Nu kan du skrive LaTeX i dine artikler!

Lene Troen Lundgaard

Endelig kan Altandetlige.dk yde LaTeX-layout til folket, og du kan nu gøre din artikel ekstra fancy med matematiske udtryk, der er nemme at indskrive, og ser lækkert ud.

Mange sværger til skriveprogrammet LaTeX, og endelig kan du få lov til at skrive flot matematik i dine artikler eller blogindlæg på Altandetlige.dk! Nyeste PhD-blogger på stammen, Rud Faden, har allerede taget det til sig, og du kan få syn for sagen på hans blogindlæg her.

Der er derfor intet der hindrer dig i at skrive nørdede artikler med lækker layout mere.

Men hvordan skriver man det så ind? Man sætter et enkelt dollartegn før og efter det udtryk, man gerne vil have skrevet inline, og dobbelt dollartegn før og efter det udtryk, man gerne vil have i en section, og derimellem skrives man ellers i vanlig LaTeX-stil.

Hvis man for eksempel gerne vil vise en flot Cobb-Douglas-funktion i sin tekst, skriver man blot , hvilket vil vise sig som $F(K,L)=A K^\beta L ^{1-\beta}$.

Slutsky-ligningen vil nok gøre sig bedre i sin egen section, hvilket så skrives

med resultatet

$$\frac{\delta x_i(p,I)}{\delta p_j}= \underbrace{\frac{\delta h_i(p,u)}{\delta p_j}}_{substitutionseffekt} - \overbrace{\frac{\delta x_i (p,I)}{\delta I} x_j (p,I)}^{indkomsteffekt}$$

Hvis du endnu ikke er kommet rigtigt i gang med LaTeX, så har Altandetlige.dk tre guides: LaTeX 101, LaTeX 102 og LaTeX 103.


9 kommentarer


Rud Faden

Rud Faden @ d. 17. march 2015 #1

Bare lige for at specificere, så er det kun latex matematik syntax der kan bruges ved hjælp af MathJax. Man kan altså ikke bruge LaTeX pakker og det er heller ikke alle (men de fleste) matematik symboler der kan bruges.


Jacob Morsbøl

Jacob Morsbøl @ d. 18. march 2015 #2

Det ser ud til, der er et problem med layoutet. Ethvert LaTeX-element bliver vist tre gange.
Kan vi skrive LaTeX i kommentarer? $a^n + b^n \not = c^n$.


Laura Madsen

Laura Madsen @ d. 18. march 2015 #3

Jeg kan slet ikke se elementerne, der står bare: "[Math Processing Error]" med rød skrift :/


Rud Faden

Rud Faden @ d. 18. march 2015 #4

@Laura Madsen. Prøv at lave "Hard refresh". Dvs. hold shift nede og tryk på F5. Hvis det ikke virker kan du prøve at gå ind i din browser settings og fjerne "cache"


Laura Madsen

Laura Madsen @ d. 18. march 2015 #5

Ja nu kan jeg se elementerne 3 gange hver ligesom Jacob :)


Peter Juel Jensen

Peter Juel Jensen @ d. 18. march 2015 #6

Hej Laura og Jacob, jeg ved at MathJax har haft et problem med dette, men det skulle være løst (https://github.com/mathjax/MathJax/issues/1068). Hvilken browser og styresystem benytter I?


Laura Madsen

Laura Madsen @ d. 18. march 2015 #7

Chrome og Windows 8 :)


Jacob Morsbøl

Jacob Morsbøl @ d. 19. march 2015 #8

Jeg bruger Firesux og Mac OSX (jeg kan ikke huske hvilken kat). Problemet er dog rettet på min nu. Jeg kan både se LaTeX i artikler og i min kommentar. Jeg burde måske præcisere at mit lille eksempel kun gælder for heltal og $n \geq 3$.


Peter Juel Jensen

Peter Juel Jensen @ d. 19. march 2015 #9

Tak for input. @Laura Jeg har støvet en windows computer af og prøvet selv. Det ser fint ud hos mig, så gætter på at det retter sig hos dig inden for nogle dage (når din cache bliver nulstillet). @Jakob Tak for præciseringen :)


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger