Et fællesskab, der styrker kvinder på polit

Kvinder På Polit er en nyopstartet studenterpolitisk forening på Københavns Universitet. Foreningen har til formål at styrke kvinders position indenfor det økonomiske felt, bl.a. ved at introducere kvindelige rollemodeller, der arbejder med, eller er uddannede indenfor økonomi. Kvinder På Polit ønsker at skabe og fremme netværk og fællesskab mellem kvindelige studerende på polit, og yderligere ønsker foreningen at udbrede viden om kønsspecifikke udfordringer i det økonomiske felt.

41 pct. af årets 364 optagne er kvinder. Optaget af kvinder har udgjort over en tredjedel i mange år. Alligevel udgør antallet af kvindelige professorer kun 2 ud af 22 professorer på Økonomisk Institut. Der er altså lige så mange kvindelige professorer, som professorer, der hedder Henrik. 

D. 8. marts - bedre kendt som Kvindernes Internationale Kampdag - deltog Anne Sophie i et online arrangement om kønsdiskrimination i økonomi. Det der blev sagt, var egentlig ikke overraskende - mange af tingene kunne hun allerede genkende fra den korte periode, hun selv havde læst økonomi. Men at høre om forskningen, der underbyggede forskellen mellem kvinder og mænds position i det økonomiske felt, gjorde hende alligevel vred. Hun fik lyst til at ændre noget. En idé begyndte at boble. 

"Får helt lyst til at lave en forening for kvindelige økonomistuderende. Hvorfor er der dog ikke det?", skrev hun på Messenger, til sin veninde Julie, der også så med.

"Same. Ville være så fedt!", skrev Julie.

"Vi må lige drikke noget kaffe-baileys og lægge en slagplan for det", svarede Anne Sophie.

Efterfølgende kom Anne Sophie og Julie i kontakt med en håndfuld andre kvindelige politstuderende, der også savnede en forening samt rollemodeller. Sammen tog de initiativ til at stable en forening på benene, ved at arrangere et opstartsmøde d. 10. maj. Fremmødet var stort, og alle havde noget på hjerte. Særligt manglen på kvindelige rollemodeller i det økonomiske felt, var noget der blev talt en del om. 

Herefter formede foreningen sig, og allerede d. 14. september har de deres kick-off arrangement med nationalbankdirektør Signe Krogstrup og partner i Implement Economics, Eva Rytter Sunesen. Arrangementet er åbent for alle, og der er gratis aftensmad. Du kan læse mere om arrangementet her.

Har du lyst til at høre, og se mere om Kvinder På Polit?

Så kan du følge dem på Instagram, FaceBook, LinkedIn og Twitter.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk