Graduate i Danske Bank

Hvornår blev du færdiguddannet cand.polit, og hvilke områder af økonomien fokuserede du på i din uddannelse?
Jeg blev færdig juni 2015, som polit. fokuserede jeg på finansieringsfag og har derfor titlen, Cand. Polit (Finance). Jeg var særligt interesserede i Behavioral Finance og Corporate Finance som er de fag jeg har skrevet speciale i.

Hvorfor valgte du at søge en graduate stilling generelt og i Danske Bank specifikt? Hvad var fx dine tanker om at arbejde i en privat virksomhed frem for en offentlig?
Jeg valgte at søge Graduate stillingen, fordi jeg synes det er en rigtig god måde at komme ind i en virksomhed. Man får set mange aspekter af virksomheden og derudover er der også meget hjælp at hente når man er Graduate. Det er fuldstændig gratis at stille spørgsmål når man er Graduate, fordi der ikke er en forventning om, at man ved noget på forhånd og fordi man ser, at Graduates er nysgerrige på deres egen afdeling såvel som andres afdelinger.

Jeg søgte hos Danske Bank, da det er en stor, kompleks dansk virksomhed. Det er en virksomhed hvori, der ligger utrolige muligheder for at få en større forståelse for det danske marked, såvel som bank sektoren. Derudover er det også en virksomhed, der udvikler sig enormt meget i disse år og det gør Graduate programmet også. Derfor var jeg særligt interesseret i Danske Bank. Jeg har aldrig personligt været interesseret i at arbejde i det offentlige. Min uddannelse har haft fokus på finansieringsaspekter og derudover har jeg også altid følt, at der er en anden form for dynamik i private virksomheder, som jeg finder enormt spændende.  

Hvordan var ansøgningsprocessen og hvorfor tror du du fik jobbet?
Man ansøger over nettet. Efterfølgende skal man igennem en række tests og på baggrund af de resultater bliver man kaldt til samtale. Disse tests har et aspekt af paratviden og så er der en stor del af testene fokuseret på personlighed. Herefter bliver man kaldt til samtale med ens potentielle ”værtsleder”. Går man videre her fra bliver man kaldt til Assessment center. Her bliver man udsat for en række forskellige opgaver sammen med de andre ansøgere. Denne dag bliver monitoreret fra start til slut. Både i løsningen af opgaverne, samt præsentationen af resultaterne. Herfra observeres en række personlighedskarakteristika og interaktion. Til sidst skal man til en afsluttende samtale, igen med ens leder. Umiddelbart herefter vil man blive informeret om man har fået stillingen. Det er en omfangsrig proces, men den er samtidigt meget effektivt eksekveret, hvilket gør den mere håndgribelig. Jeg tror der var en række årsager til at jeg fik jobbet, det skal jeg jo sige, men en stor del af det tror jeg har noget at gøre med mine sociale evner, såvel som min tidligere erhvervserfaring. Jeg arbejdede hos TDC Erhverv i to år, som analytiker på deres storkunder og jeg arbejdede knap et år hos en konsulent virksomhed efterfølgende.  

Hvordan er en typisk arbejdsdag som graduate - anvender du fx nogle af fagene fra din uddannelse i dit daglige arbejde?
Min opgave ligger i at supportere projektledere og de direktører, der er i afdelingen. Hvordan denne support udmøntes er meget case specifik, men der er altid et aspekt af at få en forståelse af kunden, kundens risikoområder, samt vurdere konkurrenter og markedssituation. Herfra er der en række forskellige opgaver, som man kan understøtte sin projektleder med, men det afhænger i høj grad af kunden. Jeg synes det er meget spændende arbejde og det er også enormt privilegeret, at hverdagen varierer så meget.

I forhold til de fag jeg benytter så er det både de mere regnskabstunge fag, samt nogle aspekter fra Corporate Finance fagene, der benyttes i dagligdagen. Derudover skal man også være habil i både Excel og Powerpoint, da det er en stor del af ens hverdag når man er analytiker. 

Hvad er det bedste ved at være en del af graduate programmet i Danske Bank?
Jeg synes den internationale rotation er virkelig spændende. Personligt skal jeg 6 måneder til London, og det glæder jeg mig meget til. Danske Bank er utrolig hjælpsomme, og processen er meget enkelt i forhold til at kunne komme af sted, da de sørger for lejlighed i besøgslandet og alle de andre praktiske detaljer. Man skal vide, at hvis man har en særlig præference til et sted eller en afdeling man gerne vil besøge, så er det ens eget ansvar at få kommunikeret det. Det er virkelig vigtigt at huske, at Danske Bank’s Graduate program er designet sådan, at vi er selv med til at forme vores karriere.

Hvis du skulle give et råd til studerende der skulle ud og finde deres første fuldtidsjob og overvejer at søge ind som graduate, hvad skulle det så være?
Først og fremmest vær flittig i skolen, få erfaring fra studiejobs og tag på udveksling hvis man har mulighed for det. Så er man allerede rigtig godt kørende i forhold til at søge hvilket som helst job.

Derefter søg der hvor du føler dig bedst tilpas. Danske Bank er en fantastisk organisation og der er rigtig mange muligheder at hente her, men det er hårdt arbejde. Sørg for at have gjort nogle overvejelser omkring hvorledes du ser din karriere. Det vil gøre dig bedre stillet i forhold til en interview proces. Samtidigt skal man også huske, at man er grøn og uerfaren. Vær glad, frisk og energisk når du bliver kaldt til samtale og efter du har fået job. Samtidigt skal man sørge for at være ærlig, for nogen med erfaring kan muligvis hjælpe en videre til en mere passende karriere selvom man er i jobsøgningsprocessen. 

Som Graduate i Danske Bank kan jeg kun sige, at jeg er aldeles begejstret for at være her. Det er en super spændende organisation og derudover er der mange inspirerende kollegaer.

Du kan læse mere om Danske Graduate her.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk