Videnskabsteori for økonomer

Sofie  Dalum

Kritiske Politter og Politrådet inviterer til kursusrække i videnskabsteori målrettet første- og andetårsstuderende. Første kursusgang er 28. februar.

På bacheloruddannelsen i økonomi på KU er faget Videnskabsteori placeret på det sidste år af bacheloren. Faget har levet en lidt omtumlet tilværelse med skiftende pensum og undervisere fra år til år, og mange stud.politter tænker tilbage på faget med meget blandende følelser. Måske kan det gøres bedre?

Kritiske Politter og Politrådet vil gerne komme med deres bud på, hvad faget kunne indeholde. Derfor tilbydes en kursusrække, der kan give stud.politter en videnskabsteoretisk grundforståelse meget tidligere på studiet. Motivationen er en holdning om, at det er essentielt for de studerendes evne til at navigere i de teorier og metoder, der efterfølgende indgår i studiet, at de har redskaberne til kritisk at reflektere over, hvordan disse anvendes. Derudover kan deltagernes feedback på kursusrækken bruges til at udarbejde forslag til, hvordan det obligatoriske fag Videnskabsteori kan forbedres.

Kurset vil bestå af en række af fire kursusgange og er udviklet sammen med tidligere underviser i Videnskabsteori på Oecon studiet ved Aarhus universitet og adjunkt ved RUC Stefan Gaardsmand, som har flere års erfaring indenfor forskning i økonomisk idéhistorie. Derudover vil Niels Fuglsang, som er Ph.d studerende ved CBS og beskæftiger sig med de politiske og idemæssige baggrunde for de økonomiske regnemodeller, undervise på kurserne.  

Til sidst afsluttes hele forløbet med en (frivillig) essay konkurrence, hvor kursusdeltagerne vil få mulighed for at vinde fede præmier! (vinderen af essay konkurrencen vil blive annonceret på Kritiske Politters årlige konference).

Kurset er gratis og er målrettet polit-studerende, der studerer på de to første år af studiet, men man er selvfølgelig velkommen, uanset hvor langt man er!

Hver kursusgang vil have en varighed på cirka 3 timer, som både vil inkludere en forelæsning og aktiv læring tilpasset det konkrete emne. Der vil desuden blive tilbudt gratis kaffe og sandwiches til kursusdeltagerne.

Hvis du synes, at det lyder som noget for dig, kan du tilmelde dig det første arrangement, som finder sted 28. februar 15.15-18.00, gennem den økonomiske samarbejdspartner DJØF’s hjemmeside: https://www.djoef.dk/studerende/kurser-og-arrangementer-for-studerende/studiearrangementer/arrangement.aspx?m4c=13693&title=Videnskabsteori+for+%C3%B8konomer+1%2f4

Første arrangement kan også findes på Facebook: https://www.facebook.com/events/341545366361450/


Tags: #politrådet  #studieliv  #videnskabsteori  #KritiskePolitter 

Faktaboks

De fire kursusgange vil have følgende overskrifter:

28. februar:
Hvordan er økonomi en videnskab? (Grundlæggende Videnskabsteori)

7. marts:
Hvad er rationalitet, og hvad er rationalitetens rolle i økonomi?

14. marts:
Hvordan fungerer økonomiske modeller?

21. marts:
Hvorfor er kriser (fx. Klima- og finanskriser) så svære at håndtere?


0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

De fire kursusgange vil have følgende overskrifter:

28. februar:
Hvordan er økonomi en videnskab? (Grundlæggende Videnskabsteori)

7. marts:
Hvad er rationalitet, og hvad er rationalitetens rolle i økonomi?

14. marts:
Hvordan fungerer økonomiske modeller?

21. marts:
Hvorfor er kriser (fx. Klima- og finanskriser) så svære at håndtere?


Du vil måske også synes om