Jeg bruger min polit-baggrund hver dag i Inviso by Devoteam

Virksomheder

Charlotte Ponikowski er datakonsulent hos Inviso by Devoteam, hvor hun arbejder med at hjælpe virksomheder med at forstå og fortolke deres data.

Hør om hendes arbejde, og hvordan hun har glæde af sin baggrund som cand.polit her

Hvad har du taget med dig fra polit-studiet ind i dit job som datakonsulent hos Inviso by Devoteam?

Helt overordnet har jeg haft stor nytte af den logiske sans og forståelse for data og kritiske tilgange til data, som bliver plantet i en gennem hele uddannelsen - især mikro og økonometri fagene er vigtige her.

Kan du nævne nogle særlige fag fra studiet, som du er glad for, at du tog?

Derudover har jeg også haft glæde at den dataerfaring jeg har fået i valgfag på kandidaten. For eksempel ‘Social data science’, hvor jeg lærte, hvordan data er overalt, hvordan henter man data fra nettet og bruger det i en analyse samt kodning i R. Derudover har fag som ‘Incentives and Organizations’, hvor man kommer lidt ud af tankegangen om Homo economicus, vist sig at være brugbare for mig.

          

Andre eksempler kunne være ‘Advanced Development Economics - Micro Aspects’, som har givet mig en forståelse for problemløsning med data og vigtigheden af kritik af datakvaliteten og kilde.

 

Siden jeg blev færdiguddannet, er der også kommet kurser til, der lyder relevante. Fx ’introduction to Programming and Numerical Analysis, og øvelsen ‘Seminar: Applications of Machine Learning in Economics’ grundet deres fokus på kodning og dataanalyse kunne give en god forståelse for arbejde med data.

          

          

Hvad har du lært på jobbet, som ikke var en del af polit-studiet?

Projektstyring er et område, der er vigtigt, når man arbejder som konsulent. Hos Inviso har jeg tillært mig en struktureret og kommunikativ tilgang til opgaveløsning. Det vil blandt andet sige at kunne nedbryde et større projekt/ levering og kunne prioritere delelementer af en levering/ projekt.

 

Heldigvis er både projektstyring og kommunikation noget, man kommer til at lære, mens man arbejder her, og også noget som man bliver introduceret til på Invisos onboarding forløb.

 

Vil du møde flere medarbejdere fra Inviso by Devoteam? Se med her: https://inviso.dk/job

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk