Bliv en del af politfamilien i BCG

Peter Juel Jensen

Overvejer du et job i consulting og kunne du tænke dig at blive af BCG's voksende netværk af politter? Så afholder BCG d. 20. marts en workshop specielt rettet mod KU studerende under titlen "How to apply in Consulting".

BCG åbner nu for ansøgninger til "How to apply in consulting", hvor du kan lære, hvordan man skriver en god jobansøgning, og hvordan man bedst forbereder sig til at gå til case-interviews. 

Cand.Polit Anders Holm og Louise Herrup Nielsen har selv været i gennem hele ansøgningsprocessen og fortæller her mere om arrangementet og deres personlige erfaringer med at søge job i konsulentbranchen.

Hvad var jeres egen baggrund for at søge et job i konsulent branchen?

Anders: "Min egen baggrund for at søge job i BCG var, at jeg deltog på DJØF's studietur Doing Business In Brazil i 2011, hvor BCG var partner sammen med Novozymes. Her fik jeg en rigtig god fornemmelse af, hvilke udfordringer et rigtigt konsulentteam bliver udsat for. Jeg syntes, at det var enormt spændende og udfordrende, så jeg besluttede mig for at søge et internship og fik heldigvis tilbudt et fuldstidsjob derefter."

Louise: "Efter 4 år som forskningsassistent under studiet indså jeg, at jeg var nødt til at have en hverdag, der var mere varierende, social, dynamisk, international og med kortere deadlines. Forskning harmonerede godt med min store interesse for økonometri, og det sidste år af mit studie arbejdede jeg fuld tid med et spændende forskningsprojekt, som blev til mit speciale og en forskningsartikel. Jeg savnede dog udfordring på en lang række personlige parametre, som BCG kunne opfylde uden at gå på kompromis med det analytiske niveau."

Hvordan oplevede I selv de mange caseinterviews?

Anders: "Når jeg tænker tilbage på de case interviews, så var det både utroligt sjovt og spændende, men også meget stressende. Man skal lynhurtigt kunne sætte sig ind i hvilke faktorer, der driver udviklingen i en industri. Det er utroligt spændende, og minder meget om det arbejde, man laver som nyuddannet hos BCG. Man bliver kastet ud i nye industrier, som man ikke nødvendigvis har noget kendskab til. Derudover skal man til casen lave en masse udregninger med pen og papir. Jeg kan huske, at jeg nærmest havde krampe i hånden efter mit ene interview, fordi jeg mere eller mindre regnede uafbrudt i en halv time, så der følte jeg mig næsten tilbage på Peter Bangs Vej igen"

Hvorfor afholder BCG "How to apply in consulting" workshoppen?

Louise: "I BCG gør vi en stor indsats for at finde de klogeste hoveder i Danmark, og derfor er politstudiet jo et naturligt sted at starte. Vi har dog desværre set, at mange politstuderende ikke klarer sig så godt til case-interviews, som man skulle forvente. Derfor vil vi gerne holde en workshop, der direkte retter sig mod politterne, hvor vi kan vise, hvordan man tackler en case og give en masse tips og tricks til, hvordan man gør case-interviewet lettere for sig selv."

Hvilke ting har politstuderende ofte problemer ved til jobsamtalen?

Louise: "Det er svært at sætte fingeren på en enkelt ting, men generelt tror jeg, at det største problem polit-studerende, der kommer til caseinterviews i BCG er, at de ikke har forberedt sig tilstrækkeligt. Som polit er man utrolig stærk fagligt, og derfor vant til at kunne komme relativt nemt igennem en jobsamtale ved at forberede sig aftenen før. Den tilgang går dog ikke, hvis man skal have et job i et af de store konsulenthuse, hvor konkurrencen om at komme ind er utroligt høj. Man bliver nødt til at huske, at de andre kandidater, der også kommer til samtale, er mindst ligeså dygtige som en selv, og har brugt lang tid på at forberede sig. Et godt overslag vil derfor være, at man skal tage minimum 2 uger ud af sin kalender for at forberede sig, så man kan øve en masse case-interviews samt den kvantitative test, man ligeledes skal igennem."

Er du interesseret i at være en del af vores workshop, så kan du læse mere om arrangementet og ansøgningsproceduren her

Deadline for ansøgning er 3. marts.


Faktaboks

På billeder fra venstre: Louise Herrup Nielsen, Frederik Greisen, Alexandra Winther, Anders Holm, Erik Kofoed

1 kommentar


Erik Kofoed

Erik Kofoed @ d. 03. march 2014 #1

OBS! Deadline for tilmelding er i dag!


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

På billeder fra venstre: Louise Herrup Nielsen, Frederik Greisen, Alexandra Winther, Anders Holm, Erik Kofoed