Kritiske Politter: Sådan får vi et bedre studie

Kritiske Politter

Økonomistudiet ved Københavns Universitet er godt. Men der er plads til forbedring. Kritiske Politter (KP) er en organisation for studerende ved økonomisk institut, der har eksisteret siden 2011. Her er vores forslag til at opnå et bedre studie.

1.  Øget pluralisme i undervisningen

Undervisningen i økonomi på bacheloren beskæftiger sig hovedsagligt med én teori. Et working paper fra det nyopstartede Rethinking Economics DK, et netværk for økonomistuderende og -interesserede, viser at størstedelen af undervisningen i økonomi på bachelorniveau beskæftiger sig med den neoklassiske teori.

Kritiske Politter tror ikke, at der er én teori, der kan erstatte den neoklassiske, men ønsker, at undervisningen også beskæftiger sig med andre teorier, fx institutionalisme, keynesianisme, behaviorisme, mv. Det vil sige en pluralistisk tilgang. I gennemgangen af flere teorier, kan den studerende danne sig et indtryk af økonomidisciplinens udvikling og se, hvor teorier bærer og hvor de brister.

Økonomistudiet ved Københavns Universitet er godt. Men der er plads til forbedring. Kritiske Politter (KP) er en studenterorganisation for studerende ved økonomisk institut, der har eksisteret siden 2011. Her er vores forslag til at opnå et bedre studie:

2.  Mere diskussion på studiet

Studiet mangler en generel diskussion af stoffet, der undervises i. I stedet for at replicere forelæserens resultater, bør de studerende selv få lov til at undersøge, hvordan modellerne passer til data og derpå argumentere for og imod. Det opøver en akademisk proces og er samtidigt sjovere og mere relevant for fremtidigt beskæftigelse.

De studerende bør samtidigt turde stille udfordrende spørgsmål til undervisningen. Martin Nørgaard Petersen, økonomistuderende og kritisk polit, har i denne uge skrevet en kronik i Information om det.

3.  Mere kontakt mellem forskere og studerende

I det samme bygninger som flere hundrede studerende hver dag får undervisning pågår ny og spændende forskning. Trods den korte afstand hører de studerende kun lidt til forskningsresultaterne. Endvidere ses det ofte på udenlandske universiteter, at professorerne har ’office hours’, hvor studerende kan spørge om mangt og meget.

Kritiske Politter arbejder for, at kontakten mellem studerende og universitetets ansatte forbedres. Det gør vi blandt andet gennem oplæg, hvor forskere kan formidle deres arbejde for de studerende. Vi tror, det er til gavn for både studerende og forskere.

Har du lyst til at vide mere eller blive medlem kan du kontakte os på Kritiske Politters facebookside
0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger