En polit-guide til CPH:DOX 2021

Dokumentarfilmfestivalen, CPH:DOX, finder sted fra d. 21. april til d. 12. maj. Pga. COVID-19, bliver årets festival en hybridfestival, der både kommer til at foregå digitalt og fysisk. Fra d. 6. maj kan et udvalg af dokumentarerne ses i de Københavnske biografer. 

På årets program er der bl.a. følgende fire dokumentarer: The Gig is Up, Solutions, 70/30 samt In the Same Breath, og disse kan være relevante for polit-studerende. Læs mere om de fire dokumentarer nedenfor.

The Gig is Up 

Du kender det sikkert selv: du har lige bestilt noget lækkert mad fra Wolt, og nu sidder du utålmodigt og venter på, at cykelbudet skal bringe det til din dør. Denne dokumentar udforsker udviklingen i arbejdsmarkedet med henblik på gig-økonomien, hvori cykelbude indgår. Gig-økonomi defineres som et arbejdsmarked, hvor der modsat permanente jobs, er en udbredelse af kortsigtede kontrakter eller freelance arbejde. The Gig is Up beskriver det nye globale app-proletariat, gennem en rejse fra Frankrig, USA og Kina. Den giver også et bud på fremtidens arbejdsmarked, og førende tech-eksperter gør seerne klogere på bl.a. datamønstre. Så hvis du er interesseret i at vide mere om det foranderlige arbejdsmarked, bør du se denne. Filmen kan lejes her.

In the Same Breath 

Vi kan alle blive enige om, at corona pandemien er en træls omgang. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Der er opstået ny spændende data, som en polit ikke kan vente med at dykke ned i. Nanfu Wang, som er skaberen bag In the Same Breath, bruger dataene og sine personlige oplevelser til at se på - hvad der egentlig skete i 2020? Men dokumentaren går endnu længere, da den kommer med et godt gammeldags forecast. Yes… Lige efter polit-bogen. Hvis du elsker forecast og data bør du se denne dokumentar. Filmen kan lejes her.

Solutions  

Med målet om at udvikle løsninger på verdens mest akutte problemstillinger, isolerer nogle af verdens førende forskere sig i New Mexicos ørken i 10 dage. Blandt forskerne er der forskellige akademiske baggrunde, bl.a. økonomi, demokrati og miljø. På disse 10 dage vil de skabe en “bevægelse”, med en ambition om at sikre menneskehedens fremtid gennem videnskab - både i teori og praksis. Som polit-studerende ved vi, at nye teknologier fører til ændringer i velkendte modeller, men måske fører det også til nye modeller? Det er i hvert fald interessant, og derfor er denne film super relevant. Filmen kan lejes her.

70/30

70/30 skildrer oprettelsen af ​​en af ​​verdens mest ambitiøse klimalove - målet om at reducere Danmarks CO2-udledning med 70 pct. inden 2030. Dokumentaren er dansk og giver indblik i forhandlingerne bag, men også aktivisternes kamp. Kan politikere, borgere og erhvervslivet samarbejde og gøre Danmark til en grøn pioner? Hele det store klima-puslespil kogt ned i en god dokumentar. Tag dine klimaøkonomiske briller på, og kom med ind i kampen! Filmen kan lejes her.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk