Cand. polit i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Emilie Rønn Jensen er økonom hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, hvor hun sidder i Center for markedsanalyser og økonomi. Hun giver her indblik i sin hverdag.

 

Hvordan fik du din nuværende stilling i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen?

Industrial organization var på listen over mine yndlingsfag, og da jeg færdiggjorde politstudiet i foråret 2018, vidste jeg, at jeg ikke var færdig med græske bogstaver og imperfekte markeder. Jeg så jobopslaget hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og ringede til Niels, min nuværende chef, og blev bekræftet i, at her var muligheden for at fortsætte med at nørde komplekse konkurrenceøkonomiske problemstillinger. Jeg søgte stillingen og fik den!

 

Hvad består dit arbejde og afdelingens arbejde i, og hvordan bruger du din faglighed som økonom i dit daglige arbejde?

I mit center udarbejder vi omfattende analyser af konkurrence- og forbrugerforhold inden for forskellige brancher og giver økonomisk sparring til kolleger i andre centre i forbindelse med større fusions- og konkurrencesager.

Som en del af Erhvervsministeriets koncern laver vi også ministerbetjening. I forbindelse med coronakrisen har vi blandt andet bidraget med analyser til den økonomiske ekspertgruppe, som rådgav om genåbningen af Danmark.

 

Min faglighed som økonom kommer i spil hver eneste dag, blandt andet når jeg laver økonometriske analyser på fx registerdata og underbygger mulige skadesvirkninger i større konkurrencesager.


Hvilke fag har haft særlig relevans for dit job?

Industrial organization og de obligatoriske mikrofag er selvfølgelig helt oplagte! Men jeg gør også stor brug af viden fra fag som advanced microeconometrics og corporate finance.

 

Hvordan er Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen som arbejdsplads?
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er en rigtig god arbejdsplads med stor mulighed for at præge egne opgaver, tage ansvar og blive fagligt udfordret.

Der er et højt fagligt niveau og fantastiske kolleger, som alle har det fælles mål at sikre velfungerende markeder, hvor virksomhederne konkurrerer effektivt og skaber høj forbrugervelfærd.


Hvilket råd ville du give en polit-studerende, der snart er færdig med sin uddannelse?

Brug kaffeaftaler i din jobsøgning til at blive klogere på, hvad du gerne vil. Alle, jeg har mødt, har været enormt positive over, at jeg tog kontakt, og vilde efter at fortælle om deres arbejdsplads.

 

Så vil jeg klart anbefale en karriere i det offentlige. Her bliver du udfordret og får dygtige kolleger, som brænder for at være med til at gøre en forskel.

Vi har faktisk et jobopslag i min afdeling lige nu, som jeg vil anbefale polit’er med interesse for industriøkonomi at søge – man kan finde det lige her. Interesserede er naturligvis velkomne til at række ud til mig på mail: erj@kfst.dk.

 

Virksomheder

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk