KosmoPolit: På ambassaden i Paris

Anne Sophie Schytt Lassen

Pernille rejste til Paris kort efter Emmanuel Macron var indtrådt som præsident. Idag giver hun et indblik i hvad der foregår på en af de største danske ambassader i Europa, hvor hun arbejder med investeringsfremme i Danmark og konsekvenser af Brexit

Emmanuel Macron er for nylig indtrådt som præsident i Frankrig, og han hviler absolut ikke på laurbærrene. Udover en stor arbejdsmarkedsreform har han også store ambitioner omkring det fælles europæiske projekt. Pernille vil gerne give et indblik i, hvad der bl.a. foregår på en af de største ambassader i Europa lige nu.

Hvorfor praktik og hvorfor Paris?

Interesserer man sig for europæisk politik er Paris et af de fedeste steder, man kan være lige nu. Her sker virkelig mange ting, både nationalt og i Europa. Derudover arbejder jeg selv under Eksportrådet, og det er virkelig interessant at se, hvordan den praktiske side af samhandel fungerer – og hvad Danmark kan tilbyde på handelsfronten.

Invest in Denmark (INDK)

Jeg sidder i INDK, hvor vi arbejder med investeringsfremme, altså FDI’s, til Danmark. Formålet er at skabe vækst og arbejdspladser. Helt konkret: Derhjemme sidder der nogle eksperter i Udenrigsministeriet, der ved en masse om potentialet i forskellige sektorer, f.eks. ren energi og software. Derudover er der placeret en række Investment Managers strategiske steder verden over, der skal opsøge og netværke med udenlandske virksomheder, der har potentiale til at udvide til Danmark. Sammen hjælper eksperterne og Investment Manageren virksomheden med at undersøge mulighederne og realisere dem. Min rolle som praktikant er at hjælpe Investment Manageren med at undersøge potentielle virksomheder i Frankrig og Benelux-landene og herefter skabe kontakt.

Derudover sidder de europæiske Investment Managers chef, markedskoordinatoren (MK), på ambassaden i Paris. Derfor går der også en del tid med at bistå MK med forskellige mere ledelsesorienterede opgaver.

Et konkret projekt – EMA til Danmark

Brexit ændrer på mange ting i Europa. Blandt andet skal European Medicines Agency (EMA) flyttes fra London. Danmark har ansøgt om agenturet, men det har 19 andre EU-lande også. Selvom Danmark er absolut i front i forhold til det tekniske; veluddannet personale og en attraktiv location i København, er der også en politisk side af spillet. Det er meget attraktivt at have et agentur, og alle ansøgerlande går efter det med næb og kløer.

Udenrigsministeriet har udpeget tidligere CEO for Novo Nordisk Lars Rebien Sørensen som ”særlig udsending” i forbindelse med agenturansøgningen. Hans opgave er at komme i kontakt med vigtige spillere, der kan hjælpe med at få EMA til Danmark.

INDK har længe gjort en indsats for at netværke med farmaindustrien internationalt. Sidste år holdt de bl.a. et rundbordsmøde med nogle af de helt store spillere for at gøre dem opmærksomme på det danske potentiale. Derfor var det også muligt at arrangere et møde mellem Lars Rebien Sørensen, nogle industriorganisationer og en stor fransk farmavirksomhed i Paris i sidste uge, hvor de kunne diskutere København som EMA placering.

Hvad får jeg ud af det?

Hvis man er en politisk interesseret økonom, er Den Danske Ambassade i Frankrig et af de rigtig fede steder at sidde. Min praktikstilling øger absolut mit perspektiv i forhold til Danmarks internationale rolle, både på det diplomatiske plan, men også på det handelsmæssige og økonomiske. Desuden lærer jeg meget om, hvordan kultur, politik og handel spiller sammen i centraladministrationen.

Desuden

Man kan læse mere om, hvordan det er at være praktikant og hvad mulighederne er på linket under. Desuden er der stadig mulighed for at ansøge om en praktikstilling på ambassaden.


Tags: #praktik  #Kosmopolit  #Frankrig 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om