Visiting Associate hos BCG?

Altandetlige.dk - Polit Portal

Har du lyst til at prøve kræfter med konsulentbranchen, så læs med her, hvor en af årets Visiting Associates hos BCG fortæller om, hvordan det er at være en del af VA-programmet.

Hvert år har dygtige og ambitiøse studerende mulighed for at blive Visiting Associate (VA) hos BCG. En VA bliver en integreret del af et BCG team i 6-8 uger, og bliver i den forbindelse introduceret til hverdagen som konsulent. Der er deadline for ansøgninger til VA-programmet d. 16. oktober, og i den forbindelse har Altandetlige snakket med Ditlev Vang Wildt, som i foråret var VA hos BCG.

Hvorfor valgte du at ansøge om at blive VA?
Jeg så et internship i konsulentbranchen som en spændende mulighed for at prøve mig selv af i et hurtigt og omvekslende arbejdsmiljø, hvor man ikke sidder timevis opslugt af at forstå enkelte ligninger, men hvor deadlines er mange og hyppige. At valget faldt på netop BCG skyldes først og fremmest to ting. For det første har jeg de seneste par år fået et utroligt positivt indtryk af de personer, der arbejder hos BCG, og den positive og åbensindede attitude, de udstråler. For det andet giver BCG mulighed for at arbejde med problemstillinger på absolut højeste niveau i de største virksomheder både lokalt og internationalt.

Hvad fik du ud af internshippet?
Først og fremmest en utrolig god oplevelse. Jeg blev kastet ud i et projekt for en større nordisk bank med ansvar allerede første dag. Mange arbejdsopgaver foregår i tæt samarbejde med de andre teammedlemmer, og der er altid nogen at spørge om hjælp. BCG har også en kæmpe vidensbank opbygget på baggrund af de utallige projekter, der er udført i tidens løb. Det var for mig et fantastisk værktøj til lynhurtigt at opbygge et kendskab til branchen. På trods af det hurtige arbejdsmiljø bliver vidensdeling prioriteret højt, og folk er altid villige til at dele ud af deres viden. I løbet af mine syv uger som VA havde jeg kontakt til folk fordelt på tværs af kloden fra Sydney til Johannesburg til Washington D.C. for at lære af deres erfaringer på lignende projekter.

Har du stadig mod på et job i konsulentbranchen?
Forløbet som VA tilbød mig meget af det, jeg begyndte at savne på uddannelsen. Den brede vifte af forskellige projekter og arbejdsopgaver er et fantastisk udgangspunkt for at lære nyt hver eneste dag, og samtidig er der et intensivt fokus på at udvikle den enkelte medarbejder gennem træning, daglig feedback og ansvar i projekterne.

Selvom arbejdstiderne varierer fra projekt til projekt, ligger de betydeligt over 37 timer om ugen, og man bør som udgangspunkt ikke regne med at spise hjemme mere end 1-2 hverdage om ugen. Alligevel oplevede jeg at have et meget større overskud end som studerende, da man har fuldkommen fri i weekenderne og ikke har nogen afleveringer eller kapitler, der skal læses, liggende i baghovedet. Derudover er det sociale sammenhold fantastisk, og man får opbygget et tæt bånd til sine kolleger i løbet af et projekt. Dertil er der fredagsbarerne og andre sociale arrangementer uden for arbejdstiden – blandt andet var jeg med på Island til den årlige vinterkonference. Selvom internshippet kun varer 6-8 uger bliver man øjeblikkeligt budt velkommen ind i BCG-familien og behandlet som om, man var ansat på fuld tid. Derfor var jeg heller ikke i tvivl om at takke ja, da jeg i slutningen af mit internship blev tilbudt at starte som Associate efter min kandidat. Der er desværre god tid til, men jeg glæder mig meget til at komme tilbage til kontoret i sommeren 2018.

Hvorfor vil du anbefale andre at søge?
Fordi det giver et utroligt godt indblik i, hvordan det er at arbejde i en af verdens førende konsulentvirksomheder. De 6-8 uger som VA flyver afsted, men er alligevel tilstrækkelige til at give indblik i forskellige former for arbejdsopgaver og projekter samt arbejdsformen på projekterne. Vigtigst af alt – for mig i hvert fald – lader et internship dig opleve virksomhedens kultur. Konsulentbranchen har mange dygtige virksomheder, der kan tilbyde lærerige og spændende arbejdsopgaver, men for mig er virksomhedens kultur afgørende for, hvorvidt man vågner mandag og glæder sig til igen at komme på arbejde. Både mennesker og virksomheder er forskellige, og et internship er en god mulighed for at bekræfte, hvorvidt man er et godt match.

Kan du give et godt råd til de, der overvejer at ansøge?
Det kedelige, men bedste råd, jeg har, er at forberede sig godt og afsætte god tid op til en mulig interviewrunde. Et godt udgangspunkt er at læse Marc Cosentinos ”Case in Point” og Victor Chengs ”Case Interview Secrets” eller bladre rundt på hans hjemmeside caseinterview.com. Herefter bør man komme i gang med at øve egentlige caseinterviews, der kan være noget uvante for en polit – men faktisk også ret sjove og lærerige. Ikke mindst bør man tage fat i andre, som tidligere har været igennem processen eller i selve BCG, hvis man er i tvivl om noget. Folk plejer generelt at være utroligt søde til at sætte tid af til at hjælpe og vejlede. Jeg skylder i hvert fald selv en stor tak til mere end en håndfuld personer, der hjalp mig i min forberedelse.

Hvis opholdet skal beskrives ultra kort
En utrolig lærerig, spændende og sjov oplevelse, der har bekræftet mig i de mange muligheder og varierende arbejdsopgaver, som konsulentbranchen kan tilbyde.

Tags: #bcg  #internship  #VA  #Visiting Associate 

Faktaboks

BCG er et af verdens førende strategikonsulenthuse med 85 kontorer fordelt på 48 lande. BCG hjælper deres kunder med komplekse problemstillinger lige fra optimering af produktionsprocesser til M&A på tværs af forskellige industrier rækkende fra energi og miljø til finansielle institutioner.

Et VA internship varer 6-8 uger, og ansøgningsfristen er d. 16. oktober. Ansøgning uploades her.

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

BCG er et af verdens førende strategikonsulenthuse med 85 kontorer fordelt på 48 lande. BCG hjælper deres kunder med komplekse problemstillinger lige fra optimering af produktionsprocesser til M&A på tværs af forskellige industrier rækkende fra energi og miljø til finansielle institutioner.

Et VA internship varer 6-8 uger, og ansøgningsfristen er d. 16. oktober. Ansøgning uploades her.

Du vil måske også synes om