KosmoPolit: Praktik i Kolkata

Marie Grif

Marie Grif er på praktik i Kolkata, Indien. I dag fortæller hun om at bruge økonometri til at hjælpe gadesælgere, om at udføre sine egne randomiserede forsøg og om at gøre en helt konkret forskel for andre.

Hvor er du i praktik og hvorfor valgte du dette?
Jeg er i praktik i Kolkata, Indien gennem organisationen InnoAid, som samarbejder med lokale partnere om at forbedre forholdene for gademadssælgere.

Jeg valgte at tage i praktik fordi jeg gerne ville have mulighed for at bruge min økonomiske viden til at løse reelle problemstillinger. Da jeg så at InnoAid søgte en studerende til at hjælpe med statistik og implementeringen af et randomiseret kontrolforsøg i Indien så jeg straks muligheden for at lære en ny kultur at kende og anvende nogle statistiske redskaber i praksis.

Jeg har altid gerne villet se Indien. Vestbengal og Kolkata er kendt for sin spændende historie og lækre mad, hvilket kun gjorde beslutningen om at tage af sted nemmere.

Hvad er dine arbejdsopgaver og hvad er arbejdsmængden?
Min hovedopgave er at føre tilsyn med et randomiseret kontrolforsøg om uddannelse. Gennem InnoAid har næsten 600 gademadssælgere fået uddannelse i hygiejne og organisering.  Jeg har både udviklet og kodet spørgeskemaer og nu håndterer jeg dataindsamling og –behandling.

Vi har 8 lokale dataindsamlere der arbejder fuldtid med at interviewe gademadssælgerne,  så min opgave er at have overblikket og styre indsamlingen.

 Jeg arbejder fra 10-17 , 6 dage om ugen, men arbejdskulturen er noget anderledes her, så der er altid tid til et par tepauser, gåture, lange frokoster eller diskussioner om kulturrelativisme i løbet af en arbejdsdag.

Desuden skriver jeg bachelorprojekt mens jeg er her, så jeg keder mig bestemt ikke!


InnoAids kontor, hvor Marie analyserer data om gademadssælgere

Hvordan er det sociale på projektet?
Noget af det bedste ved mit praktikophold er, at alle mine kolleger her er indere og de vil meget gerne snakke, høre om Danmark og  fortælle om Indien. De fleste af mine kolleger er forholdsvis unge og er gode til at invitere mig ud at spise, med til bryllupper, på tur til templer og hjem til middag.

Derudover er der mange andre internationale frivillige og praktikanter i Kolkata, som det er nemt at komme i kontakt med. Faktisk skal jeg til Darjeeling næste weekend med et par engelske piger, jeg har mødt her.


Praktikken giver også tid til at opleve Indiens kultur

Hvordan er forholdene på praktikpladsen? Hvor bor du? Hvordan er omgivelserne?
Kontoret ligger i et stille forstadskvarter, men tæt på supermarkeder, restauranter, biografer, metroen og masser af gademadssælgere.  Desuden er der kun 5 minutters gang til et hospital, hvilket var meget nyttigt da jeg fik madforgiftning af netop gademad.

Jeg har en lille lejlighed over kontoret med AC og wifi, når der ikke er strømafbrydelser, så jeg slipper for den travle trafik om morgenen. Men jeg tager som regel ind til centrum om aftenen for at tage yogatimer eller spise aftensmad med venner.

Hvad er det bedste ved at være i praktik?
Det bedste ved at være i praktik hos en NGO, er at bruge sin viden til at gøre en helt konkret forskel for andre, samtidig med at man skal navigere i en anderledes kultur.

Udfordringerne er nogle helt andre når man arbejder i et udviklingsland og det er fantastisk at rykke grænserne for hvad der kan lade sig gøre under de pågældende forhold.

Vil du anbefale et praktikophold i Kolkata til andre?
Ja! Indien er et fantastisk land, Kolkata er en spændende by og at være i praktik hos InnoAid kan varmt anbefales!

Tags: #praktik  #økonometri  #Indien  #Kosmopolit 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om