Cand. polit i DI

Hvornår blev du færdiguddannet cand.polit, og hvilke områder af økonomien fokuserede du på i din uddannelse?
Jeg blev færdig som cand.polit i 2005. Det var især de meget makroøkonomiske fag der havde min interesse, jeg fulgte derfor en meget makroøkonomisk linie med fag som videregående makroøkonomi, skattepolitik, videregående vækstteori, international monetær økonomi og økonometri.

Hvilken stilling i Dansk Industri besidder du, og hvordan fik du denne?
Jeg arbejder i DI’s erhvervsøkonomiske afdeling som seniorchefkonsulent. Det er måske lidt misvissende at vores afdeling hedder erhvervsøkonomisk afdeling, for det er mere typisk makroøkonomi, som vi beskæftiger os med, f.eks. laver vi prognoser for dansk økonomi, løbende konjunkturvurderinger samt forskellige struktur- og brancheanalyser.

Jeg blev ansat i DI tilbage i 2002 hvor jeg startede som studentermedhjælper. Da jeg var ved at være færdig med specialet, blev jeg tilbudt et job i DI’s lønpolitiske afdeling, hvor jeg var med til at lave lønanalyser, lønstatistikker og overenskomstberegninger. Efter et par år skiftede jeg dog til mit nuværende job for at arbejde med de mere makroøkonomiske områder.

Hvorfor valgte du netop at arbejde i Dansk Industri?
Dansk Industri er en utrolig interessant arbejdsplads som er involveret i mange forskellige dagsordner. Og samtidig er DI en stor og vigtig stemme i den økonomisk-politiske debat, hvilket jeg blev tiltrukket af.

Hvilke kompetencer fra din uddannelse anvender du i dit daglige arbejde?
En god økonomisk forståelse er afgørende i mit arbejde. Men det kræver også en række statistiske og matematiske værktøjer for at løse de forskellige arbejdsopgaver.

Hvordan er en typisk arbejdsdag for dig?
Meget af mit arbejde handler om hele tiden at være opdateret på den økonomiske udvikling, derfor følger jeg med, når der kommer nye økonomiske nøgletal. Men ellers så har jeg næsten altid gang i en eller flere analyser, hvor der bliver indsamlet og bearbejdet data, som efterfølgende skal præsenteres og kommunikeres til f.eks. vores medlemmer eller medierne.

Hvad er det bedste ved at være ansat i Dansk Industri?
Jeg kan rigtig godt lidt at vi altid arbejder på noget, der er aktuelt, og noget som har betydning for dansk erhvervsliv. Samtidig er DI en stor organisation, der beskæftiger sig med mange forskellige områder, så man har god mulighed for at få en masse variation i arbejdsopgaverne.

Hvordan er det sociale miljø på din arbejdsplads?
DI har et rigtig godt socialt miljø med en god og uformel omgangstone. Samtidig er der rigtig mange forskellige personalearrangementer som f.eks. fester, fredagsbarer, vinklub, lerdueskydning og meget mere.

Hvis du skulle give et råd til nyuddannede, der skulle ud og finde deres første fuldtidsjob, hvad skulle det så være?
Det er vigtigt at komme ud og få nogle praktiske erfaringer på arbejdsmarkedet. Selvfølgelig er det optimalt, hvis man kan få et job inden for ens primære interessefelt, men det kan nogle gange være nødvendigt at søge lidt bredere. Sæt dig godt ind i de jobs du søger og vær klar over dine styrker og svagheder, og byd ind med det som du er god til. Det er sjældent at man forventer at en nyuddannet er god til det hele.

I dag er sidste frist for tilmelding til Dansk Industri' karrierearrangement tirsdag den 17. november. Du kan læse mere her.

Virksomheder

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk