Søg om optagelse på Det Progressive Akademi

Kathrine  Aaby Lorentzen

Til foråret 2019 løber Det Progressive Akademi endnu engang af stablen. Forårets kursus tager deltagerne med ind i maskinrummet af dansk økonomi og kigger nærmere på nogle af de store samfundsudfordringer, vi står overfor.

Hvordan sikrer vi en bæredygtig vækst? Er arbejdsmarkedet ved at blive overtaget af robotter og projektansættelser? Hvilke antagelser ligger bag de økonomiske beregninger i ministerierne? Og hvad er prognoserne for fremtidens velfærd?

Er du interesseret i ovenstående spørgsmål, og brænder du for at forstå og forandre økonomisk politik? Så er der godt nyt! Det Progressive Akademi er nemlig åbent for tilmelding. Læs med her og bliv klogere på, hvad forårets kursus byder på.  

Hvad? Det Progressive Akademi er et kursus arrangeret af tænketankene Arbejderbevægelsens Erhvervsråd og Cevea. Kurset giver et indblik i dansk økonomis maskinrum og de politisk-økonomiske udfordringer, der præger samfundet i dag. Forårets kursus vil komme omkring spørgsmål som hvad er de store udfordringer og muligheder på fremtidens arbejdsmarked? Hvordan sikrer vi lige chancer for alle? og hvad er det progressive svar på klimaudfordringerne?

Lars Andersen, Direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, siger om akademiet: ”Akademiet er et forum, hvor vi tager hul på diskussionerne af de store, aktuelle udfordringer, som det danske samfund og dansk økonomi står overfor – og så forsøger vi at diskutere os frem til progressive løsninger på dem. Det handler blandt andet om, hvordan vi skal forholde os til de forandringer, der sker på arbejdsmarkedet, klimaudfordringen, og hvad det betyder for samfundet, at uligheden stiger.”

Hvornår?
Kurset forløber over syv gange, hvoraf første gang finder sted d. 9. februar 2019, mens den sidste kursusgang afholdes d. 27. april 2019. 

Hvorfor? Du skal søge om optagelse på Det Progressive Akademi, hvis du er interesseret i at få et indblik i, hvordan dansk politik og økonomi fungerer bag kulissen, hvis du ønsker at blive udfordret til at analysere og formulere reelle og progressive løsninger, samt hvis du er interesseret i at få et stærkt netværk på tværs af fagligheder – i universitetsverdenen såvel som i fagbevægelsen.

Joachim Peter Thilsted, der er stud.oecon.agro, deltog i efterårsakademiet 2018: 
”Det Progressive Akademi har givet mig forståelse for aktuelle udfordringer for det danske samfund samt mulige løsninger på disse. Niveauet på oplægsholderne var eminent højt og overraskede positivt. Jeg følte, jeg gik hjem med ny viden efter hver kursusgang. Samtidig var det både hyggeligt og fagligt udfordrende, ikke mindst fordi man havde masser af mulighed for at diskutere med ikke kun de andre deltagere, men også oplægsholderne.”

Og det er nogle prominente oplægsholdere, der kommer forbi: 
”Til hver eneste undervisningsgang har vi oplægsholdere udefra, bl.a. direktører, embedsmænd, politikere og forskellige eksperter. Det giver en mulighed for at komme i dybden og høre forskellige perspektiver på det samme emne. Det er min oplevelse, at de studerende synes, det er fedt at have fx kontorchefen fra Finansministeriet, underdirektøren i Dansk Arbejdsgiverforening eller den tidligere generalsekretær for FN i et lille lukket forum, hvor man kan stille spørgsmål og diskutere direkte med eksperterne", fortæller Lars Andersen, Direktør i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Hvordan? Lyder Det Progressive Akademi som noget for dig? Så kan der næppe være langt fra tanke til handling – læs mere om akademiet og ansøg ved at følge linket her. Ansøgningsfristen er d. 30. december.

Tags: #AE-Rådet  #Cevea  #AE  #Det Progressive Akademi  #Arbejderbevægelsens Erhvervsråd 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om