Stud.polit i Damvad Analytics

Altandetlige.dk - Polit Portal

Hvordan er det at være praktikant ved siden af specialet? Altandetlige.dk spurgt Sarah Mikkelsen der lige nu er i praktik hos Damvad Analytics. Her er der masser af dataarbejde, men også fokus på formidling og tværfaglig samarbejde.

Hvor arbejder du?

Jeg arbejder som praktikant i Damvad Analytics ved siden af mit speciale.

Hvad består dit job i?

Jeg arbejder sammen med de andre konsulenter med at udarbejde analyser for en række virksomheder, fonde, offentlige styrelser og organisationer. Det indebærer en del dataarbejde, men trækker også på en masse andre kompetencer som man ikke så tit arbejder med på polit. Herunder kvalitative og formidlingsmæssige kompetencer. Alle dage er forskellige, da man oftest har gang i flere projekter, og til tider også skal skrive tilbud og holde kundemøder.

Hvordan er jobbet relevant for en stud.polit, og hvilke fag bruger du mest?

Da jobbet som praktikant indebærer en del selvstændigt arbejde i form af både dataindsamling og behandling i Stata/Excel/R, så er en sund talforståelse og analytisk evne de vigtigste kompetencer jeg har med fra studiet. På den måde er der ikke et særligt fag som er nødvendigt, men økonometri og samfundsbeskrivelse er nok de mest relevante. Udover at styrke de kvantitative kompetencer er jobbet særligt relevant for økonomer der gerne vil styrke deres formidlingsevner og lære, hvordan det er at arbejde som konsulent.

Hvordan er det sociale og faglige miljø?

Vi er et relativt lille team på 25, som består af både erfarne konsulenter med baggrunde indenfor den private og offentlige sektor, nogle dygtige unge konsulenter, og en gruppe ambitiøse studenter og praktikanter fra forskellige studieretninger. Vi er altså et mix af mennesker med et hav af faglige profiler, hvilket skaber en fed dynamik på arbejdspladsen og på de enkelte projekter. Man når hurtigt at arbejde med alle på holdet, og prøve en masse forskellige typer opgaver af. Jeg synes selv mine kollegaer er festlige og imødekommende. Der er altid god stemning rundt om frokostbordet og vi ser frem til sociale arrangementer sammen udenfor arbejdet.

Hvad er det fedeste ved jobbet?

Det er fedt, at hver opgave er forskellig og kræver forskellige tilgange og kompetencer. Fordi vi er et team med både økonomer, sociologer, statskundskabere og dataloger får vi mange forskellige typer opgaver. Nogle af de projekter, jeg arbejder på, kræver dataindsamling og databehandling, mens andre projekter er startet med at kontakte og interviewe erhvervsfolk og politikere. Det giver mulighed for at være lidt kreativ en gang i mellem, og man lærer enormt meget af det. Dertil er det fedt, at man ser analyserne bliver brugt af kunderne og i den offentlige debat, hvilket gør, at man føler at det arbejde vi laver gør en forskel.

Hvad har overrasket dig mest?

Det har overrasket mig hvor meget frihed og tillid vi får som praktikanter. Det er rigtig fedt, at man føler at den tid man bruger kan svare sig, og tiden går hurtigt, når man selv er engageret i projektet, og har sine egne ansvarsområder. Jeg oplever selv, at jo mere man regnes for at være en del af holdet, jo sjovere er det.


Damvad Analytics søger lige nu praktikanter til næste semester. Du kan finde opslaget og sende en ansøgning her. 

Tags: #polit  #studiejob  #på studiejob i  #stud.polit  #DAMVAD Analytics 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om