRSDAG D. 20/3 KL. 21:30

Om uddannelse og Indien
En indisk professor har med udgangpunkt i kaosteori, fysik og børns medfødte nysgerrighed udtænkt - og afprøvet - et system, der kan give børn i udviklingslande adgang til at uddannet sig. I 'The School in the Cloud' er der garanti for en optimistisk historie om vigtigheden af humankapital. Om identifikationsstrategien er i orden i dette eksperiment, må du selv bedømme!

BREMEN: TIRSDAG D. 20/3 KL. 16:45
PALADS: TORSDAG D. 22/3 KL. 12:00
PALADS: LØRDAG D. 24/3 KL. 12:00

Bonus: Filmen er nomineret til Politikens Publikumspris, og efter visningen i Bremen kan du møde instruktøren. 

Om 'the 1 percent' og flashy forbrug
Er marginalnytten af indkomst virkelig aftagende? På SU-budgettet kan det være svært at bedømme, men måske 'Generation Wealth' har svaret. Filmen, der er er filmet over 25 år, giver et indblik i livet og forbruget blandt USAs rigeste. 

EMPIRE: LØRDAG D. 17/3 KL. 22:00
BREMEN: TORSDAG D. 22/3 KL. 21:00
PALADS: LØRDAG D. 24/3 KL. 14:00

Læs hele programmet for CPH:DOX her, og folkene bag festivalen har ovenikøbet gjort det nemt, så du med to trin kan finde en film, der falder i din smag. Tag deres test her.

Tags: #polit  #Guide  #cph:dox 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om