Call for papers: Bidrag til antologi om adfærdsøkonomi

Christian Langholz Carstensen

Det studenterdredvede forlag Alkvantor, søger hermed bidrag til en ny antologi med temaet adfærdsøkonomi/behavioral economics. Vi opfordrer alle studerende, der interesserer sig for emnet til at indsende et bidrag.

Det studenterdredvede forlag Alkvantor, søger hermed bidrag til en ny antologi med temaet adfærdsøkonomi. Vi opfordrer alle studerende, der interesserer sig for emnet til at indsende et bidrag. Med andre ord hvis du kan se på temaet igennem dit fags optik, så vil vi meget gerne læse, hvad du har at skrive.

Klassisk økonomisk teori inkluderede i et vist omfang psykologiske antagelser, men i udviklingen af de neoklassiske modeller blev psykologi i vid udstrækning negligeret. I 1960erne begyndte man imidlertid at få øjnene op for, at tidens økonomiske modeller ikke helt passede på psykologernes modeller af hvordan og hvorfor og hvordan, mennesker træffer beslutninger. Dette motiverede udviklingen af adfærdsøkonomien som en gren af økonomisk teori, der siden har beriget økonomisk og finansiel teori med med et hav af empiriske eksperimenter og på det seneste med analyser af faktisk økonomisk adfærd. Efter Daniel Kahnemanns nobelpris i økonomi i 2002 for studier i rationalitet, og med Dan Arielys bestseller Predictable Irrational fra 2008, er der også kommet en bredere samfundsfaglig interesse for adfærdsøkonomi.

Det er med udgangspunkt i dette, at Alkvantor hermed indhenter bidrag skrevet af studerende for at publicere en antologi om emnet.

Frist for indsendelse er 15. december. For at vide mere om Alkvantor, se da her.

Vi håber at høre fra jer!
Med venlig hilsen Redaktørene på Alkvantor

Tags: #Adfærdsøkonomi  #Behaviorial economics 

1 kommentar


Gæst

Christian Carstensen (gæst) @ d. 29. november 2010 #1

Hyperlinket virker ikke, så send materiale til: forlagetalkvantor@gmail.com


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om