BNP som velfærdsmål - kvaliteter og udfordringer

Socialøkonomisk Samfund fejrer sin årlige generalforsamling med en debat om bruttonationalproduktet som velfærdsmål med alle dets kvaliteter og udfordringer. Arrangementet vil bl.a. handle om noget så (for en polit) eksotisk som lykke.

Danmark er verdens lykkeligste land. Det mener de i hvert fald rundt omkring i verden, hvor vi gang på gang kåres til det lykkeligste folkefærd på kloden.

Det stærke lykke-fokus på Danmark og andre nordeuropæiske lande har medført en række overvejelser omkring, hvordan vi måler indkomst og produktion ved bruttonationalproduktet, BNP. Bør vi som moderne I-land tænke i alternative velfærdsmål, som i højere grad kan indfange lykkeeffekter, der ikke er forbundet med vores indkomst? Er det overhovedet muligt at forestille sig et alternativ til BNP som mål? Og hvis ja, hvad forestiller man sig så i den akademiske verden? I Danmark er vi åbenbart mere lykkelige end i tredjeverdenslande som Rwanda og Togo. Men har lykke udelukkende noget at gøre med velstand, og hvad siger væksten i BNP egentlig om, hvorvidt vi faktisk er privilegerede, lykkelige, rige mennesker? Måske er det slet ikke vigtigt at forsøge at måle lykke – eller er det?

I en debat om dette og meget mere får vi fornøjelsen af at opleve Carl-Johan Dalgaard, som er professor i økonomi ved Københavns Universitet. Derudover har vi inviteret Bent Greve, som er professor ved Roskilde Universitet og tilknyttet tænketanken Institut for Lykkeforskning som medlem af The Advisory Board. Ordstyrer er Morten Jeppesen, tidligere finansredaktør på Børsen.

Arrangementet afholdes tirsdag den 26. november 2013 kl. 17.15 i 1.1.18, CSS.

Debatten vil foregå i forlængelse af generalforsamlingen for Socialøkonomisk Samfund, som starter kl. 16.15 og afsluttes med uddelingen af Zeuthen Prisen og undervisningsprisen Den Usynlige Hånd. Derfor opfordres alle interesserede til at møde op allerede kl. 16.15. Alternativt ser vi naturligvis gerne så mange friske tilhørere som muligt, når debatten starter kl. 17.15.

Vel mødt!

Socialøkonomisk Samfund

econ.ku.dk/soesSocialøkonomisk Samfund fejrer sin årlige generalforsamling med en debat om bruttonationalproduktet som velfærdsmål med alle dets kvaliteter og udfordringer. Arrangementet vil bl.a. handle om noget så (for en polit) eksotisk som lykke.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk