Struensee-dagen: Et blik ind i fremtidens offentlige sektor

Katrine Bremholm Kokfelt-Pedersen

Torsdag eftermiddag åbnede Struensee & Co. dørene for sit årlige event Struensee-dagen. Dagen bød på spændende workshops om digitalisering af justistsektoren, infrastrukturen og administration i den offentlige sektor.

Inde i Struensee gården - i den ældste del af København - bliver fremtidens løsninger for den offentlige sektor tænkt. De historiske og skæve bygninger ligger i flot kontrast til den effektivitet, modernitet og visioner, der gemmer sig bag vinduerne hos Struensee & Co. Det fik deltagerne også at mærke på dette års Struensee-dag under navnet ”The Struensee Day of Public Sector Reform”. To timer og tre komplicerede cases om fremtidens digitalisering af den offentlige sektor senere havde deltagerne fået en forsmag på, hvad det vil sige at være konsulent i Struensee & Co.

Netop visioner for fremtiden stammer helt tilbage fra Struensees tid, der havde til huse i selv samme bygning. Struensee, som indførte flere progressive reformer, er inspirationen for Struensee & Co.: løsninger der kan gøre samfundet rigere. Denne vision satte ligeledes dagsordenen for arrangementet i digitaliseringsøjemed.

Dagen bød først på en kort præsentation af konsulenthuset og dets opgaver, og dernæst workshops om digitalisering af justistssektoren, transportsektoren og administration i den offentlige sektor. Alle virkelige projekter, som konsulenterne fra Struensee & Co har arbejdet med.

Vi starter i justitssektoren. En typisk atypisk case for Struensee & Co. Fælles for alle projekter er, at konsulenterne på meget kort tid skal sætte sig ind i alle detaljer hos den klient, de arbejder med. En disciplin, der kræver vilje til hele tiden at lære nyt og omstille sig. For projektet med justitssektoren indebar det f.eks. at løsrive sig fra skrivebordet og følge de ansatte rundt. Uden denne kontakt med virkeligheden er det svært at finde løsninger til fremtidens digitalisering.

Videre til administration. Måske på overfladen en mindre fængslende case, men krydres det med fremtidens løsninger inden for kunstig intelligens, som kan gøre sekretærens arbejde, er mulighederne mange inden for fremtidens offentlige sektor. Her er Struensee & Co. i frontlinjen og bidrager til, at Danmarks offentlige sektor forbliver førende inden for digitalisering og effektivitet.

Til sidst transportsektoren. Med det snarlige boom af ”smarte” biler, står vi over for en reformation af den kollektive trafik. Her er det vigtigt, at staten følger med udviklingen og udnytter de muligheder, som kommer. Det er endnu et eksempel på et projekt, Struensee & Co har været inde over.

Efter nogle intense og interessante workshops, hvor deltagerne havde gjort store tanker, præsenterede grupperne deres stærkeste idéer. Her var transport workshoppen gruppernes favorit. De forskellige grupper gav deres bud på, hvordan trafikken på vejene kunne forbedres for bilister og øge sikkerheden eksempelvis ved hjælp af big data.

Som afrunding på en spændende  dag med store visioner for fremtidens samfund, sluttede arrangementet med ”Dj, Dinner & Drinks”.

Synes du Struensee & Co.’s arbejde lyder spændende? Så søger Struensee & Co. netop dygtige junior konsulenter og analysts. Læs mere her.

Tags: #struensee & co.  #struensee-dagen  #Day of Public Sector Reform 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om