AFLYST: Skal du til CPH:DOX?

Bella Vinzents

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX er lige om hjørnet, og vi har fået lov at udlodde 2x2 billetter til én af tre nedenstående film. Er du den heldige vinder? Grundet Corona er konkurrences desværre annulleret.

Dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX, løber af stablen i de københavnske biografer fra den 18.-29. marts. På programmet er filmene Capital in the 21st Century, Oeconomia og Blow It to Bits. Tre gode dokumentare, der får en hver polit-studerende til at savle. Læs mere om filmene nedenfor.

Capital in the 21st Century
Thomas Pikettys 700-siders hovedværk om verdens voksende ulighed blev en uventet bestseller i 2014. Står din egen udgave stadig og samler støv, kan du glæde dig over at værket nu findes som dokumentarfilm. En spillevende fortolkning i højt tempo, hvor Piketty i fornemt selskab med økonomer som Joseph Stiglitz og Francis Fukuyama udlægger sine teser knivskarpt. Akkompagneret af arkivklip, popkulturelle referencer og et soundtrack, der ikke holder sig tilbage for at koble argumenterne for større beskatning og bredere ejerskab sammen med Lordes sociale satire i pophittet ‘Royals’.
Læs mere og se filmens spilletider 
her.

Oeconomia
Uligheden vokser. Bankernes kriser bliver betalt af kunderne. Pengene stiger til tops, mens jordens ressourcer er på vej i bund. Men hvorfor det er sådan, er en anden sag, og hvis man hører til dem, der synes, at økonomi er komplet uforståeligt, så er "Oeconomia" lige sagen - og så er den oven i købet ret sjov! Med tysk grundighed og et stort overskud af humor og kreativitet føres vi ind i hjertet af en verden af glas og beton, hvor økonomer, bankfolk og CEOs med svingende held forsøger at forklare det kapitalistiske game. Instruktør Carmen Losmann illustrerer med grafiske animationer og lader kameraet rulle i de interviews, hvor selv folkene på toppen af systemet roder rundt i begreberne, mens de forsøger at forklare, hvor pengene kommer fra, hvor de er på vej hen, og hvorfor vækst er vor tids dominerende paradigme. Det åbne spørgsmål er, om der overhovedet er et alternativ længere. Man glæder sig allerede til Losmann forhåbentlig følger sin nye film op med en 2'er. Læs mere om filmen og se spilletiderne her.

Blow It to Bits
De vil hellere sprænge det hele i stumper og stykker end at overgive sig. Arbejderne på en lukningstruet fabrik i Frankrig har fået nok af det hele og har besat fabrikken i protest. Deres vrede og gule veste er symptomatisk for den anti-globaliseringsbølge, der for tiden ryster Europa - og som måske ender med at forandre det. De lukker dog guerilla-dokumentaristen Lech Kowalski helt ind i deres midte, hvor der planlægges og diskuteres, så det slår gnister. Den besatte fabrik bliver kørt op i medierne, og selv Macron kommer forbi. Hvor det hele skal ende, er der imidlertid mindre enighed om.
Læs mere og se filmens spilletider her.

Kunne du tænke dig at vinde to billetter til en af ovenstående film (selvfølgelig kunne du det, duh), så hop ind på vores Instagram Altandetlige.dk og deltag i konkurrencen.


0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger