Nationalbanken uddeler pris for bedste bacheloropgave

Altandetlige.dk - Polit Portal

Nationalbanken vil fremover uddele 'Nationalbankens Bachelorpris' på 10.000 kr. for den bedste bacheloropgave inden for Nationalbankens område. Det kan både være teoretiske opgaver eller empiriske undersøgelser på basis af makro- eller mikrodata.

Nationalbanken sætter pris på god, økonomisk forskning, og som noget nyt også på gode bacheloropgaver i økonomi. Derfor vil Nationalbanken fremover hvert år uddele 'Nationalbankens Bachelorpris' på 10.000 kr. for den bedste bacheloropgave inden for Nationalbankens område. Det kan både være teoretiske opgaver eller empiriske undersøgelser på basis af makro- eller mikrodata.

Emner for opgaven kan være:

  • Penge- og valutakurspolitik samt stabiliseringspolitik
  • Makroøkonomi, monetær økonomi og kreditvæsen
  • Finansiel stabilitet og makroprudentiel politik
  • Finansielle institutioner og finansielle markeder
Nominering til prisen

De økonomiske institutter på Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, Syddansk Universitet og Copenhagen Business School indstiller hver op til tre af de bedste bacheloropgaver skrevet i løbet af hele studieåret til prisen. Uddannelsesstedet sender de nominerede opgaver til Nationalbanken 1. juli. Et udvalg i Nationalbanken bedømmer opgaverne, og forfatteren til den bedste vil få overrakt prisen på de 10.000 kr. i forbindelse med Nationalbankens karriereaften i oktober. Alle de nominerede inviteres med til karriereaftenen i Nationalbanken, hvor vinderen også præsenterer sin opgave.

Studerende, der har skrevet et projekt inden for prisens emneområde, opfordres til at tale med deres vejleder og/eller sende en mail med navn og kontaktdetaljer samt vedhæftet elektronisk kopi af deres projekt til studieleder Mette Gørtz (mette.gortz@econ.ku.dk) senest 24. juni. Et udvalg af sagkyndige undervisere på instituttet udvælger dernæst tre projekter, der sendes videre til Nationalbanken.

Pressefoto Nationalbanken

Tags: #polit  #økonomisk Institut  #Nationalbanken  #Bachelor  #prisopgave 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om