Stud. Polit i Dansk Industri

Altandetlige.dk - Polit Portal

Mød Bastian som arbejder i Dansk Industris afdeling for Økonomisk Politik og Analyse. Hør hvordan det er at arbejde i en læringsrig organisation, som arbejder tæt på den politiske dagsorden.

Hvad består dit arbejde i?
Jeg arbejder i DI’s afdeling for Økonomisk Politik og Analyse som studentermedhjælp. Afdelingen beskæftiger sig med mange forskellige økonomiske emner, bl.a. konjunkturanalyser, brancheanalyser, prognoser og økonomisk politik. Som student i afdelingen arbejder jeg meget med statistik og databehandling, som er grundpillen i de analyser, DI udarbejder på det økonomiske område. Vi er syv studenter i afdelingen (inkl. to på udveksling), og vi har både fælles opgaver og individuelle arbejdsområder.


Hvilke typer af projekter har du arbejdet med hos DI?
Løbende har jeg arbejdet med brancheanalyser, som vi studenter udarbejder hver måned til DI’s forskellige branchefællesskaber. Det er korte analyser på tre sider, som opsummerer den økonomiske udvikling inden for forskellige brancher. Derudover har jeg arbejdet på Danmarks Statistiks forskerordning og lavet registeranalyser omkring virksomheders produktivitet, eksport og beskæftigelse.

Desuden har jeg været med til at lave analyser på sundhedsindustriens område, hvor vi bl.a. har lavet en eksportmodel, der skal forsøge at udpege de vigtigste vækstmarkeder for sundhedsindustrien de kommende år.


Hvordan ser en typisk arbejdsuge ud for dig?
Jeg arbejder to til tre dage om ugen i kontortiden. En arbejdsdag starter typisk med, at vi studenter opdaterer de databanker, hvor der er kommet ny statistik. Herefter arbejder jeg med de projekter jeg er i gang med. Det involverer oftest en del dataarbejde i Excel, Aremos eller SAS. En gang imellem skriver jeg også analyser eller laver mindre ad hoc opgaver for afdelingens økonomer eller andre i DI.

Derudover har vi har møder med fagligt indhold, hvor vi f.eks. ser på en ny rapport eller diskuterer kommende analyser. Hver eneste arbejdsuge er forskellig og arbejdet kan være præget af udviklingen på Christiansborg, når forhandlinger om økonomiske reformer og finanslovsudspil står på.


Hvordan bruger du polit-uddannelsen i dit job?
Jeg bruger mest den generelle viden fra polit-uddannelsen i mit job. En stor del af mit arbejde trækker på viden fra samfundsbeskrivelse A og B, når jeg arbejder med nationalregnskabet, udenrigsøkonomi og statistik i al almindelighed. Derudover har jeg i mere specifikke sammenhænge anvendt min viden fra Econometrics I til analyser eller matrix-regning fra Matematik B til databehandling.


Hvad har overrasket dig mest?
Det har overrasket mig, hvor gode arbejdsrammer, vi har. Når vi er syv studenter til at dele mange opgaver, er arbejdstiden meget fleksibel i forhold til studie og eksaminer. Samtidig har vi en rigtig god kantineordning og seminarer, hvor vi kommer ud af kontoret for at lære nyt.


Hvor meget fylder det sociale på dit arbejde?
Det sociale fylder meget på arbejdet. Vi har et rigtig godt fællesskab blandt os studenter, og vi ses ofte uden for arbejdstiden. Det sociale med resten af afdelingen og DI betyder meget på jobbet. Vi har også en personaleforening, som er god til at lave sociale arrangementer, fx vinsmagning, lerdueskydning eller cocktailbar.


Hvad synes du, at arbejdet i DI kan tilbyde som studiejob?
Som student i DI har du mulighed for at lære meget, og du får lov til at arbejde med nogle spændende projekter, som er aktuelle og relevante. Samtidig arbejder du i nogle gode fysiske rammer i en forholdsvis ny kontorbygning lige ved Rådhuspladsen med udsigt ud over Tivoli. Et arbejde i DI passer godt sammen med studiet, fordi arbejdstiden er meget fleksibel, så længe du i gennemsnit arbejder 15 timer om ugen i løbet af et år.


Hvad er det bedste ved jobbet?
I DI er du en del af en spændende arbejdsplads, som har fingeren på pulsen, og hvor der er mange dygtige mennesker omkring dig inden for mange brancher, bl.a. økonomer, branchekonsulenter, pressefolk og jurister. Der er mange ressourcer til at lave spændende projekter, og du har mulighed for at fordybe dig i forskellige områder og lære en masse nyt.


Kan du se dig selv arbejde videre på denne arbejdsplads og/eller i dette arbejdsområde, når du er færdig?
Ja, det kan jeg. Jeg kan godt lide de forskellige faglige aspekter og koblingen til den politiske virkelighed.

Tags: #Dansk Industri  #stud.polit 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om