Cand.polit i AE

Altandetlige.dk - Polit Portal

Altandetlige.dk har talt med cand.polit Emilie Agner Damm om hvordan det er arbejde i AE. Hun fortæller om at laver økonometriske analyser med stor medinfyldelse på hvilke områder hun arbejder med.

Hvornår blev du færdiguddannet cand.polit, og hvilke områder af økonomien fokuserede du på i din uddannelse?

Jeg blev færdiguddannet i april 2016. Under min uddannelse har jeg særligt været interesseret i økonometri og især mikroøkonometri. Det afspejler sig også i de valgfag, jeg har haft på kandidaten, hvor forskellige statistikfag har været i overvægt.

Hvorfor valgte du at søge arbejde hos AE, og hvad var dine tanker omkring at arbejde i et analyseinstitut med et klart politisk fokus?

Jeg startede faktisk som student hos AE i 2014. Jeg havde længe haft et godt øje til AE og havde igennem en længere periode tænkt, at hvis jeg skulle have et nyt studiejob, skulle det være der. En dag så jeg et jobopslag på Altandetlige.dk, og så søgte jeg jobbet og var heldig at få det. Egentlig tænkte jeg mest på, at AE er anerkendt for et højt fagligt niveau og for analyser af økonomisk faglig kvalitet. Når det er sagt, så synes jeg, at spændingsfeltet mellem økonomi og politik er interessant.

Hvordan er en typisk arbejdsdag for dig?

Dagene er ret forskellige i AE, hvilket jeg godt kan lide. Mit arbejde veksler mellem ting, der haster og projekter med længere tidshorisonter. Især i perioder omkring f.eks. finanslovsforhandlinger er tempoet højt, og der skal reageres hurtigt på forskellige udspil. Fælles for alle perioder er dog, at mit primære arbejde består i at lave en masse beregninger og derefter at formidle dem til f.eks. journalister.

Hvilke fag fra din uddannelse anvender du i dit daglige arbejde?

Som nævnt ovenfor har jeg haft en masse økonometriske fag på studiet, og det er også primært de fag, jeg anvender direkte i mit arbejde. Derudover har jeg haft meget glæde af både bacheloropgave og speciale, men også af de øvelser jeg har skrevet. Øvelserne er en rigtig god måde at lære at strukturere en økonomisk analyse og formidle den relativt kort. Det bruger jeg meget i mit arbejde. Når det er sagt, så synes jeg, at bachelordelen på polit som helhed giver en rigtig god værktøjskasse til at analysere økonomiske spørgsmål.

Hvad er det bedste ved dit job?

Der er rigtig mange gode ting ved mit job, men det bedste må være kombinationen af høj faglighed og frie rammer. Der er meget frie rammer, og som analytiker har man meget medindflydelse på, hvad man vil arbejde med. Man får meget ansvar fra starten, men samtidig er der altid en kollega i nærheden til at sparre med, hvis man har brug for det.

Hvordan er det sociale miljø på din arbejdsplads?

Det sociale miljø er supergodt. Vi er en relativt lille arbejdsplads (21 ansatte, heraf 9 studenter), så vi kender hinanden godt. Der er en meget afslappet stemning i sekretariatet, og det er altid rart at være på arbejde. Jeg synes, at det er virkelig vigtigt for min arbejdsglæde at have nogle kolleger, som jeg også har det sjovt med. Udover arbejdstiden har vi en række sociale arrangementer, som julefrokoster, middage og en årlig sommertur. Derudover drikker vi tit en øl efter arbejde om fredagen.

Hvis du skulle give et godt råd til nyuddannede, der skal ud og finde deres første fuldtidsjob, hvad skulle det så være?

Jeg tror, at det vigtigste er at tænke over, hvad man synes er sjovt, og ikke så meget over, hvor man gerne vil ende om tyve år, og hvordan man kommer derhen. Hvis man laver noget, man synes er sjovt, kan det ikke gå helt galt. Jeg var rigtig glad for mikroøkonometri på studiet, og jeg har haft flere studiejob, hvor jeg har arbejdet med registerdata, hvilket jeg syntes var sjovt. Derfor vidste jeg også ret hurtigt, at jeg gerne ville arbejde med registerdata i mit første job som cand. polit.

Derudover tænkte jeg selv rigtig meget over, at jeg gerne ville have et job, hvor jeg kunne blive ved med at lære noget. Det synes jeg i høj grad, at jeg får lov til i AE, både via udfordringer i det daglige arbejde, men også gennem kurser osv.


PS. AE opstarter til foråret i samarbejde med CEVEA ”Det progressive akademi” for kandidatstuderende. Hvis jeg stadig var studerende, ville jeg skynde mig at ansøge. Du kan læse mere om det her.  Der er ansøgningsfrist d. 1. december. 

Tags: #AE-Rådet  #Cand.polit i  #AE 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om